Antusek píše:
Jen bych se ještě zeptal když mám externí disk Seagate, který připojuji pomocí USB a při práci na disku se mi občas stane, že se disk na chvilku odpojí (objeví se hlášení, že pokud použiji USB 3.0 bude to pracovat rychleji) a pak se za chvilku zase připojí (proto mi to způsobilo v pagemakeru problém), je-li to nějaká chyba externího disku nebo to způsobuje nějaký proces v PC (Avast, ZoneAlarm, ..... ?). Disk mám ještě v záruce. Jinak disk funguje v pořádku a data jsou dostupná. Mám tam zatím jen fotky. Disk mám řádně zapojen z přední strany PC do USB a v disku je konektor taky řádně zapojen.
Ještě jednou děkuji za radu.

To odpajanie moze byt sposobene systemom (uspora energie atd., ako je nastavena politika napajania, zalezi od operacneho systemu).
Inak, bol som dlhe roky DTP operator, ale v nasom studiu vzdy platila moja zasada: Rozbabrany dokument sa uklada zasadne na lokalny HDD. Po poslednom ulozeni na konci sichty (ale nic nebranilo aj castejsie) kopia na datovy server server do adresara zakazky. Ekvivalent externeho disku. Za davnych cias, ked aj siete boli nespolahlive, nas to nudza naucila.
Volakde boli dake stranky na konverziu dat, Zamzar, ci ako sa to vovlalo, tam si odoslal cez webrozhranie dokument lubovolneho grafickeho formatu a mailom ti dosla zvolena skonvertovana vec, ja som tam posielal jeden cas CDR, ked som nemal Corel, aby mi spravil EPS. Myslim, ze tam bralo aj p65, ak sa nemylim. Za pokus by to stalo pohladat...