Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Černá obrazovka během hraní a nutný restart.
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Černá obrazovka během hraní a nutný restart.
Zdravím vespolek. Mám takový problém s PC, který mě již dlouho dobu sere a který přetrvává prakticky od dob, co jsem si PC zakoupil, takže cca rok. Mám tuto sestavu:
MB Gigabyte 970A-D3 - AMD 970, DDR3, s. AM3+, ATX
CPU AMD Phenom II X4 965 Black Edition, AM3, BOX
COOLER Arctic Freezer 13
RAM Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz CL9
HDD WD Caviar Blue WD5000AAKX, 3,5" SATA/600
Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3 500W OEM
CASE CoolerMaster Elite 371, ATX, black,
VGA ATI Sapphire HD7870 OC 2GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E
Občas se mi stane, že když hraju hru, zničeho nic zčerná obrazovka (no signal) a hudba se změní v takovej hnusnej bzučivej zvuk, kterej se různě mění a nezbývá, než počítač vypnout. Myslel jsem si, že by to mohlo být chlazením, u náročnějších her mi procák topil okolo šedesáti, tak jsem dal lepší chladič i chladič navíc do case. Teploty jsou úplně v poho, ale dělá to furt. Není v tom žádná pravidelnost, někdy to trvá i dost dlouho, ale udělá to zase. Řekl bych, že to dělá vesměs u trošku náročnějších her na grafiku, ale zrovna dneska mi to během hoďky 2x udělalo u Resident Evila Revelations a to žádná náročná hra neni. 2D hry, klasický arkády a píčovinky, tam se mi to nestalo snad nikdy. Poměrně dost hraju Medal Of Honor (2010) multiplayer a za těch mraky hodin mi to udělalo jenom jednou. V zásadě lze říct, že u jakýhokoliv novějšího 3Déčka to někdy udělá, u některé hry pravidelněji, u některé výjimečně. Když jsem to dal do servisu, tak tam mi na nic nepřišli, protože se jim to zrovna nestalo a nemaj čas tam hodiny hrát. Jinak je PC naprosto stabilní. Všechny komponent jsou ještě v záruce.
Sere mě to a už jsem z toho zoufalej, protože mi to sere a chci mít spolehlivý PC.
Neměl by někdo nějakou radu, čím by to mohlo být, nebo jak na to přijít ?
Díky moc.
MB Gigabyte 970A-D3 - AMD 970, DDR3, s. AM3+, ATX
CPU AMD Phenom II X4 965 Black Edition, AM3, BOX
COOLER Arctic Freezer 13
RAM Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz CL9
HDD WD Caviar Blue WD5000AAKX, 3,5" SATA/600
Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3 500W OEM
CASE CoolerMaster Elite 371, ATX, black,
VGA ATI Sapphire HD7870 OC 2GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E
Občas se mi stane, že když hraju hru, zničeho nic zčerná obrazovka (no signal) a hudba se změní v takovej hnusnej bzučivej zvuk, kterej se různě mění a nezbývá, než počítač vypnout. Myslel jsem si, že by to mohlo být chlazením, u náročnějších her mi procák topil okolo šedesáti, tak jsem dal lepší chladič i chladič navíc do case. Teploty jsou úplně v poho, ale dělá to furt. Není v tom žádná pravidelnost, někdy to trvá i dost dlouho, ale udělá to zase. Řekl bych, že to dělá vesměs u trošku náročnějších her na grafiku, ale zrovna dneska mi to během hoďky 2x udělalo u Resident Evila Revelations a to žádná náročná hra neni. 2D hry, klasický arkády a píčovinky, tam se mi to nestalo snad nikdy. Poměrně dost hraju Medal Of Honor (2010) multiplayer a za těch mraky hodin mi to udělalo jenom jednou. V zásadě lze říct, že u jakýhokoliv novějšího 3Déčka to někdy udělá, u některé hry pravidelněji, u některé výjimečně. Když jsem to dal do servisu, tak tam mi na nic nepřišli, protože se jim to zrovna nestalo a nemaj čas tam hodiny hrát. Jinak je PC naprosto stabilní. Všechny komponent jsou ještě v záruce.
Sere mě to a už jsem z toho zoufalej, protože mi to sere a chci mít spolehlivý PC.
Neměl by někdo nějakou radu, čím by to mohlo být, nebo jak na to přijít ?
Díky moc.
Re: Černá obrazovka během hraní a nutný restart.
Zdravím, v první řadě bych poprosil abys trochu upravil slovník.
Pak se zeptám, ovladače od grafiky máš aktuální ?
Grafika je přetaktovaná ?
Zkoušel jsi použít jiný kabel mezi PC a monitorem ?
Pak se zeptám, ovladače od grafiky máš aktuální ?
Grafika je přetaktovaná ?
Zkoušel jsi použít jiný kabel mezi PC a monitorem ?
za slovník se omlouvám a polepším se.
Ovladače jsou všechny aktuální, grafika není taktovaná, ani nic jiného a kabel jsem měnit nezkoušel. Myslíš, že by to mohlo být kabelem ?

Ovladače jsou všechny aktuální, grafika není taktovaná, ani nic jiného a kabel jsem měnit nezkoušel. Myslíš, že by to mohlo být kabelem ?
Může to být kabel, hardware a nebo nějaký šmejd.
Prvně zkus ten kabel, pak testni HDD a RAMky a ve finále to sjedem softem na šmejdy.
Stáhni HD Tune a otestuj HDD.
Benchmark - Test disku Klikni na tlačítko Start a vyčkej dokud se nezaplní celý graf. Poté se dozvíš přenosovou rychlost a přístupový čas pevného disku.
Info Přesná kapacita, souborový systém, podporované funkce, verze firmware, sériové číslo a typ zapojení disků.
Health - Kondice Seznam důležitých parametrů a jejich hodnoty. Ideální je mít všude OK.
Když je nějaká položka žlutá pravděpodobně brzy změní status na failed. Když je červená má status failed, to by znamenalo výměnu disku.
Error Scan - Hledání chyb Klikni na tlačítko Start a program prozkoumá disk zda na něm nejsou vadné bloky.
Pokud na konci testu jsou všechny zelené, je vše v pořádku. Když je byť jeden z nich červený, doporučuji zazálohovat data a počítat s výměnou disku.
Teplota Teploměr nahoře a číslo vedle něj znázorňují teplotu disku. Normální hodnota je pod 50°C. Teplota ale nesmí přesáhnout 60°C, program upozorní když dosáhne hranice 55°C.
Stáhni MEMTEST
soubor rozbal a spusť exe soubor.
Připoj flashdisk pozor vše co na něm je bude smazáno !,
v okénku Select your USB Flash Drive vyber tento disk a dej Create.
Během chvilky se Memtest nainstaluje.
Flashdisk nech v USB, restartuj PC a nabootuj z něj.
Před tím samozřemě musíš v Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :
* DEL
* F2
* F1
* F10
záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,
otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.
Na první místo nastav Flashdisk,
na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.
Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,
pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.
Test nech projet minimálně jednou, ideálně však několikrát třeba přes noc a s každým RAM modulem zvlášť.
Pak dej vědět jak to všechno dopadlo.
Prvně zkus ten kabel, pak testni HDD a RAMky a ve finále to sjedem softem na šmejdy.
Stáhni HD Tune a otestuj HDD.
Benchmark - Test disku Klikni na tlačítko Start a vyčkej dokud se nezaplní celý graf. Poté se dozvíš přenosovou rychlost a přístupový čas pevného disku.
Info Přesná kapacita, souborový systém, podporované funkce, verze firmware, sériové číslo a typ zapojení disků.
Health - Kondice Seznam důležitých parametrů a jejich hodnoty. Ideální je mít všude OK.
Když je nějaká položka žlutá pravděpodobně brzy změní status na failed. Když je červená má status failed, to by znamenalo výměnu disku.
Error Scan - Hledání chyb Klikni na tlačítko Start a program prozkoumá disk zda na něm nejsou vadné bloky.
Pokud na konci testu jsou všechny zelené, je vše v pořádku. Když je byť jeden z nich červený, doporučuji zazálohovat data a počítat s výměnou disku.
Teplota Teploměr nahoře a číslo vedle něj znázorňují teplotu disku. Normální hodnota je pod 50°C. Teplota ale nesmí přesáhnout 60°C, program upozorní když dosáhne hranice 55°C.
Stáhni MEMTEST
soubor rozbal a spusť exe soubor.
Připoj flashdisk pozor vše co na něm je bude smazáno !,
v okénku Select your USB Flash Drive vyber tento disk a dej Create.
Během chvilky se Memtest nainstaluje.
Flashdisk nech v USB, restartuj PC a nabootuj z něj.
Před tím samozřemě musíš v Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :
* DEL
* F2
* F1
* F10
záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,
otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.
Na první místo nastav Flashdisk,
na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.
Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,
pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.
Test nech projet minimálně jednou, ideálně však několikrát třeba přes noc a s každým RAM modulem zvlášť.
Pak dej vědět jak to všechno dopadlo.
Ahoj. HDTune a Memtest jsem už zkoušel a výsledky byly v pohodě.
Hele, já si teď spíš myslim, že by to mohlo bejt grafickou kartou, viz tenhle článek: http://www.techpowerup.com/174858/some- ... issue.html
a tyhle dvě videa:
http://www.youtube.com/watch?v=d1avocU7MlY
http://www.youtube.com/watch?v=SLj20ycN2Yw
Dělá mi to přesně to, co na těch videích, i ten zvuk je naprosto stejnej.
Co myslíte ?
Hele, já si teď spíš myslim, že by to mohlo bejt grafickou kartou, viz tenhle článek: http://www.techpowerup.com/174858/some- ... issue.html
a tyhle dvě videa:
http://www.youtube.com/watch?v=d1avocU7MlY
http://www.youtube.com/watch?v=SLj20ycN2Yw
Dělá mi to přesně to, co na těch videích, i ten zvuk je naprosto stejnej.
Co myslíte ?
Tam píšou, že je problém přímo na grafice jako takové to by znamenalo jestliže je ještě v záruce a asi ano když máš PC rok její výměnu.
V záruce je. Už jsem psal na CZC a čekám, jak se k tomu postavěj 

Jo jo, to všechno jsem udělal, i odkazy na videa poslal 

Tak 30.1.2014 vyprší 30 denní lhůta na reklamaci. Doufám, že se do tý doby neozvou, nechám si vrátit prachy a obratem koupím Radeona 270 nebo 270x 

No nevim, už moc času nemaj 

Tak stihli to, včera večer přišla SMS a mail, že reklamace byla vyřízena - vrátěj mi prachy 

Naposledy upravil(a) Mirasov dne 30 led 2014 06:10, celkem upraveno 1 x.