Avast hlásí kritický stav počítače

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz

Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tzhp2
Návštěvník
Návštěvník

Avast hlásí kritický stav počítače

#1 Příspěvek od tzhp2 »

Dobrý den,
prosím o pomoc s vyřešením problému.Po spuštění se objeví hláška o kritickém stavu počítače.

twin1
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: Avast hlásí kritický stav počítače

#2 Příspěvek od twin1 »

Pokud máte samotný Avast aktualizovaný a štíty povolené, zkuste se podívat do nástrojů Avastu na Software Updater a zaktualizovat soubory, které se mu nelíbí. Po zaktualizování nechte stav znovu otestovat - obnovit.

tzhp2
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od tzhp2 »

Díka za rychlou pomoc.Počítač není můj a samotnou hlášku jsem neviděl.Myslel jsem,že se jedná o něco jiného,na počítači byl nainstalovaný Eset s propadlou licencí.Když jsem pak Eset odinstaloval a nainstaloval Avast,ten našel ihned virus.

twin1
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od twin1 »

Není zač. Avast hlídá i to, aby byl systém aktuální. Pokud došlo ke změně ochrany, asi by bylo dobré nechat si pak preventivně zkontrolovat log ve vedlejší sekci.

Odpovědět