Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Notebook Windows Vista - problém se zamrzáním, že by OS?

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ancoska
Návštěvník
Návštěvník

Notebook Windows Vista - problém se zamrzáním, že by OS?

#1 Příspěvek od Ancoska »

Dobrý den,

před třemi dny jsem intenzivně pracovala na notebooku (AsusX55SV-6 roků starý, a BEZ formátu- ano, stydím se). Věděla jsem, že se mi má restartovat po nahrání aktualizací, ale pořád jsem to odkládala. Měla jsem spuštěno několikrát Powerpoint, pár Autocadu, prohlížeče, fotky, pruzkumik...no dost toho bylo. Na chvíli sjem odešla a počítač se mezitím restartovat. Samorřejmě se nic neuložilo, to už jsem oplakala :-)ale co je horší, že od té doby začíná závažnější problém. Jakmile jsem na něm chtěla zase začít pracovat, počítač zamrznul, nešlo nic, ani ctrl+alt+delete. Teda pokusil se aspon, vysledkem byla hlaska: selhani- moznosti zabezpeceni. A pomohlo pouze vypnuti natvrdo. Začala jsem si procházet na netu, čím by to mohlo být. Takže jsem zkusila obnovu systému před nahráním aktualizací - zaseklo se na procesu Inicializace nastroje na obnoveni systemu. Dále sfc/scannow - zaseklo se pri 82 %. Dale defragmentaci - to bylo doslova nad jeho síly (asi 3 %). Takže nevím, kde je chyba :-(...doufám, že to bude OS, takže jsem se ho snažila zformatovat a nahrat znova (teda spise opravit) - vysledkem bylo nedokonceni instalace (Windows could not complete installation), zadalo me to o restartovani instalace. Muze to byt tim, ze jsem si notebook prejmenovala? Ze to nepochopil? Dnes jeste zkusim cistou instalaci, tedy kompletni. CO me ale dále zajímá, zda nemáte zkušenosti jestli to není něčím jiným. Přehřívaní CPU (větrák mám ale nový), odcházející HDD (kopirovat složky, instalovat programy - to jde), základní deska (to by snad ani nenajelo, ne?). Tajně doufám, že mi napíšete - Přeinstaluj Windows a půjde to. Předem děkuji za odpovědi. A.

Ještě by bylo možné užitečné dodat, že jednoduché operace zvládal (prohlížení internetu, autocad to taky zvládlo otevřít). Uložit to pak už zase ne.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook Windows Vista - problém se zamrzáním, že by OS?

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Zkuste obnovu systému k datu před aktualizacemi. Je možné, že se něktará chybně nainstalovala.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Ancoska
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Ancoska »

No to jsem právě udělala jako první a zaseklo se to - na obrazovce porad bezelo probihá inicializace nastroje obnoveni systému. Na mnoha místech jsem se dočetla, že odchází HDD, ale to se mi nezdá. Takže jsem chtěla vědět, jak to tedy přesně může probíhat když odchází HDD. Zasekne se také, když na něm nepracuju, najednou jako by přestal pracovat procesor anebo právě hardisk. Na druhou stranu se chová hodně živě, takže jsem to chtěla přeinstalovat. Už to skoro bylo a na konci to napsalo: Windows nemuze dokoncit instalaci a ja nevim, kde jsem udelala chybu...

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Disk opravdu může odcházet. Stáhněte, nainstalujte a spusťte CrystalDiskInfo: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... ldiskinfo/ a přes Úpravy>kopírovat sem dejte log.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Ancoska
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Ancoska »

Děkuji za rady. Hardisk jsme zkusili na jiném počítači a nešel, byl před smrtí. Můj notebook už má nový a všechno funguje jak má :-).

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Nemáte zač! :)

Varování:

Zamčeno