Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Policie Vir ČR

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
dpokorna5
Návštěvník
Návštěvník

Policie Vir ČR

#1 Příspěvek od dpokorna5 »

:cry: Zdravím,
již párkrát jste mi pomohli, proto se na Vás i nyní obracím. Jsem absolutně zoufalá, vůbec nevím, co dělat a rodiče mě asi zabijou :oops: :roll: :cry:
Jde o to, že jsem chytla do PC vir "Policie ČR Vás sleduje" a nemůžu zapnout antivir. Resp. mám sice Aviru, ale ta vir v počátku nezachytila, tak jsem k ní chtěla použít Microsoft Safety Scanner, kde jsou aktualizace pro objevení nových virů, ale bohužel mám něco v PC zakázaného a nevím, jak to mám povolit. Když chci nainstalovaný Microsoft Safety Scanner spustit, vylezou mi dvě okna za sebou s tím, že nemám oprávnění :´( Momentálně jsem na svém administrátorském účtu a vir jsem chytla na hosta (Guest), kam pro všechny případy nejčastěji chodím. Rychle jsem vypla počítač, znovu zapla a tentokrát vlezla na admina, jenže nevím, co teď. Přikládám ta 2 okna, co mi vyskočila po spuštění Microsoft Safety Scanneru.
Prosím, pomozte, nemám nikoho, kdo by mi s tím pomohl, jste moje poslední naděje. :cry:
Děkuji moc za váš čas.
P.S.: Jinak mám systém Windows 7.
Přílohy
msert5.jpg
msert5.jpg (45.09 KiB) Zobrazeno 4589 x

stell
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

Re: Policie Vir ČR

#2 Příspěvek od stell »

Zdravim
podla tohto navodu vloz sem log z FRST.
http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=24 ... 3#p1228363
Dôležité informácie.
NEŠLAPE Vám počítač?
Je zavirovaný? Šlape pomalu? Nefunguje program? Problém s instalací?
Využíjte služby vzdálené pomoci!
Obrázek
e-mail: stell(zavináč)forum.viry.cz
Thanks! Vďaka!

Obrázek

dpokorna5
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od dpokorna5 »

OK, zkusím to, ale ještě mám otázku.
Ten log mám pak vložit přes tenhle (nakažený) a nebo přes zdravý PC nebo je to jedno? Rodiče mají vlastní, ale bojím se, aby se nějak nepřendal vir (oni maj Win XP a navíc dost starý PC). A ještě k tomu začátku postupu - mám normálně zapojit flashku během toho, co jsem přihlášená na Admina (kterej na rozdíl od Guesta funguje) na ploše a restartovat PC (jestli jsem to pochopila správně)? Radši se ptám, abych něco nezkazila. Děkuji moc.

stell
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stell »

Ten log mám pak vložit přes tenhle (nakažený) a nebo přes zdravý PC
to je jedno.
A ještě k tomu začátku postupu - mám normálně zapojit flashku během toho, co jsem přihlášená na Admina (kterej na rozdíl od Guesta funguje)
Precitaj este raz navod, netreba ist do ziadneho uctu,
Pripoj s programom FRST-flashku, restartuj pc a vlez do nudzoveho rezimu s prikazovym riadkom. v navode je presne vsetko napisane.
http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=24 ... 3#p1228363
Dôležité informácie.
NEŠLAPE Vám počítač?
Obrázek
Thanks! Vďaka!

Obrázek

dpokorna5
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od dpokorna5 »

Tak jsem připojila flashku, restartovala PC, stiskla F8 a zvolila možnost Nouzový režim s příkazovým řádkem. Bohužel se nic, kam bych mohla psát neobjevilo. Na černý ploše se začalo začalo bílym písmen načítat nespočet nějakých umístění "souborů(asi?)" a dole byla taková šedá lišta s nápisem "Prosím čekejte..." Tak jsem chvilku počkala a pak mi klasicky naběhlo úvodní pozadí s oběma uživatelskýma profilama, akorát graficky trochu větší a splácnutější. Nevim, jak to popsat. Ale žádná příkazová řádka, nic. Tak jsem dala znovu restart a přihlásila se zas v normálním režimu na Denisa (admin).
A po startu se mi objevila Aktualizace Adobe Flash Player. Dala jsem instalovat, šlo to v pořádku, ale na konci instalace se zase objevilo, že nemám povolení stejně jako předtím u toho Microsoft Safety Scaneru, což nechápu, jak nemůžu mít povolení, když jsem admin a nic jsem (aspoň vědomě) nezakazovala. A myslím, že kdybych to oprávnění měla, tak bych mohla zkontrolovat i ten druhý účet třeba Microsoft Safety Scanerem + Avirou nebo jiným antivirem, protože takhle mě to nikam nepustí a nechci chodit na druhý účet, kde jsem ten vir chytla, protože si nejsem jistá, co ten vir všechno dělá. Jestli je to jen "obrázek" přes plochu, nebo jestli to dělá i něco horšího.

Jinak je ještě nějaká jiná možnost, jak získat ten FRST log, když mi ten příkaz. řádek v nouzovym režimu nefunguje? :cry:

stell
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od stell »

....Tak jsem chvilku počkala a pak mi klasicky naběhlo úvodní pozadí s oběma uživatelskýma profilama, akorát graficky trochu větší a splácnutější.
Potial je ok>>Zopakuj akciu, a tu skus vybrat ten profil ktory je nakazeny, a malo by ti nabehnut nudzovy rezim s prikazovym riadkom.

Ak ani tak nenabehne, restartuj pocitac, a naloguj sa do uctu Admina, a sprav log FRST podla tohto druheho navodu.
Pravy klik na FRST>>spustit ako admin.
http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=24 ... 2#p1250282
Log vloz sem.
Dôležité informácie.
NEŠLAPE Vám počítač?
Obrázek
Thanks! Vďaka!

Obrázek

dpokorna5
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od dpokorna5 »

Tak bohužel nejde ani jeden způsob. :cry: U toho prvního se po kliknutí na profil nakaženého uživatele zobrazila chybová hláška: "Nelze se připojit ke službě Sens. Obrat´te se prosím na správce systému [OK]".

U toho druhého postupu jsem se zasekla při stahování FRSTLauncheru, které několikrát selhalo, když jsem se pokoušela ignorovat hlášku Aviry o detekci škodlivého programu. Nakonec jsem tedy zkusila vypnout Aviru - resp. ochranu v reálném čase, ale to taky nešlo. Místo vypnutí ochrany na mě vyskočilo již známé oznámení: "Systém Windows nemá přístup k určenému zařízení, cestě nebo souboru. K přístupu k položce pravděpodobně nemáte patřičná oprávnění." A takhle mi toho nejde spustit víc.
Tahle hláška pro mě není nic nového, ale jelikož celou dobu chodím na účet Guest, myslela jsem (vím, hloupě) :oops: , že je to v pořádku, jenže jak jsem ted´ kvůli nutnosti na adminovi, tak mi to samé (různé aktualizace a instalace programů - Java, Adobe Flash Player, Micr. Saf. Scanner; hry z plochy...) nejde ani tady. Nevím, že bych kdy něco takového zakazovala a vím, že jsem již jednou měla Policejní vir (jinou verzi), tak to klidně mohl způsobit on, ale také nemusel - mohl to být jiný vir a nebo něco jiného (nedokážu posoudit).

Je možný nějak získat oprávnění spravovat celej PC zpět nebo nějakým (jakým...?) způsobem odvirovat PC bez nutnosti povolení ke kompletnímu (všech složek a souborů v celym PC) prohledání PC?

stell
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od stell »

No, takto, skus aby si tu bola cez den, pretoze ty stale nieco napises len v noci, a ja v noci spim, takto to budeme riesit aj do vianoc. :?:
Ak nieco napisem, tak aby si tu bola, alebo napis kedy tu mozes .
Teraz sprav to takto.
1:Skus sa dostat do nudzoveho rezimu se siti>ale do uctu administratora,
začneme mačkat klávesu F8 (na některých noteboocích klávesu F2).
Vyskočí nám nabídka možnosti spuštění systému (liší se dle OS).
A vyber nudzoveho rezimu se siti.
ak tam budes tak napis.
Dôležité informácie.
NEŠLAPE Vám počítač?
Obrázek
Thanks! Vďaka!

Obrázek

dpokorna5
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od dpokorna5 »

Omlouvám se, že jsem tu teď několik dní nebyla. Byla jsem ve škole a v práci. Většinou chodím domů večer, tak proto se tu zjevuju až večer/v noci. Teď tu jsem nebo zítra celý den. Napište, jestli a kdy máte čas. Děkuji.

stell
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od stell »

No nevadi, teraz odskusaj ci sa dostanes do nudzoveho rezimu so sietou, tak ako som napisal.Potom sa dohodneme, ze kedy to dorazime.
Dôležité informácie.
NEŠLAPE Vám počítač?
Obrázek
Thanks! Vďaka!

Obrázek

dpokorna5
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od dpokorna5 »

Ok :wink: , mmnt.

dpokorna5
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od dpokorna5 »

Jsem tu :wink:

stell
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od stell »

ok,
Zatial budeme pracovat TU, ak nahodou pocitac restartuje, tak znova sa sem nastahujes. :)
mas system win7, ale aku, 32-bit, alebo 64 bit??
Dôležité informácie.
NEŠLAPE Vám počítač?
Obrázek
Thanks! Vďaka!

Obrázek

dpokorna5
Návštěvník
Návštěvník

#14 Příspěvek od dpokorna5 »

OK. Mám 64-bit Windows 7.

stell
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od stell »

ok, podla tohto navodu vy generuj log, a jeho obsah sem skopiruj.
http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=24 ... 2#p1250282
Addition.txt >.odfajkni, nepotrebujem tento log.
Dôležité informácie.
NEŠLAPE Vám počítač?
Obrázek
Thanks! Vďaka!

Obrázek

Odpovědět