Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
BSOD-Zlyhanie grafiky
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
BSOD-Zlyhanie grafiky
Dobrý deň
Dnes večer mi nabehlo BSOD a to isté aj ráno.
Z ničoho nič sa začalo prenastavovať rozlíšenie obrazovky a potom mi to cele spadlo.
Ale ešte pred bsod som si všimol že mi napísalo v bubline niečo také "Intel GMA crashed and sucesfully started"
Po bsod mi všetko ide strašne pomaly aj internet aj všetko.
Viac neviem popísať...
Dnes večer mi nabehlo BSOD a to isté aj ráno.
Z ničoho nič sa začalo prenastavovať rozlíšenie obrazovky a potom mi to cele spadlo.
Ale ešte pred bsod som si všimol že mi napísalo v bubline niečo také "Intel GMA crashed and sucesfully started"
Po bsod mi všetko ide strašne pomaly aj internet aj všetko.
Viac neviem popísať...
- Přílohy
-
- 102613-17955-01.rar
- (26.47 KiB) Staženo 211 x
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: BSOD-Zlyhanie grafiky
Zdravím!
Tento problém je závislý na nainstalovaném hardwaru. Zde: http://translate.google.cz/translate?hl ... 6bih%3D656 je strojový překlad řešení problému od MS.
Tento problém je závislý na nainstalovaném hardwaru. Zde: http://translate.google.cz/translate?hl ... 6bih%3D656 je strojový překlad řešení problému od MS.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Ovládače sú aktuálne tak neviem teraz...
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Otevřte ovl. panely>systém>správce zařízení a přesvědčte se, zda není někde nějaká výstraha.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

Není. Aktuální je tento. Ty tam máš předešlou verzi.qer509 píše:Ovládače sú aktuálne tak neviem teraz...
Jinak se jedná o grafický procesor GMA 3600, integrovaný v procesoru. Vzhledem k typu chyby bych se zaměřil na teplotu CPU, je totiž možné, že se přehřívá a s ním zároveň i GPU.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Ovládače som aktualizoval znova a teplota CPU je s chladiacou podložkou 56 C pri väčšej záťaži 73 C.
V správcovi zariadení nie sú žiadne výstrahy.
V správcovi zariadení nie sú žiadne výstrahy.
Ovládače aktualizované ale problém to nevyriešilo BSOD nabieha znova
K raru som aj priložil obrázok čo sa mi zobrazilo pred BSOD na ploche
K raru som aj priložil obrázok čo sa mi zobrazilo pred BSOD na ploche
- Přílohy
-
- 110113-25178-01.rar
- (36.03 KiB) Staženo 179 x
Pokud je teplota opravdu v pořádku, zbývá už jenom jediné vysvětlení a tím je závada VGA.
Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
Spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 10 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
Samotný procesor zvládá teplotu jádra 100°C, GPU vedle něj by tedy logicky měl snést obdobnou teplotu.
Té teplotě se zdaleka nepřibližuješ. Pravděpodobně to tedy bude vada GPU. Jelikož je procesor (tedy i GPU)
přiletovaný na základní desce, může se jednat o vadu v důsledku poškození letovaného spoje/ů, kterými je CPU připojen k základní desce.
Je to velmi častá příčina, oprava pak dost nákladná (viz. reballing).
Obnov netbook do továrního stavu, pokud ten problém nevymizí, můžeš si být jist tou vadou.
Té teplotě se zdaleka nepřibližuješ. Pravděpodobně to tedy bude vada GPU. Jelikož je procesor (tedy i GPU)
přiletovaný na základní desce, může se jednat o vadu v důsledku poškození letovaného spoje/ů, kterými je CPU připojen k základní desce.
Je to velmi častá příčina, oprava pak dost nákladná (viz. reballing).
Obnov netbook do továrního stavu, pokud ten problém nevymizí, můžeš si být jist tou vadou.
OK
Vyskúšam ešte ovládače dať do pôvodného stavu lebo keď som ich prvý krát aktualizoval tak mi nabehla BSOD
Potom druhýkrát Z linku v príspevku.
Keď sa bsod objaví zas tak ho dám celý ntb do pôvodného stavu.
Keby bolo niečo vadné tak ntb je ešte v záruke.
Inak ďakujem za pomoc
Vyskúšam ešte ovládače dať do pôvodného stavu lebo keď som ich prvý krát aktualizoval tak mi nabehla BSOD
Potom druhýkrát Z linku v príspevku.
Keď sa bsod objaví zas tak ho dám celý ntb do pôvodného stavu.
Keby bolo niečo vadné tak ntb je ešte v záruke.
Inak ďakujem za pomoc
I za kolegu, nemáš zač.
Hľadaním po internete som ešte zistil že sa nespúšťa proces igfxtray.exe ktorý je ovládač grafiky neviete ako ho naštartovať? ešte raz dakujem
igfxtray.exe není ovladač grafického adaptéru, je to pouze rozhraní, prostřednictvím kterého můžeš měnit některá nastavení grafického ovladače.
Jeho spuštění by mělo být zaručeno záznamem v klíči registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
Pokud neběží, tak:
-záznam v registru chybí
-soubor igfxtray.exe chybí nebo je poškozen
-při spuštění igfxtray.exe dojde k nějaké vyjímce a následnému ukončení
-počítač ovládá mimozemská inteligence, která nesnáší produkty firmy Intel
Jeho spuštění by mělo být zaručeno záznamem v klíči registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
Pokud neběží, tak:
-záznam v registru chybí
-soubor igfxtray.exe chybí nebo je poškozen
-při spuštění igfxtray.exe dojde k nějaké vyjímce a následnému ukončení
-počítač ovládá mimozemská inteligence, která nesnáší produkty firmy Intel
Prvá možnosť je dosť pravdepodobná kedže ntb je týždenne čistený programom CCleaner
Druhá možnosť nieje lebo som kontroloval či tam vôbec igfxtray.exe je (a je)
Tretia možnosť neviem
A štvrtá je na 99,9% pravdepodobná
Druhá možnosť nieje lebo som kontroloval či tam vôbec igfxtray.exe je (a je)
Tretia možnosť neviem
A štvrtá je na 99,9% pravdepodobná