Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Modrá smrt
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Modrá smrt
Dobrý den,
dnes mě potkala Modrá smrt. Chtěl bych se zeptat, jestli se na to nepodíváte. Používám Win8.1 Pro s aplikací Media Center.
minidump zde: http://leteckaposta.cz/453953826
Moc děkuji.
dnes mě potkala Modrá smrt. Chtěl bych se zeptat, jestli se na to nepodíváte. Používám Win8.1 Pro s aplikací Media Center.
minidump zde: http://leteckaposta.cz/453953826
Moc děkuji.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Modrá smrt
Zdravím!
Problém činí ovladač DirectX. Zkuste přeinstalovat poslední verzí.
Problém činí ovladač DirectX. Zkuste přeinstalovat poslední verzí.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Ahoj, omluva za vstup.
Častá chyba VIDEO_TDR_FAILURE, tedy chyba v grafickém subsystému.
Videoplánovač zjistil potíže při grafické operaci (trvala déle jak 2 sec.), proto se rozhodl restartovat grafický ovladač a GPU.
Při tomto pokusu ale došlo k zavěšení v rutině grafického ovladače na více jak 5 sekund.
Nejčastější důvody:
1) chyba grafického ovladače od nVidia
2) přehřívání GPU/CPU/chipsetu
3) vada GPU (u ntb častá záležitost)
4) přetaktování VGA
Windows 8.1 je čerstvá záležitost, chyba tedy může být i přímo v systému.
Integrovaný VGA Intel® HD Graphics (součást CPU) je deaktivovaný úmyslně?
Častá chyba VIDEO_TDR_FAILURE, tedy chyba v grafickém subsystému.
Videoplánovač zjistil potíže při grafické operaci (trvala déle jak 2 sec.), proto se rozhodl restartovat grafický ovladač a GPU.
Při tomto pokusu ale došlo k zavěšení v rutině grafického ovladače na více jak 5 sekund.
Nejčastější důvody:
1) chyba grafického ovladače od nVidia
2) přehřívání GPU/CPU/chipsetu
3) vada GPU (u ntb častá záležitost)
4) přetaktování VGA
Windows 8.1 je čerstvá záležitost, chyba tedy může být i přímo v systému.
Integrovaný VGA Intel® HD Graphics (součást CPU) je deaktivovaný úmyslně?
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
1: DirectX přeinstalovaný, ale byla tam už předtím nejnovější verze.
2: grafické ovladače mám od nvidia nejnovější ( používám nvidia geforce experience)-> přes ně to aktualizuji.
Nevím jestli se mi ntb přehřívá.
... je pravda, že to ještě může být nedoladěné. Jinak tím VGA Intel .......-> nevím ani jak by se to udělalo. Takže já to určitě nedeaktivoval.
Zkusím ještě vyčistit ntb. A uvidíme, zatím jsem ještě neměl další modrou smrt.
2: grafické ovladače mám od nvidia nejnovější ( používám nvidia geforce experience)-> přes ně to aktualizuji.
Nevím jestli se mi ntb přehřívá.
... je pravda, že to ještě může být nedoladěné. Jinak tím VGA Intel .......-> nevím ani jak by se to udělalo. Takže já to určitě nedeaktivoval.
Zkusím ještě vyčistit ntb. A uvidíme, zatím jsem ještě neměl další modrou smrt.
Někteří výrobci notebooků integrovaný VGA v CPU vypínají a používá se pouze PCIe VGA. Toto bude zřejmě ten případ.
K zjištění teplot je vhodný třeba CPUID Hardware Monitor.
Teploty to chce měřit při plném zatížení ntb. Například spustit HeavyLoad či jiný zátěžový test.
K zjištění teplot je vhodný třeba CPUID Hardware Monitor.
Teploty to chce měřit při plném zatížení ntb. Například spustit HeavyLoad či jiný zátěžový test.
Notebook jsem vyčistil ještě pře testem. Zde jsou výsledky testu.
- Přílohy
-
- Výstřižek.JPG (67.22 KiB) Zobrazeno 5576 x
Ty teploty v zatížení jsou poměrně vysoké, mohlo by to být způsobeno tím.
Zkus alespoň profouknout žebra chladiče stlačeným vzduchem.
Jinak Windows 8.1 je zcela nová věc a spousta věcí ještě není vychytána.
Může to být klidně i problém v grafickém subsystému Windows, který bude opraven nějakým hotfixem.
Chyba také může být v grafickém ovladači od nVidia, který nemusí být pro W8.1 zcela vyladěn.
Jak vyjde update, doporučuji jeho instalaci.
Zkus alespoň profouknout žebra chladiče stlačeným vzduchem.
Jinak Windows 8.1 je zcela nová věc a spousta věcí ještě není vychytána.
Může to být klidně i problém v grafickém subsystému Windows, který bude opraven nějakým hotfixem.
Chyba také může být v grafickém ovladači od nVidia, který nemusí být pro W8.1 zcela vyladěn.
Jak vyjde update, doporučuji jeho instalaci.
Ok, žebra už jsem vyčistil.
Je mi jasné,že to ještě není úplně vyladěné.
Jakmile vyjde nová aktualizace hned je instaluji. Včera byla aktualizace na grafické ovladače.
Tak uvidíme. Zatím se to od té doby nestalo ani jednou.
Je mi jasné,že to ještě není úplně vyladěné.
Jakmile vyjde nová aktualizace hned je instaluji. Včera byla aktualizace na grafické ovladače.
Tak uvidíme. Zatím se to od té doby nestalo ani jednou.
OK, dej vědět.
Tak po delší odmlce jsem dnes cca 2 minuty po startu notebooku dostal modrou smrt.
http://leteckaposta.cz/915497190
http://leteckaposta.cz/915497190
Vykonáno.
Nevím přesně co to bylo, ale byly to nějaké ovladače, které umožňovaly hrát hru staršího data, které normálně nešly spustit na osmičkách.
Nevím přesně co to bylo, ale byly to nějaké ovladače, které umožňovaly hrát hru staršího data, které normálně nešly spustit na osmičkách.
Ochrana proti kopírování StarForce verze 2. Divím se vůbec, že se to podařilo do Win8 nainstalovat.
Do Windows 7 bys to vůbec nedostal. Pokud bys tu hru chtěl hrát, budeš muset sehnat verzi 5.7,
ta by ve Windows 8 mohla pracovat.
Do Windows 7 bys to vůbec nedostal. Pokud bys tu hru chtěl hrát, budeš muset sehnat verzi 5.7,
ta by ve Windows 8 mohla pracovat.
Ještě když jsem měl win7, tak to šlo nainstalovat a hra dokonce běžela. Ve win8/8.1 se to taky nainstalovalo, ale starforce mě nepustil do hry, pořád to ukazovalo, že nemám podporovaný systém.
Ale je to jedno. Jen jsem chtěl zkusit si zahrát hru z mládí.
Ale je to jedno. Jen jsem chtěl zkusit si zahrát hru z mládí.
Zkus virtuálku s Windows XP.