Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém s RAMkami

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Chess
Návštěvník
Návštěvník

Problém s RAMkami

#1 Příspěvek od Chess »

Dobrý den, prosím o radu.

Můj PC:
AMD Duron, Unknown CPU Typ, NVIDIA GeForce4 MX Integrated GPU (32 MB), RAM DDR

Rád bych se zeptal právě na ty RAM. V PC mám 3 volné sloty, doma celkem 4 RAMky (2 k dispozici z ještě staršího PC). A je tu věc, kterou nechápu. V mém počítači byly tyto RAM:

DDR 256 MB (PC2100, 133 MHz), Nanya Technology
DDR 512 MB (PC3200, 200 MHz), Kingston

Když jsem chtěl přidat do posledního slotu další RAM z druhého PC, která je taky DDR 512 MB (PC3200, 200 MHz) - mám je 2x, tak mi šel počítač možná cosi lépe, ale často mi padaly prohlížeče a když jsem chtěl spustit film, tak se mi z ničehonic počítač restartoval. Poté jsem zkoušel různé kombinace, např. místo té 256 MB dát taky 512 MB, tudíž bych měl tři stejné RAM v počítači, ale taky to dělalo neplechu. Nevíte, v čem je problém?

Zatím jsem to dal do původního "stavu", ale připadá mi, že se teď načítají strašně pomalu internetové stránky. Přece to nemůže být tím, jak jsem se "hrabal" v těch RAMkách :)??? Děkuji...

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s RAMkami

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Pokud jste v PC nechal původní RAMku, mělo by to jít stejně, pokud jste PC nepodtaktoval. Jinak ty RAMky, uvedené ve vašem dotazu by dohromady mohly dělat problémy. Jednak pojedou na nižší frekvenci z obou (133MHz) a pak by mohly být ne zcela na 100% kompatibilní. Pokud další RAMka se nechovala korektně, je možné, že není s tou osazenou kompatibilní. Dá se provést test na chybování: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=53&t=106788 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Chess
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Chess »

Dobrý den, děkuji Vám za odpověď.

Počítač jsem nepodtaktoval. Právě jsem zkoušel i to, že jsem tu RAM 256 MB (PC2100, 133 MHz) dal pryč a místo ní dal tu 512 MB s 200 MHz. Tím pádem tam byly dvě typem podobné RAM - obě 512 MB s 200 MHz a stejně to dělalo neplechu - hlavně při spouštění filmů (počítač se sám restartoval a prohlížeče často padaly). Pak jsem to různě kombinoval, dokonce jsem tam nechal i všechny tři 512 MB a stejně nic. Rád bych jen věděl, zda to mám ještě zkoušet nebo si tam prostě nechat ty dvě původní. Těšil jsem se, že si zvýším paměť (zapomněl jsem říct, že při těch dvou původních mi to píše v bublině "Nedostatek virtuální paměti") a nakonec mi ani jedna RAM nepomůže. Vlastně ani nevím, jakou bych si měl RAMku koupit, pokud teda ani jedna z těch dvou nebude moct do mého PC :(

Za ten test na chybování děkuji, ale nefunguje mi DVD mechanika :(

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Moduly nemusí mít stejnou adresaci, což je důležité. Je třeba dělat pokusy, které budou spolu fungovat. Memtest si může dát i na flashdisk, který si uděláte bootovatelný pomocí programu PowerISO. Pak PC z něj nastartujete. Dál se to bude chovat stejně, jako po spuštění z bootovatelného CD.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět