Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Preventivka s možným problémem

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
aldik
Návštěvník
Návštěvník

Re: Preventivka s možným problémem

#16 Příspěvek od aldik »

bod obnovy vypnut, pc restartován, bod obnovy zapnut, ale hijacktis mi hlásí chybu..
hjt_err1.jpg
hjt_err1.jpg (90.36 KiB) Zobrazeno 1800 x
Jo, už je mi to jasné.. klik pravým a spustit jako správce, ale já to tam nevidím v té nabídce :?:
Naposledy upravil(a) aldik dne 18 zář 2013 18:39, celkem upraveno 1 x.

aldik
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od aldik »

hjt_err2.jpg
hjt_err2.jpg (31.75 KiB) Zobrazeno 1800 x

Roli
VIP
VIP

#18 Příspěvek od Roli »

Ach jo ta Vista, tak znovu dokud nebude log, případně spustit v Nouzáku.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

aldik
Návštěvník
Návštěvník

#19 Příspěvek od aldik »

Roli píše:Ach jo ta Vista, tak znovu dokud nebude log, případně spustit v Nouzáku.
Pořád zlobí, takže nouzový režim :)

Roli
VIP
VIP

#20 Příspěvek od Roli »

aldik píše:
Roli píše:Ach jo ta Vista, tak znovu dokud nebude log, případně spustit v Nouzáku.
Pořád zlobí, takže nouzový režim :)
Dobrá :)

aldik
Návštěvník
Návštěvník

#21 Příspěvek od aldik »

Tak jsem v nouzáku.. log -

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 19:55:12, on 18.9.2013
Platform: Windows Vista SP2 (WinNT 6.00.1906)
MSIE: Internet Explorer v9.00 (9.00.8112.16506)
Boot mode: Safe mode with network support

Running processes:
C:\Windows\Explorer.EXE
C:\Windows\helppane.exe
C:\Program Files\trend micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Windows Live ID Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [MSC] "c:\Program Files\Microsoft Security Client\msseces.exe" -hide -runkey
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [VX6000] C:\Windows\vVX6000.exe
O4 - HKCU\..\Run: [RocketDock] "C:\Program Files\RocketDock\RocketDock.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [SkyDrive] "C:\Users\aldik\AppData\Local\Microsoft\SkyDrive\SkyDrive.exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [ehTray.exe] C:\Windows\ehome\ehTray.exe
O4 - HKCU\..\Run: [3943E1C2C50B9EDE4FDAF065822DB80C29DCA610._service_run] "C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --type=service
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O9 - Extra button: ICQ7M - {781B39EC-2E18-41FC-9B00-B84E4FFCA85F} - C:\Program Files\ICQ7M\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ7M - {781B39EC-2E18-41FC-9B00-B84E4FFCA85F} - C:\Program Files\ICQ7M\ICQ.exe
O11 - Options group: [ACCELERATED_GRAPHICS] Accelerated graphics
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/s ... wflash.cab
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O18 - Protocol: wlpg - {E43EF6CD-A37A-4A9B-9E6F-83F89B8E6324} - C:\Program Files\Windows Live\Photo Gallery\AlbumDownloadProtocolHandler.dll
O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\Windows\system32\browseui.dll
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: Služba Google Update (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Služba Google Update (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Mozilla Maintenance Service (MozillaMaintenance) - Mozilla Foundation - C:\Program Files\Mozilla Maintenance Service\maintenanceservice.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (nvsvc) - NVIDIA Corporation - C:\Windows\system32\nvvsvc.exe
O23 - Service: Internet Pass-Through Service (PassThru Service) - Unknown owner - C:\Program Files\HTC\Internet Pass-Through\PassThruSvr.exe
O23 - Service: Skype Updater (SkypeUpdate) - Skype Technologies - C:\Program Files\Skype\Updater\Updater.exe

--
End of file - 3769 bytes

Roli
VIP
VIP

#22 Příspěvek od Roli »

Přes Start >> Všechny programy >> Příslušenství >> Spustit >> napiš - services.msc >> Enter. Najdi službu :

Služba Google Update (gupdate)

Služba Google Update (gupdatem)

dvojklikem se otevře karta kde nejprve službu zastav tlačítkem Zastavit u položky Typ spouštění vyber Zakázáno a klik na OK.

Dále zakaž v Naplánovaných úlohách :

Google Update bude to tam také 2x

Co se týče zpomalení ve Firefoxu, zkus v jeho nastavení odškrtnout volbu o zapnutí hardwareové akcelerace.

Jak je to nyní s tím líným startem ?

aldik
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od aldik »

No s líným startem.. pozoruju spíš jak kdy, někdy vše načte hned a někdy to pořád trvá.. asi záleží jak se počítač vyspí :-D
Nemůže to třeba dělat i SkyDrive, který se pouští hned po startu a tímpádem brzdí ostatní věci? On se chce přihlašovat, i když někdy ještě ikonka připojení má červenou značku a tudíž se připojí leda do nikam. Myslím, že jsem někdy někde četl, že existuje nějaký program, který umí rozložit spouštění programů po startu v určitých intervalech, aby se nesnažilo vše spouštět najednou. Ale možná se mi to jen zdálo :)

A k tomu disqus a zamrzajícímu pc - jednou jsem všiml, že vole v liště byla adresa mediacdn.disqus.com, nemůže to být věčně přetíženým servery nebo že to třeba tahá moc dat (doplnkem v prohlížeči to snad není).

jinak ve firefoxu jsem to vypl, ty služby zastavil, akorát ty naplánované úlohy jestli jde o aplikaci Plánovač úloh, tak tam jsou 4věci nazvané jako Googleupdate..

Roli
VIP
VIP

#24 Příspěvek od Roli »

aldik píše:No s líným startem.. pozoruju spíš jak kdy, někdy vše načte hned a někdy to pořád trvá.. asi záleží jak se počítač vyspí :-D
Nemůže to třeba dělat i SkyDrive, který se pouští hned po startu a tímpádem brzdí ostatní věci? On se chce přihlašovat, i když někdy ještě ikonka připojení má červenou značku a tudíž se připojí leda do nikam.
Tak vše co se spouští po Startu navíc ho brzdí.
aldik píše:A k tomu disqus a zamrzajícímu pc - jednou jsem všiml, že vole v liště byla adresa mediacdn.disqus.com, nemůže to být věčně přetíženým servery nebo že to třeba tahá moc dat
Je to docela možné a co jsem se díval nejsi sám kdo s tím má problém.
aldik píše:jinak ve firefoxu jsem to vypl, ty služby zastavil, akorát ty naplánované úlohy jestli jde o aplikaci Plánovač úloh, tak tam jsou 4věci nazvané jako Googleupdate..
Samozřejmě zakaž všechny čtyři.

Možná by stálo za to testnout RAM a HDD, cítíš se na to ?

aldik
Návštěvník
Návštěvník

#25 Příspěvek od aldik »

úlohy zakázány :)

No jestli na ten test RAM a HDD existuje nějaký program, tak proč ne. I když RAMka je nová, asi dva roky stará.. disk je v pc od začátku, což je asi od roku 07, možná 08 (ted vážně nevím stáří :D )

Roli
VIP
VIP

#26 Příspěvek od Roli »

Tak tedy jdem na to :)

Stáhni MEMTEST

soubor rozbal a spusť exe soubor.

Připoj flashdisk pozor vše co na něm je bude smazáno !,

v okénku Select your USB Flash Drive vyber tento disk a dej Create.

Během chvilky se Memtest nainstaluje.

Flashdisk nech v USB, restartuj PC a nabootuj z něj.

Před tím samozřemě musíš v Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :

* DEL
* F2
* F1
* F10

záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,

otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.

Na první místo nastav Flashdisk,

na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.

Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,

pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.

Test nech projet minimálně jednou, ideálně však několikrát třeba přes noc a s každým RAM modulem zvlášť.

Pak dej vědět jak to dopadlo.

aldik
Návštěvník
Návštěvník

#27 Příspěvek od aldik »

Tak nevím jestli to je mnou, nebo tou flashkou, ale nepodařilo se mi z ní nabootovat.

Tak to bylo mnou, každý BIOS je jiný a tady byly dva řádky označeno slovíčkem BOOT (v prvním byly ty 4možnosti - HDD, CDROM, Removable) a u toho druhého byl HDD a když byl připojen USB disk, tak tam byl zobrazen i on a musel jsem ho dostat na první místo.

Takže se mi nakonec povedlo nabootovat z USBčka, ale nevím jestli ta flashka není nějaká divná.. místo aby se spustil nějaký ten test, tak se spustila obrazovka OS Chromium, který jsem chtěl před časem vyzkoušet ( http://chromeos.hexxeh.net/ ), ale vždyť ta flashka měla být prázdná- naformátovaná.

Roli
VIP
VIP

#28 Příspěvek od Roli »

To vypadá, že se ti nepovedlo Memtest nahrát na ten flash disk, zkus to znovu nebo je tu plán B.

Stáhni MEMTEST

soubor rozbal a obraz (ISO) vypal jako z image CD, nikoliv jako data.

V Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :

* DEL
* F2
* F1
* F10

záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,

otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.

Na první místo nastav CD-ROM,

na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.

Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,

pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu.

Vlož CD z Memetestem do mechaniky a po restartu z něj PC nabootuje.

Test nech projet minimálně jednou, ideálně však několikrát třeba přes noc a s každým RAM modulem zvlášť.

Pak dej vědět jak to dopadlo.

aldik
Návštěvník
Návštěvník

#29 Příspěvek od aldik »

No, ona ta flashka je nějaká divná.. cédečko je jistější, akorát že se objevila neočekávatelná chyba... přitom s ovladači jsem nic nedělal.

když dám vyhledat řešení, tak pak se mi zobrazí toto Software ovladače zařízení byl úspěšně nainstalován, ale software ovladače zjistil problém při pokusu o spuštění zařízení. Kód problému je 19.

Nemůže to mít konflikt s nějakou z těch zakázaných služeb, viz.výše?
Přílohy
err_cdmech.jpg
err_cdmech.jpg (85.88 KiB) Zobrazeno 1781 x

Roli
VIP
VIP

#30 Příspěvek od Roli »

aldik píše:Nemůže to mít konflikt s nějakou z těch zakázaných služeb, viz.výše?
To těžko, típli jsme pouze Google.

Tobě to hází chybu s mechanikou, při vypnutém PC ji odpoj - zapni PC, pak ho vypni a mechaniku připoj zpět a zase zapni.

Takto by se měla mechanika znovu načíst do systému.

Odpovědět