Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

router po výmene antény

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
QuickShare
Návštěvník
Návštěvník

router po výmene antény

#1 Příspěvek od QuickShare »

Zdravím :)

Mam doma takýto problém ..vymenili sme anténu lebo stará nefungovala vždy.. často vypadával internet... po výmene antény internet ide priamo z antény ale ak ho prepojím routrom po celom dome tak nie.. skúšal som router na novo konfiurovat ale žiadna zmena na internet sa nedostanem.

neviete čo by to mohol byt za problém?

anténa 5GHz Wifi a router iba 2Ghz.... ale to by myslím nemal byt problém chcem fungovať len na tie 2Ghz..

thx :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: router po výmene antény

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
QuickShare píše:anténa 5GHz Wifi a router iba 2Ghz.... ale to by myslím nemal byt problém chcem fungovať len na tie 2Ghz..
V tom bude ten problém. Anténa totiž není pouze "kus drátu", nýbrž laděný prvek. Pokud k routeru pro 2GHz pásmo připojíte anténu pro pásmo 5GHz, nastane rozladění a tím i podstatné snížení dosahu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

QuickShare
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od QuickShare »

ano.. ale podľa poskytovateľa internetu by to malo byt OK .. kamarát to tak ma a mu to funguje..
my si uz druhy týždeň doma požičiavame kábel :D

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

V různých místech jsou i různé podmínky šíření (věřte mi, pracoval jsem ve vf oboru více, než 30let). Co jiného by to mohlo být, když z původní anténou vám to alespoň občas fungovalo. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

QuickShare
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od QuickShare »

tak asi to tak bude :) skúsim im ráno zavolať.. alebo sa vrátim k starej anténe... je divne že ak mi zo starou anténou šiel internet tak šiel rýchlejšie ako teraz.. no mala výpadky niekedy mi siel internet 800B/s potom som ju utrel handričkou a bolo ok
ale len na par dni.. tato ide stabilne ale nikdy nie plnou rýchlosťou.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

OK, zavolejte.

Varování:

QuickShare
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od QuickShare »

zavolal som.. bol to asi 45min rozhovor... najprv mi radili zmeniť IP routru potom vypnúť DNS server.. skúšali sme statickú a dynamickú IP prepisovali sme to veľa krát a stále to nešlo a nešlo tak som mu tvrdil ze to asi ani nepôjde lebo anténa je 5 pasmova router len 2 pásmoví... on stále že nie to by malo isť ... potom to len tak začalo isť nevedno prečo a ide stále :D
asi to bude tým že PC nebol reštartovaní... teraz to mam so statickou IP tak že anténa nie je vo WAN porte ale v LAN.

Možno to píšem s chybami lebo do sieti až tak nerozumiem ..

tak sa ešte opýtam mam to nechať tak ako to je alebo to prepísať na dynamickú IP a kábel strčiť do WAN portu?
je niektora z moznosti lepsia pripadne bezpecnejsia?
myslím že to bude fungovať tak čí onak podľa mňa problém bol len v tom že som nemenil IP routru takže možno ju mal rovnakú ako anténa...

Vdaka :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Nechápu, proč to chcete měnit, když vám to funguje.

Varování:

Odpovědět