Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nejde zapnout Windows - jak odstranit vir

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Freesmeki
Návštěvník
Návštěvník

Nejde zapnout Windows - jak odstranit vir

#1 Příspěvek od Freesmeki »

omlouvám se, je to tu již podruhe, ale tato sekce je vhodnější
--------
Zdravím,

dnes jsem zapnul pc a objevil se problém. Po "stisknutí tlačítka POWER" se na chvíli zapnul, objevila se obrazovka "základní desky" a pc se vypnul. Potom se zapnul, začal nabíhat Windows, ale najednou problikla "modrá obrazovka" - a teď to důležité - co tam bylo napsané:

"A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer. If this is the first time you've seen this stop error screen."

Potom to hodilo to obrazovku "Spustit nástroj oprava spouštění systému". Automaticky se to nedokázalo opravit, zkoušel jsem obnovit zálohu systému, potom i nahrát bitovou kopii systému, ale chyba se stále opakuje. Systém obvyklým způsobem nejde spustit, nemohu tedy pomocí antiviru PC prohledat, popř. spustit nějaký SCAN pomocí speciálního programu. Myslím si, že je tam asi nějaký virus a kvůli tomu to brání spuštění Windowsu, nicméně opravdu nevím JAK TO OPRAVIT. PROSÍM O POMOC, DÍKY MOC!!!

OS Win 7 Pro

Proveden test:
----------------
Název: Diagnóza nezabezpečeného připojení
Výsledek: Operace byla úspěšně dokončena. Kód chyby = 0x0
Doba trvání = 0 ms

Zjištěná hlavní příčina
---------------------
Problém může být způsoben nezadanými změnami konfigurace systému

The_ERROR
Návštěvník
Návštěvník

Re: Nejde zapnout Windows - jak odstranit vir

#2 Příspěvek od The_ERROR »

Ja se s necim podobnym setkal a v mem pripade slo primo problem s hardwarem. Nakonec se to nejak umoudrilo po tom, co jsem nekolikrat pocitac rozdelal a slozil a prakrat do toho kopl. :)
  1. vydava PC nejake zvuky? Pipnuti, nebo tak? Jenom jedno kratke pipnuti pri startu?
  2. asi bude potreba nejdriv vyloucit HW chybu coz znamena
    • otevrit case, zapnout a poslouchat po podivnych zvucich v PC (zejmena disk)
    • zkusit disk pripojit jako pasivni do jineho PC a nechat zkontrolovat, zda je v poradku (po HW (S.M.A.R.T.) i SW (chkdisk) strance)
    • nabootovat LiveCD nejakeho linuxu nebo UBCD a udelat test na disky a RAM
    • zkusit vypujcit zdroj, nebo alespon smrsknout pocet pripojenych komponent na minimum (odpojit docasne dalsi disky, CD-ROM atd a nechat jen to nejnutnejsi pro boot)
    • kdyz vse selze, pak testnout zakladni desku - celkem dobra, i kdyz pro windows ponekud destruktivni vec, je zkusit nabootovat z toho disku v jinem pocitaci, ktery jinak funguje v poradku
neco z toho by snad mohlo odhalit nejakou chybu.

//Edit: jeste jsem si vzpomnel ze mi to neco podobneho delalo, kdyz jsme se staral i v ACPI nastaveni motherboardu...
Naposledy upravil(a) The_ERROR dne 10 srp 2013 09:11, celkem upraveno 1 x.

Freesmeki
Návštěvník
Návštěvník

Re: Nejde zapnout Windows - jak odstranit vir

#3 Příspěvek od Freesmeki »

No, mám systém na SSD plus tedy nějaký ptákoviny, zbytek na normal HDD. Trochu se bojím do toho nějak vrtat. Projížděl jsem test RAM a nic to nenašlo. Zkusím tedy ty zvuky a pak napíšu.

Odpovědět