Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Jak se dostane Keylogger do PC?

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
kala
Návštěvník
Návštěvník

Jak se dostane Keylogger do PC?

#1 Příspěvek od kala »

Dobrý den, mám dotaz, který nevím jestli patří do této sekce. Přesto...

Už dlouho řeším problém s tím, jak se mi dostal keylogger do PC. Dotyčná osoba mi tvrdí, že jsem si ji tam sám musel nainstalovat s nějakým programem. Hledání na internetu ale nenaznačilo nic takového. Ptám se tedy: Je možné aby se mi dostal Keylogger do počítače tak, abych o tom nevěděl jen prostřednictvím instalace nějakého jiného programu? Nebo se tam může dostat jen cílenou instalací?

Děkuji!

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak se dostane Keylogger do PC?

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Keylogger si buď nainstalujete vědomě (např. když chcete sledovat sledovat rodinného příslušníka, co na PC dělá), nebo s nějakým regulérním programem jako bonus a konečně se tam může dostat s nějakým backdoorem a přadávat inforamce konkrétnímu útočníkovi.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

kala
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od kala »

Dekuji za odpoved.
Takze teoreticky to muze byt pravda, ze jsem si ho do PC nahral sam s necim jinym? Vyslovene neexperimentuji s novymi programy a vicemene pouzivam programy nekolik let stale stejne... Instaluju vzdy opatrne a bezhlave neklikam, je mozne, ze i presto se to nainstaluje bez meho vedomi?
Navic u potencialniho "nahravace" bylo videno na notebooku FTP slozka keylogger? Nahoda?
Mozna se ptam prilis, ale je to pro me opravdu dulezite.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Teoreticky ano, ale zpaměti vám neřeknu, u kterých programů. Je nutné bedlivě sledovat jednotlivá okna instalátoru a pokud je to možné, odstranit zatržítka u všech položek, které nechcete instalovat.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

kala
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od kala »

Ano, to samozrejme vzdy peclive hlidam (tyhle odtrzitka), takze si nejsem vedom, ze by se to tam nekde vyskytovalo.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Někteří programátoři jsou ale prasata. Ve snaze za každou cenu (možná z ekonomických důvodů) tam propašovat nějaký bonus (nemusí to být jen keylogger, stačí třeba toolbar) do programu nedají možnost zrušit instalaci bonusu.

Varování:

kala
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od kala »

To ano.
Ja mel v PC nejaky keylogger, na ktery jsem prisel tim, ze jsem chtel stahnout antikeylogger a vzdy u toho padal prohlizec. nakonec ho(snad) odstranila znovu nainstalovana Avira.
Takze me podezreni je i v tom, ze to tam bylo nainstalovano pred tim zamerne s tim aby to avira nenasla a neodtrsanila ani po opakovanych testech. Az po odinstalovani a nainstalovani (kdy to podle me nebylo nastaveno v Avire jako akceptovatelny smejd) na to upozornila a vymazala. Je tohle mozne a kolkaprocentni dukaz pro umyslnou instalaci nekym jinym?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Kolika procentní, nevím. Ale takto se někdy opravdu keyloggery chovají. Jsou různé a některé z nich odhalit není jednoduché.

Varování:

Odpovědět