Zdravím,
dostal se mi do rukou starší notebook, jedná se o emachines s operačním systémem Win. XP. Po zapnutí na mě vyskočí:
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE_MOF: Exiting ... - celou dobu mi to ukazovalo i tuto chybu, najednou se ani nestihne zobrazit a notebook se resetne/vypne (jak kdy) nebo momentálně teď to skončilo u toho první řádku s Media test failure, check cable a nic dál se neděje. Předtím mě to občas pustilo a mohl jsem si vybrat, zda chci spustit v nouzovém řežimu nebo bězným způsobem atd., bylo jedno co jsem zvolil, protože se objevilo logo XP a do 3s se to zase vyplo/resetlo a takhle pořád dokola.
Když mačkám F2, abych změnil pořadí BOOTování, tak to nefunguje, když dám F10, abych si vybral z čeho chci BOOTnout, tak mě to sice pustí - vyberu DVD mechaniku (mám v ní CD s XP) tak se nic nestane, zůstane pouze černá obrazovka jednou mě to pustilo dál, objevilo se modré pozadí (klasika při instalu), ale ani ne za 10s se notebook restartoval. Zkusil jsem reinstal přes flashdisk, bohužel ta samá situace.
Jediné co mě napadá je, že odešlo chlazení, NTB se přehřívá a proto se resetuje a nebo odešel disk. Někdo nějaký jiný nápad? Existují "programy", které otestují např. HDD či teploty bez toho, aby to naběhlo do systému? Mám docela strach, protože se nejedná o můj NTB a tohle se mi nikdy nestalo.
Díky všem!

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Notebook - nenaběhne Win. XP
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook - nenaběhne Win. XP
Zdravím!
Programy existují. Např Hirens´s boot CD: http://www.hirensbootcd.org/ . Stáhnete, vypálíte na CD (vypl. program je součástí staženého balíku), nastratujete a vyberete si v DOS programs.
Programy existují. Např Hirens´s boot CD: http://www.hirensbootcd.org/ . Stáhnete, vypálíte na CD (vypl. program je součástí staženého balíku), nastratujete a vyberete si v DOS programs.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Děkuji!
A nějaká rada co tam navolit? Nějak se mi to nedaří.
Dnes se mi objevila opět ta druhá "věta". Jedná se o:
PXE-MOF: Exiting Broadcom PXE ROM
A dál mě to nepustí, předtím mě to pustilo, byla tam volba spustit běžném, v nouzovém atd., ale ať jsem zvolil nouzak nebo běžně - objeví se tam toto a do pár vteřin (2-3s) to hodí modrou smrt a reset.
Když do mechaniky vložím dísk s XP, tak se dostanu do: Instalační program načítá soubory -> a najednou se komplet vypne... nějaká rada? Já to tipuji furt na to přehřívání, ale nějak mi to nejde otestova tím Hirens´s boot CD.
Když to tak vidím, tak už se do ničeho nebudu plést a příště kohokoliv radši pošlu do servisu, ale tohle bych ještě rád vyřešil sám/ s Vaší pomocí.
Edit:
POZOR:
Tak změna poprvé mě to pustilo při instalaci XP dál, ale píše to:
V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky.
Ujištěte se, že jsou pevné disky připojeny k napájení.... (víc jsem opsat nestihl, opět se komplet vypnul)
Tak co dělat? Buď odešel komplet disk nebo může být jen povypadlej kabel, ne? Třeba při manipulaci - je to přeci jen notebook tak se sním hýbe, že? Achjo, doufám, že jsem to posral já a ještě budu platit HDD.
A nějaká rada co tam navolit? Nějak se mi to nedaří.

Dnes se mi objevila opět ta druhá "věta". Jedná se o:
PXE-MOF: Exiting Broadcom PXE ROM
A dál mě to nepustí, předtím mě to pustilo, byla tam volba spustit běžném, v nouzovém atd., ale ať jsem zvolil nouzak nebo běžně - objeví se tam toto a do pár vteřin (2-3s) to hodí modrou smrt a reset.
Když do mechaniky vložím dísk s XP, tak se dostanu do: Instalační program načítá soubory -> a najednou se komplet vypne... nějaká rada? Já to tipuji furt na to přehřívání, ale nějak mi to nejde otestova tím Hirens´s boot CD.
Když to tak vidím, tak už se do ničeho nebudu plést a příště kohokoliv radši pošlu do servisu, ale tohle bych ještě rád vyřešil sám/ s Vaší pomocí.
Edit:
POZOR:
Tak změna poprvé mě to pustilo při instalaci XP dál, ale píše to:
V počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky.
Ujištěte se, že jsou pevné disky připojeny k napájení.... (víc jsem opsat nestihl, opět se komplet vypnul)
Tak co dělat? Buď odešel komplet disk nebo může být jen povypadlej kabel, ne? Třeba při manipulaci - je to přeci jen notebook tak se sním hýbe, že? Achjo, doufám, že jsem to posral já a ještě budu platit HDD.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkuste HDAT v DOS programs. Utilita otestuje, příp opraví disk.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

Zdravím,
omlouvám se, že píšu až teď. Zkusil jsem to, nejdřív mi to nějak nešlo, pak jsem se tam nějak "doklikal", nenašlo to ani jeden vadnej sektor k opravení, všude modrá barva (jakože OK). Dal jsem F3 k nadhledu do logu:
A jediné co mě zarazilo je - SMART : enabled, status: ERROR.
+ na konci
SMART on test: disabled - (čož je asi jen nějaká kontrola), spíše mě znepokojuje to první, protože vůbec nevím co to znamená, jinak všude jinde jsou většinou čísla nebo text (ale žádná chyba). Takže HDD by měl být ok, ne? Jenže co teď?
Díky!
btw: po teď jsem to chtěl ukončit/uvavřít výsledky testu, ale NTB se zase sám od sebe úplně celej kompletně vypnul.
omlouvám se, že píšu až teď. Zkusil jsem to, nejdřív mi to nějak nešlo, pak jsem se tam nějak "doklikal", nenašlo to ani jeden vadnej sektor k opravení, všude modrá barva (jakože OK). Dal jsem F3 k nadhledu do logu:
A jediné co mě zarazilo je - SMART : enabled, status: ERROR.
+ na konci
SMART on test: disabled - (čož je asi jen nějaká kontrola), spíše mě znepokojuje to první, protože vůbec nevím co to znamená, jinak všude jinde jsou většinou čísla nebo text (ale žádná chyba). Takže HDD by měl být ok, ne? Jenže co teď?

Díky!
btw: po teď jsem to chtěl ukončit/uvavřít výsledky testu, ale NTB se zase sám od sebe úplně celej kompletně vypnul.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Znamená to, že SMART je povolen, ale vyhodí chybu. Proč, nevíme, disk ani nemusí mít tuto možnost. Pokud na něm nebyla žádná chyba, měl by být OK. Ideální by bylo připojit ho jako další disk de nějakého funkčního PC a zkontrolovat tam. Pkud by nevykázal vadu, je problém v řadiči disku.SMART : enabled, status: ERROR.
Navštivte:
Navštivte:

A to by znamenalo co?Rudy píše:. Pkud by nevykázal vadu, je problém v řadiči disku.

A připojit to jak? Koupit nějakou redukci?
Ještě zjisti, jestli je to ATA nebo SATA.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to disk SATA, stačí vám pouze datový a napájecí kabel. Je stejný, jako pro 3,5" disky. V případě UATA disku je třeba redukce.
Navštivte:
Navštivte: