Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Řízení uživatelských účtů UAC-je bezpečné to vypnout?

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
SGC
Návštěvník
Návštěvník

Řízení uživatelských účtů UAC-je bezpečné to vypnout?

#1 Příspěvek od SGC »

Zajímalo by mne, jestli UAC opravdu zvyšuje nějak bezpečnost a nebo je to jen falešný pocit bezpečí? Když ho vypnu, nesníží se tím rapidně bezpečnost PC?

Márty84
VIP
VIP

Re: Řízení uživatelských účtů UAC-je bezpečné to vypnout?

#2 Příspěvek od Márty84 »

Zdravim :)

Pro znaleho uzivatele je to vetsinou otravna brzda.

Pro neznaleho, pripadne tzv. klikace, je to nekdy dobra pomoc. Je to takove upozorneni, ze se neco deje. Ze se spousti (vedome ci nevedome) neco, co muze udelat zmeny v pc. Jak s nim dana osoba nalozi, to uz je pak ciste na ni.

Ja to treba u sebe zapnute mam :D
Pokud máte dotaz, který není určen pro veřejnost, můžete mi napsat na mail marty84zavináčforum.viry.cz

Možnost podpořit naše fórum https://platba.viry.cz/payment/

Z časových důvodů teď budu na fóru méně často. V případě delšího čekání na odpověď kontaktujte prosím některého z kolegů (většina má mailovou adresu ve svém podpisu).

SGC
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od SGC »

On i Comodo Firewall upozornuje na změny v PC, mne osobně UAC vyhovuje jen proto, že dokáže zamezit instalování "portable" aplikací. :D Předpokládám, že když UAC vypnu, tak stejně bude po mne chtít PC admin heslo, když nějaký program bude chtít něco v systému změnit, takže pak je pro mne UAC v podstatě jen na ozdobu.

Márty84
VIP
VIP

#4 Příspěvek od Márty84 »

Nevim presne, na co vsechno upozornuje Comodo, jestli je to uplne stejne jak UAC.

Kdyz UAC vypnete a budete prihlaseny v uctu s pravy admina, myslim, ze to zadne heslo chtit nebude. Alespon ve Viste to tak bylo. Tam jsem to mel vypnute. Ale to uz je par let. Na W7 i W8 to mam zapnute a nijak me to neobtezuje :)
Pokud máte dotaz, který není určen pro veřejnost, můžete mi napsat na mail marty84zavináčforum.viry.cz

Z časových důvodů teď budu na fóru méně často. V případě delšího čekání na odpověď kontaktujte prosím některého z kolegů (většina má mailovou adresu ve svém podpisu).

SGC
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od SGC »

Já instaluji vše přes standartní účet, takže vždy musím zadávat admin heslo. Jinak vždy, když po mne chce PC admin heslo, tak se mi zároven ozve i Comodo. :)

Jen ještě jeden dotaz. Mělo by se věstavenému admin účtu změnit jmého a zaheslovat ho? Prý se to doporučuje kvůli většímu bezpečí. Pokud ano, tak jak se k němu dostanu ve W7 Home Premium?

Márty84
VIP
VIP

#6 Příspěvek od Márty84 »

No, klidne si to vypnete, je to na vas.

Zaheslovat to muzete v ovladacich panelech - uzivatelske ucty. Tam najdete ucet ktery chcete zmenit a v nastaveni si delejte co chcete. Tak je to u W8. W7 momentalne nemam po ruce, takze presne vam to z hlavy nepovim. Ale strejda google treba poradi presneji :D

SGC
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od SGC »

U nižších verzí se zapnutí a vypnutí built-in admin účtů dělá přes cmd. Kdybych neuměl anglicky, tak by mi ani Google nepomohl. :) Rozhodně je pro mně novinka, že je lepší built-in admin účet přejmenovat a zaheslovat a pak ho samozřejmě vypnout. Normální uživatel už určitě ví, že by měl mít zaheslovaný účet a na internet chodit jen ve standartním účtu. Ale o vestavěném admin účtu a jeho zabezpečení už tihle uživatelé asi ani nemají ponětí.

Márty84
VIP
VIP

#8 Příspěvek od Márty84 »

Pro nas ne uplne zdatne anglictinare ma strejda google prece prekladac :D

Nevim, no. Ja mel vzdycky jen jeden ucet a neresil jsme to :arcisit:

SGC
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od SGC »

Pravda, Google má ale zatím problémy s českým skloňováním. :)

Já jsem odjakživa měl dva účty, sice nejsem agent CIA, ale proč bych měl případnému zvědavci ulehčovat práci? To mu můžu ještě pomoci a své účty odheslovat a admin účet přejmenovat na Admin. :lol:

Márty84
VIP
VIP

#10 Příspěvek od Márty84 »

No ono, kdyz to nekdo umi a fakt chce, ani to vas nezachrani :D Ale samozrejme cim vice prekazek, tim mensi sance napadeni :thumbsup:

15.9. :lock: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975

Zamčeno