Moderátor: Moderátoři
OneHalf, chces?luky3004 píše:Taký, ktorý vás ako prvý napadne a ste si povedali, že tento je výnimočný alebo zaujímavý .. proste nejakú zaujímavosť o tom z praxi.
Jeden z mých oblíbených je třeba Win32/Virut (Win32/Vitro...), možná by nebylo špatné poprosit zdejší tým o nějaké zajímavé podrobnosti z praxe, jak se chová tato zajímavá havěť na infikovaném PC podrobně (nemyslím teď obecné řeči, že je to polymorfní virus, těžko odstranitelný, končí to formátem atp.), ale trochu bych se přimlouval za třeba i popsání fungování, jeho historie, algoritmu, procesů atp. Třeba jestli jste ho zkoušeli spouštět na čistých testovacích strojích, kam všude sahal, co konkrétně dělal (prostě podrobnosti). Díky.luky3004 píše:Taký, ktorý vás ako prvý napadne a ste si povedali, že tento je výnimočný alebo zaujímavý .. proste nejakú zaujímavosť o tom z praxi.
Neviem ako ostatni, ale ja nemam k dispozicii ciste testovacie strojeKhaan píše:...Třeba jestli jste ho zkoušeli spouštět na čistých testovacích strojích, kam všude sahal, co konkrétně dělal (prostě podrobnosti). Díky.
Mne sa to este nikdy nestalo, teoreticky by sa ani stat nemalo. Ale v svete PC nie je nic nemozneŠlapetkaCZ píše:Ahoj mám dotaz, který se hodí do tohoto tématu.
Dají se viry zkoušet na virtuálním pc, aniž by se nějak poškodil druhý systém?
Zajímá mě to čistě teoreticky, jestli dokáže nějak napadnout systémové soubory, složky.
Děkuji předem za odpověď.
Zdravicko,blai píše:Mám otázku ohledně policejního viru. Všiml jsem si, že se u něj nepoužívá combofix a "pacientům" kteří ho svévolně na vlastní triko použili, taky nepomohl a léčení se často bez něho obejde.
Ten vir combofixu odolá?
Bezne se malware z virtualky nedostane, sance je pri sdilenych souborech nebo neopatrnym prekopirovanim.ŠlapetkaCZ píše: Dají se viry zkoušet na virtuálním pc, aniž by se nějak poškodil druhý systém?