Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
pomoc s odstraněním viru Torpig
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
pomoc s odstraněním viru Torpig
Dobrý den. Potřeboval bych pomoci s odstraněním viru Torpig na který mě upozornila UPC. jsem jen nezkušený uživatel PC a sám na tento problém nestačím.. proto bych chtěl poprosit o pomoc. Používám antivir Avast ale ten Torpiga neidentifikoval... chtěl jsem připojit i scan z RSIT ale píše mi to že aplikace nemohla být spuštěna protože součást vADVAPI32.dll nelze najít... tak už vážně nevím jak dál.. OS mám WindowsXP, už mi přestala fungovat Mozilla i Explorer.. 

Naposledy upravil(a) petr1972 dne 04 kvě 2013 19:17, celkem upraveno 1 x.
Re: pomoc s odstraněním viru Torpig
tak jsem to vyzkoušel a po kliknutí na OK po skončení scanu mi opět vyskočilo to hlášení o chybějící součásti...
Edit: zkusil jsem i druhý odkaz (z těch čtyř uvedených) a výsledek stejný.. opět nelze najít součást vADVAPI32.dll
Edit: zkusil jsem i druhý odkaz (z těch čtyř uvedených) a výsledek stejný.. opět nelze najít součást vADVAPI32.dll
Naposledy upravil(a) petr1972 dne 04 kvě 2013 19:40, celkem upraveno 1 x.
32 bit, txt soubor se neotevřel..opět to hlášení.. ale v úvodní tabulce se objevilo cosi o harddiscích..mám to sem přepsat ručně?
Edit: asi v tom bude i nějakej problém s OS že? ten počítač mám z druhé ruky a jeho předchozí majitel byl na PC ještě větší "odborník" než já..
Edit: asi v tom bude i nějakej problém s OS že? ten počítač mám z druhé ruky a jeho předchozí majitel byl na PC ještě větší "odborník" než já..

Naposledy upravil(a) petr1972 dne 04 kvě 2013 20:02, celkem upraveno 1 x.
tak snad se to povedlo..
- Přílohy
-
- zpráva.rar
- (10.6 KiB) Staženo 55 x
tak snad teď.. končí to hláškou MBR OK!
- Přílohy
-
- zpráva2.rar
- (61.62 KiB) Staženo 40 x
ten mbr.exe jsi mi poradil ty.. příspěvek v 19.32hod, scan se nepovedl.. možná jsem něco spustil špatně.. nevím..
Při inicializaci mi to píše Reboot si required Extended monitoring driver is required for more advanced threats detection. mám vybrat Reboot now nebo Continue ?
tak už jsem z toho zmatenej.. udělám vše podle návodu až k poslednímu kroku.. našel jsem ten log na discu C.. pak jsem ho přetáhl na plochu abych ho mohl zabalit a dát jako přílohu a nejde to.. tak jsem kliknul na kopírovat a pak vložit tady v příspěvku ale nic se neděje.. po rozkliknutí toho logu se objevuje zase ta hláška "NOTEPAD.EXE- Součást nelze najít
Aplikace nemohla být spuštěna, protože součást vADVAPI32.dll nelze najít. Potíže pravděpodobně odstraníte opětovnou instalací aplikace.
Aplikace nemohla být spuštěna, protože součást vADVAPI32.dll nelze najít. Potíže pravděpodobně odstraníte opětovnou instalací aplikace.
zkouším
- Přílohy
-
- TDSSKiller.2.8.16.0_04.05.2013_22.12.31_log.rar
- (17.32 KiB) Staženo 43 x
posnažím seNaughty píše:Spust TDSskiller jeste jednou, zopakuj kroky, ale u radku
\Device\Harddisk0\DR0 ( Rootkit.Boot.Sinowal.b ) nastav Cure, zbytek ponech an skip, pri vyzve pc o restart tak proved. Po restartu zjisti zdali jsou porad problemy a vloz log z TDsskilleru ktery najdes a obvyklem miste, pokus se udelat i log z RSIT.
Ja padim spat , zitra doresime.

TDSSKiller
- Přílohy
-
- TDSSKiller.2.8.16.0_04.05.2013_23.43.58_log.rar
- (17.21 KiB) Staženo 53 x
log RSIT (ale tady nevím jestli se to povedlo)
jinak potíže s tou potvorou se zatím zdají být vyřešené.. mozilla šlape
jinak potíže s tou potvorou se zatím zdají být vyřešené.. mozilla šlape

- Přílohy
-
- log.rar
- (10.77 KiB) Staženo 36 x
já jsem prostě kopyto a neumím to sem postnout jinak než jako přílohu v rar... tak tady je ten první log
- Přílohy
-
- AdwCleaner[R1].rar
- (3.02 KiB) Staženo 40 x
tady je ten log po restartu
- Přílohy
-
- AdwCleaner[S1].rar
- (3.03 KiB) Staženo 34 x
mám pokračovat tím combofixem?