Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Youtube

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
draGOn
Návštěvník
Návštěvník

Youtube

#1 Příspěvek od draGOn »

Dobrý den.
Při přehrávání některých videí na Youtube je video rozmazané.

Ve FF
"Normální":
Obrázek

Rozmazané:
Obrázek

Hodně divné:
Obrázek
.
Zkusil jsem to v IE, ale tam by to podle mě ani jít nemělo (protože tam nemám Adobe Falsh Player active X (prostě ten plugin přímo pro IE)), ale šlo a bylo to úplně "zmutované":
Obrázek

Nevíte co s tím?

betelgeuze
Nedůvěryhodný

Re: Youtube

#2 Příspěvek od betelgeuze »

Druhé video dělal amatér, vlevo a vpravo jsou k videu přidány černé pruhy. Pokud toto video chceš přehrát správně šlo by to pokud bys ho stáhnul a přehrál pomocí něčeho, co dokáže při přehrávání oříznout video a tomu zbytku nastavit DAR, což svede myslím avisynth. Další možností je stáhnout video a provést enkodování se správnými parametry.

Třetí video dělal amatér, neodstranil prokládání nebo špatně zvolil filtr pro odebrání prokládání, poznáš to tak, že u akčnějších scének video vytváří vodorovné mrňavé pruhy. S tím se nedá udělat nic, pokud z prokládaného videa je vytvořeno neprokládané a není odstraněno prokládání.

Čtvrté video - v jaké verzi IE je to přehráváno a na jaké verzi Windows?
Pokud Win 7 + IE8 ... http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=30&t=128878 ... tak to se ti tam stal zázrak, páč youtube umí video přehrát pomocí flashe nebo html5 a pokud říkáš, že tam flash pro IE nemáš tak netuším z jakého důvodu se snaží IE to video přehrát, když html5 neumí. Takže se kůkni do process exploreru co to v tom IE to video přehrává.

draGOn
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od draGOn »

Tak zázrak to není, protože
Obrázek

Dřív se mě to 2. a 3. video přehrávalo normálně, tak nevím co se stalo :(

betelgeuze
Nedůvěryhodný

#4 Příspěvek od betelgeuze »

Ke druhému a třetímu videu jsem se vyjádřil, myslím dostatečně.

Ke čtvrtému.
Pokud máš Win 7 a IE 8 (viz. tvůj měsíc starý log), tak IE 8 html5 defaultně neumí. HTML5 umí poze pokud do něj nainstaluješ Google Chrome Frame, jenže to jsi neuvedl, navíc by v tom případě uměl i WebM. V tom případě myslím youtube píše: "Používáte zastaralý prohlížeč, který služba YouTube již nepodporuje. Protože by některé funkce služby YouTube nemusely fungovat, zobrazuje se vám zjednodušená verze stránky videa."
Pokud máš IE 10 a dělá to jen občas, tak za určité situace to ty artefakty může udělat z důvodu, že to přehrávání videa v html5 ještě není dokonalé a asi má své mouchy, může na to mít vliv využití grafiky něčím jiným, pokud dlouhodobě tak asi ne příliš moderní grafická karta. Zkoušel jsem takový stav vyvolat, podařilo se to na chvilku (trošku artefakty, obraz se začal sekat, gpu vyletělo na 100%) pokud jsem před přehrátím toho youtube měl zaplou tv kartu a virtuálku. Myslím, že to vytížení vyvolala virtuálka (jestli jsem si dobře všimnul, u virtuálky se mi to stávalo když nabíhal spořič obrazovky), ale mělo to vliv na to sekání na youtube. Tož asi tímto směrem bych tě chtěl nasměrovat co se týč toho problému s artefaktama na IE.

draGOn
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od draGOn »

Mám IE 10.

Promiň, jsem dost amatér.
Takže pochopil jsem to správně:
"Vada" je u videí a ne v mém PC
a s tím 3. videem nic neudělám
?

betelgeuze
Nedůvěryhodný

#6 Příspěvek od betelgeuze »

První video je v pořádku, se druhým a třetím při přímém přehrávání nic neuděláš, u čtvrtého, pokud ho přehráváš přes IE 10 pomocí HTML5, nainstaluj do IE 10 flash a přehrávej video přes flash (s nebo bez hw akcelerace) pokud to pomocí html5 blbne.

draGOn
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od draGOn »

Díky moc. :)
:lock:

Odpovědět