Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Jak je to s DDRkama?
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jak je to s DDRkama?
Jelikož chystám nový počítač,tak bych se rád zeptal na DDRka,vím že do základové desky musím dát paměti takové,jaké podporuje základní deska.Ale jak je to s komponenty?Třeba grafická karta?Procesor?Jen je zajímavé,že známej má DDR2 základní desku,a grafickou kartu má pouze DDR,je to kompatabilní?Prosím o vysvětlení jak to tedy funguje ...Děkuji moc.
Re: Jak je to s DDRkama?
graficka karta ma vlastni pameti, ktery jina soucast pocitace nevyuziva
takze ano je jedno ze mas jiny RAM a jiny VRAM (videoRAM tj pamet grafiky)
pokud je o kompatibilitu tak je treba sledovat jak si psal RAM ktery podporuje zakladni deska (pokud kupujes vice modulu ja vhodny kupovat identicky, pripadne rovnou set)
u grafiky je treba sledovat jaky ma grafika rozhrani a jestli ho zakladni deska podporuje (pci-e, agp)
u procesoru je treba sledovat primo podporu daneho procosoru (muze se stat ze deska podporuje patici procesoru, ale samotny procesor ne, treba kuli jeho nenazrranosti a slabsi vybave desky v napajeci casti)
mno a v neposledni rad je dobry si spocitat priblizne odber sestavy v zatezi a podle toho dimenzovat zdroj
(a dalsi malickosti jako pohlidat si dostatek kontektoru disku, pokud nekdo pocita ze ma doma tri ide disky a vypalovacku a ze si je da do novyho pocitace, tak nejspis se mu to nepovede)
takze ano je jedno ze mas jiny RAM a jiny VRAM (videoRAM tj pamet grafiky)
pokud je o kompatibilitu tak je treba sledovat jak si psal RAM ktery podporuje zakladni deska (pokud kupujes vice modulu ja vhodny kupovat identicky, pripadne rovnou set)
u grafiky je treba sledovat jaky ma grafika rozhrani a jestli ho zakladni deska podporuje (pci-e, agp)
u procesoru je treba sledovat primo podporu daneho procosoru (muze se stat ze deska podporuje patici procesoru, ale samotny procesor ne, treba kuli jeho nenazrranosti a slabsi vybave desky v napajeci casti)
mno a v neposledni rad je dobry si spocitat priblizne odber sestavy v zatezi a podle toho dimenzovat zdroj
(a dalsi malickosti jako pohlidat si dostatek kontektoru disku, pokud nekdo pocita ze ma doma tri ide disky a vypalovacku a ze si je da do novyho pocitace, tak nejspis se mu to nepovede)
- Pavuk29
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
velky brat vas vidi 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora,
pripadne s inymi uzivatelmi,
kontaktujte ma na ICQ alebo mailom
na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

V pripadne akutnych problemov s chodom fora,

http://www.icq.com/people/267560078/

- Jak bylo napsano, je to jedno na graficku kartu je jenom potřeba zjistit zda maš zastaraly AGP slot nebo modernejši VGA a PCI - Express slot.DDR u graficke karty naznačuje kvalitu a vykonost
- Čim vyšši čislo u DDR grafiky tim lepši kvalita a spolehlivost při hrani naročnych pc her, grafika ma svoji vlastní pameť a pokud nebude stačit je na řade DDR2 ram fyzicka pameť
- Nejsem si jista zda deska brzdi kvalitni graficku kartu, ale je velice důležite pro tebe zdroj v dnešni době aspoň min 550 - 650 W a doporučuji značku SEASONIC a CORSAIR, nedoporučuji EUROCASSE
- Procesor je srdce počitače čim vyšši frekvence tim to bude lepši pro tebe, pokud to nebude kancelařsky počitač, ale pc sestava pro domaci použivani a hrani pc her a sledovani filmu v HD kvalite.
- Doporučuji Intel 7, pokud nejsou penize tak postači aj Intel 5, nebo AMD Phenom II x4 /4 - Jadra/Oproti intelu ma amd slabši vykonnost jenom o 10%, ale jsou levnejši.
- Zaleži co maš za desku podpora intel nebo amd.Nejsou špatne desky GIGABYTE a ASUS, jenom deska musi podporovat procesor, pokud je to špatny procesor, prostě nebude tam pasovat do patice.
- DDR 2 fyzicka ram maji frekvenci do 800 mhz, kolik slotu tam maš tim vice ramek tam můžeš zakladat, jenomže může se klidně snižit frekvence
- Ja jsem nahodila do svoje desky 2x 2 gb ram = 4 gb hodilo mi to frekvenci 800 mhz při startu, ale pokud jsem nahodila včechny sloty 4 x 2gb = 8 gb, tak při startu jsem měla, už frekvenci 725 mhz
- To je jenom přiklad, v biosu doporučuji ramky nastavit do režimu UNGANGED, ale myslim, že jsou, už tak nastaveny ve vychozi poloze.
- Čim vyšši čislo u DDR grafiky tim lepši kvalita a spolehlivost při hrani naročnych pc her, grafika ma svoji vlastní pameť a pokud nebude stačit je na řade DDR2 ram fyzicka pameť
- Nejsem si jista zda deska brzdi kvalitni graficku kartu, ale je velice důležite pro tebe zdroj v dnešni době aspoň min 550 - 650 W a doporučuji značku SEASONIC a CORSAIR, nedoporučuji EUROCASSE
- Procesor je srdce počitače čim vyšši frekvence tim to bude lepši pro tebe, pokud to nebude kancelařsky počitač, ale pc sestava pro domaci použivani a hrani pc her a sledovani filmu v HD kvalite.
- Doporučuji Intel 7, pokud nejsou penize tak postači aj Intel 5, nebo AMD Phenom II x4 /4 - Jadra/Oproti intelu ma amd slabši vykonnost jenom o 10%, ale jsou levnejši.
- Zaleži co maš za desku podpora intel nebo amd.Nejsou špatne desky GIGABYTE a ASUS, jenom deska musi podporovat procesor, pokud je to špatny procesor, prostě nebude tam pasovat do patice.
- DDR 2 fyzicka ram maji frekvenci do 800 mhz, kolik slotu tam maš tim vice ramek tam můžeš zakladat, jenomže může se klidně snižit frekvence
- Ja jsem nahodila do svoje desky 2x 2 gb ram = 4 gb hodilo mi to frekvenci 800 mhz při startu, ale pokud jsem nahodila včechny sloty 4 x 2gb = 8 gb, tak při startu jsem měla, už frekvenci 725 mhz
- To je jenom přiklad, v biosu doporučuji ramky nastavit do režimu UNGANGED, ale myslim, že jsou, už tak nastaveny ve vychozi poloze.
Děkuji mockrát za veškeré rady.
Ovšem čehož se bojím je to,že mi počítač bude padat,bojím se,že můj starší zdroj ze starého počítače (Fortron FSP350-60GLN - 350W)neutáhne všechny komponenty (Grafická GeForce 7300 GS,Procesor AMD Athlon 64 3500+ AM,zakládovka Gigabyte GA-M55S-S3,a RAM pouze 1 GB,chystám rozšířit...)
Ovšem čehož se bojím je to,že mi počítač bude padat,bojím se,že můj starší zdroj ze starého počítače (Fortron FSP350-60GLN - 350W)neutáhne všechny komponenty (Grafická GeForce 7300 GS,Procesor AMD Athlon 64 3500+ AM,zakládovka Gigabyte GA-M55S-S3,a RAM pouze 1 GB,chystám rozšířit...)
-
- Nedůvěryhodný
Pokud je zdroj v pořádku tak komponenty uvedené v závorce by měl s přehledem utáhnout a to s rezervou.MrFruty píše:Děkuji mockrát za veškeré rady.
Obecně bych výkon zdroje předběžně určoval podle těchto vět:Lilly [FR] píše:- Nejsem si jista zda deska brzdi kvalitni graficku kartu, ale je velice důležite pro tebe zdroj v dnešni době aspoň min 550 - 650 W a doporučuji značku SEASONIC a CORSAIR, nedoporučuji EUROCASSE
- 350 W ... Běžná sestava (kancelářská, běžná pracovní) s GPU bez přídavného napájení (tuším do příkonu GPU 75 W)
- 400 W ... Běžná sestava (běžná pracovní, průměrná herní) s GPU s přídavným napájením ne však s velmi vysokým příkonem
- 500 W ... Běžná sestava (výkonná, herní) s GPU s velmi vysokým příkonem
- 600 W a víc ... Sestava a v ní dvě velmi výkonné grafiky ve SLI a podobně
Toto jsou obecné věty, je třeba zohlednit konkrétní sestavu a též i hlediska jako vytíženost sestavy (vytíženější sestavy brát s výkonnějším zdrojem), taktování a podobně.
Nepočítám-li starší sestavy (např. uvedenou od MrFruty), tak HD film běžně přehrává GPU (např. u Nvidie je to myslím od řady 8000) a nehledě na to, že přehrát HD film zvládne dnes i jakýkoliv kancelářský pc pomocí CPU (platí ale to co jsem uvedl na začátku souvětí).Lilly [FR] píše:- Procesor je srdce počitače čim vyšši frekvence tim to bude lepši pro tebe, pokud to nebude kancelařsky počitač, ale pc sestava pro domaci použivani a hrani pc her a sledovani filmu v HD kvalite.
Jádra má AMD oproti Intelu slabší daleko víc než jen o 10%, v procentech myslím několikanásobně víc než píšeš. A to píšu i přesto, že mám na svém PC AMD.Lilly [FR] píše:- Doporučuji Intel 7, pokud nejsou penize tak postači aj Intel 5, nebo AMD Phenom II x4 /4 - Jadra/Oproti intelu ma amd slabši vykonnost jenom o 10%, ale jsou levnejši.
Jelikož mi zítra přijdou součástky na PC,a já se pořád nemůžu rozhodnout kterou grafiku si mám zapojit do základovky,a proto požádám o vaší radu.
Mám k dispozici Nvidia GeForce 7300 GS,což je myslím asi ta nejslabší že tří.
Dále Nvidia GeForce 7600 GT,256 MB DDR3.
A ATI Radeon HD 3450...VRAM prozatím neznám,ale píše se všude že buď 256/512 MB
Tak která je lepší na spíše hry a videa v HD ?:-) Osobně si myslím že asi ta ATI,ale za vaší radu budu velice rád,díky ...
Mám k dispozici Nvidia GeForce 7300 GS,což je myslím asi ta nejslabší že tří.
Dále Nvidia GeForce 7600 GT,256 MB DDR3.
A ATI Radeon HD 3450...VRAM prozatím neznám,ale píše se všude že buď 256/512 MB
Tak která je lepší na spíše hry a videa v HD ?:-) Osobně si myslím že asi ta ATI,ale za vaší radu budu velice rád,díky ...
http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php
tu si je najdi
7600gt>atina>7300gs
ale zadna z nich nejni zrovna hitparada, dnesni integrovany grafiky budou radove rychlejsi
tu si je najdi
7600gt>atina>7300gs
ale zadna z nich nejni zrovna hitparada, dnesni integrovany grafiky budou radove rychlejsi