Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
DELL časté restarty
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Re: DELL časté restarty
K oběma pádům dosšlo při práci v Adobe Premiere s nějakým FireWire zařízením. Co jsi v té době dělal?
FireWire (1394) adaptér je integrovaný na základní desce?
FireWire (1394) adaptér je integrovaný na základní desce?
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
FireWire je interní karta, na kterou je stále připojena externí zvuková karta Fireface 400 a občas kamera, když stahuji do počítače video.
Co jsem přesně v tu dobu dělal v Premiéře si už nevzpomenu, ale asi šlo o práci s náročnějšími videoefekty ze sady Boris Continuum complete, nejspíš o efekt Denoiser.
Kamera ke kartě připojena tentokrát nebyla.
Co jsem přesně v tu dobu dělal v Premiéře si už nevzpomenu, ale asi šlo o práci s náročnějšími videoefekty ze sady Boris Continuum complete, nejspíš o efekt Denoiser.
Kamera ke kartě připojena tentokrát nebyla.
Mohl by zjistit typ a výrobce toho FireWire řadiče? Problém bude patrně někde kolem něho.
Zkusíme mu sehnat ovladač přímo od výrobce, nyní používá standardní.
Zkusíme mu sehnat ovladač přímo od výrobce, nyní používá standardní.
Podařilo se vám na něco dojít?
A jaký je typ toho FireWire adaptéru?
(alespoň ze správce zařízení + ID hardwaru)
(alespoň ze správce zařízení + ID hardwaru)
Informace ze správce zařízení:
Hostitelský řadič VIA pro rozhraní OHCI standardu 1394
Výrobce: VIA
Sběrnice PCI 5, zařízení 4, funkce 0
Ovladač souboru: 6.1.7600.16385(win7_rtm.090713-1255), datum ovladače: 21.6.2006, verze ovladače: 6.1.7601.17514
Prostředky:
Rozsah paměti: 00000000FBDFF800-00000000FBDFFFF
rOZSAH i/0: CC80-CCFF
IRQ: 0X00000010(17)
Z karty jsem opsal: VIA VT6306, 0502 CD Taiwan, 2HG1003225
Hostitelský řadič VIA pro rozhraní OHCI standardu 1394
Výrobce: VIA
Sběrnice PCI 5, zařízení 4, funkce 0
Ovladač souboru: 6.1.7600.16385(win7_rtm.090713-1255), datum ovladače: 21.6.2006, verze ovladače: 6.1.7601.17514
Prostředky:
Rozsah paměti: 00000000FBDFF800-00000000FBDFFFF
rOZSAH i/0: CC80-CCFF
IRQ: 0X00000010(17)
Z karty jsem opsal: VIA VT6306, 0502 CD Taiwan, 2HG1003225
Pro ten čip žádný speciální ovladač není. Pouze standardní ovladač IEEE1394 ve Windows.
Já na to ještě jednou mrknu, ale zatím netuším. Nemáš nějaký nový minidump?
Já na to ještě jednou mrknu, ale zatím netuším. Nemáš nějaký nový minidump?
Další minidump nemám. PC nepadá.
Tak zatím počkáme, než budeš tahat nějaká data z kamery.
Můžeš také updatnout ovladač toho FireWire zvukového zařízení
Tento ovladač ale vyžaduje update firmwaru zvukového zařízení.
Aktualizaci firmwaru lze ale provést pouze při připojení zvukovky přes USB, budeš tedy potřebovat i tento driver.
Celá stránka je zde.
Můžeš také updatnout ovladač toho FireWire zvukového zařízení
Tento ovladač ale vyžaduje update firmwaru zvukového zařízení.
Aktualizaci firmwaru lze ale provést pouze při připojení zvukovky přes USB, budeš tedy potřebovat i tento driver.
Celá stránka je zde.
Zasílám minidump ze včerejších respektive nočních modrých smrtí. První nastala při úpravě barev v Adobe Premiere, druhá při exportu v tomtéž software.
Video z kamery jsem bez problémů stahoval v pátek.
Dnes jsem se pokusil nainstalovat ovladače dle rady: díky malé zkušenosti však nevím, jestli instalace driveru USB proběhla (všech 20 položek Řadiče USB ve správci zařízení při aktualizaci hlásí, že nejnovější software je již nainstalován, i když datum ovladače je z roku 2006), podobně nevím, jestli jsem správně aktualizoval firmware zvukové karty.
V každém případě aktualizace ovladače karty proběhla zřejmě v pořádku, protože ovladač má datum 11.2.2013.
Video z kamery jsem bez problémů stahoval v pátek.
Dnes jsem se pokusil nainstalovat ovladače dle rady: díky malé zkušenosti však nevím, jestli instalace driveru USB proběhla (všech 20 položek Řadiče USB ve správci zařízení při aktualizaci hlásí, že nejnovější software je již nainstalován, i když datum ovladače je z roku 2006), podobně nevím, jestli jsem správně aktualizoval firmware zvukové karty.
V každém případě aktualizace ovladače karty proběhla zřejmě v pořádku, protože ovladač má datum 11.2.2013.
- Přílohy
-
- 032413-12090-01.zip
- (53.8 KiB) Staženo 73 x
Tap uvidíme.
Ty pády se opět motaly kolem FireWire. Pravděpodobně tedy při komunikaci se zvukovkou.
Ty pády se opět motaly kolem FireWire. Pravděpodobně tedy při komunikaci se zvukovkou.
V posledních dnech se opět ukazují často modré smrti, které přidávám do přílohy. První se staly při práci se zvukem při úpravě videa, další při otevírání vyexportovaného videa.
- Přílohy
-
- 040913-11809-01.zip
- (113.14 KiB) Staženo 77 x
Je to stále stejná chyba. Dojde k mí vždy v kontextu procesu Adobe Premiere, v metodě FxRequest::FxRequest ovladače Wdf01000.sys (Kernel Mode Driver Framework Runtime), při práci s WireWire zařízením (při DMA operaci), pravděpodobně s tou zvukovkou. Buď je to chyba aplikace Adobe Premiere, která např. způsobí zavolání metoby FxRequest s neplatným parametrem a ve Wdf01000.sys to není ošetřeno nebo to může být chyba přímo Wdf01000.sys a konečně by mohla být chyba ve FireWire adaptéru či té zvukovce.
Víc ti k tomu fakt neřeknu. Zkusil jsi update Adobe Premiere?
Víc ti k tomu fakt neřeknu. Zkusil jsi update Adobe Premiere?
Ano, v nedávné době, v podstatě když jsem měl časté modré smrti, jsem přešel z verze Premiere 5.5 na nejnovější verzi 6 a rozdíl se vůbec neprojevil.
Kde mám tedy začít? Zkusit jinou kartu FireWire nebo požádat o pomoc prodejce zvukové karty, které bych se zatím nerad zbavoval, protože nebyla levná a pořád patří na trhu k těm nejlepším.
Kde mám tedy začít? Zkusit jinou kartu FireWire nebo požádat o pomoc prodejce zvukové karty, které bych se zatím nerad zbavoval, protože nebyla levná a pořád patří na trhu k těm nejlepším.
Já bych zkusil novější FireWire adaptér. U čipu VT6306 se počítalo s podporou pouze pro Windows 2000.
A né, že mi pak budeš nadávat, že jsi zbytečně vyhodil 500,-
Mohl bys vyzkoušet i kompletní reinstalaci OS, třeba by se pak chyba přestala projevovat. Je to ale pakárna.
A né, že mi pak budeš nadávat, že jsi zbytečně vyhodil 500,-

Mohl bys vyzkoušet i kompletní reinstalaci OS, třeba by se pak chyba přestala projevovat. Je to ale pakárna.