Ahoj,
Mam problem se svym novym PC, ktere mam od Vanoc. Pri hrani jakekoliv narocne hry mi nahodne vypadne obraz na chvili, vypada to uplne stejne jako kdyz vypojite kabel od monitoru, monitor ohlasi ze nema signal a pak obraz naskoci zpatky ale hra spadne se znamou hlaskou ze "program prestal pracovat....". Tohle se deje v drtive vetsine narocnejsich her(Bioshock Infinite, Sleeping Dogs, Starcraft 2 atd. - vse na max. kvalitu grafiky) s vyjimkou World of Warcraft kde hra nespadne ale bezi pri rychlosti 7-14 fps maximalne takze naprosto nehratelne. Bohuzel tahle udalost nema zadny pevny casovy interval, obcas to spadne po 30minutach nekdy po hodine, nekdy to vydrzi i dele ale drive nebo pozdeji se to stejnak stane.
Nejdrive sem mel podezreni ze se system jednoduse prehriva a proto to pada. Ovsem to se mi nepotvrdilo, program HWMonitor ukazuje ze teplota CPU a graficke karty a ani zadne jine soucastky nepresahuje teplotu 50 stupnu v plne zatezi. Stejne vysledky jsou i ve speedfanu pres ktery sem to take kontroloval.
Mam tedy podezreni ze je neco spatne s moji grafickou kartou Nvidia GeForce GTX660 Ti(http://www.alza.cz/gigabyte-n66toc-2gd- ... .htm#popis).
Prosim o pomoc jak tento problem vyresit? Jak najit vyníka? Zda je graficka karta vadna ci jina soucastka? Jake programy pouzit na zjisteni problemu?
Moje sestava:
Procesor: Intel Core i7-3770K
MotherBoard: ASUS P8Z77-V - Intel Z77
RAM: Corsair Vengeance Black 8GB (2x4GB) DDR3 1600
Mechanika: ASUS DRW-24B5ST černá Bulk
Graficka karta: GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB
Skrin: CoolerMaster HAF X (RC-942-KKN1), černá
HDD: 2x Western Digital Caviar Black 500GB
Power Supply: Corsair Professional Series HX750 750W

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Graficka karta - podezreni na zavadu
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Graficka karta - podezreni na zavadu
Naposledy upravil(a) Marduk dne 29 bře 2013 18:38, celkem upraveno 2 x.
Re: Graficka karta - podezreni na zavadu

Ale nejdřive bych tohle udělala
- Vyměna garfickeho ovladače /Protože driver může tohle způsobovat, vypadek a černy obraz jenom při hrach/
- Kontrola DX10 jestli je nejnovši /Knihovna pro spušteni pc her/
- Informace o zdroju kolik to ma W a značka /Gigabyte graficke karty nesnašeji při naročnych pc hrach nekvalitne nebo slabši zdroje/
- Reklamace
Ještě ti dam můj tip
- Frekvence monitora musi byt tožna s frekvenci v nastaveni her pokud maš 60 hz na monitoru tak nastaveni grafiky ve hře daš take 60 hz, pokud daš vice 75 - 120 hz tak těžka nekoretni odezva
- Rozdil v nastaveni grafiky na VYSOKE nebo STŘEDNI DETAILI neni žadny, pohled hry atd, spyš se využivaji nejnovši funkce DX10 a DX11 NEBO 3D VISION, akurat je ve vysokych detailech hodně vytižena a zbytečna
Tohle jsem ti popsala, kde může byt asi problem a tady maš ovladače jeden ti hodim přimo od vyrobce a druhy ze stranek nvidia, ktery je nejnovši jedna se o verzi 314.22, pokud je vedle čisla znak WHQL TAK TO JE ELEKTRONICKY POPIS, ŽE TENTO OVLADAČ BYL VYZKOUŠEN PŘI PC HRACH A NEMĚL BY DĚLAT PROBLEMY.Vždycky nejnovši ovladače obsahuji všechno co je v předchozích ovladaču, ale maji zase něco navic ja nevim napřiklad dalši podpora při pc hrach, ktere teď vychazeji nebo, už vyšli.....
S moji grafickou kartou jsem měla od začatku problemy, protože teprve jsem se s ni seznamovala, pady do windows, program přestal pracovat, černa obrazovka při hrach a dalši zpravy.Ja jsem si přeinstalovala graficky ovladač na nejnovši verzi a od te doby, už nemam problem
Pokud ti to bude nadale dělat obavam se, že něco je ze zdrojem ne s grafikou.....
Tak tady jsou ty ovladače pro tebe tady si to můžeš nechat automaticky vyhledat pro tvůj system /Doporučuji/ v sekci OPTION 2
http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk
Anebo tady jsem ti něco našla ze serveru nvidia.
http://www.nvidia.co.uk/object/win8-win ... er-uk.html
Popřipadě tady maš ovladač ze stranky vyrobce, ale neni aktualni, ovšem je otestovany ja nevim co maš ty za verzi tak třeba zkoušet.Sekce support a download nastaviš tam DRIVER a Win7 x64Bit
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4319#dl
Snad jsem ti trochu pomohla, tež si velice rada zahraju pc hry jenomže ja použivam 3D VISION cez brejle na 120 hz monitoru 16:9......

Ahoj,
Diky moc za odpoved.
Omlouvam se, uplne sem zapomnel uvest zdroj, mam zdroj Corsair Professional Series HX750 750W. Myslim si ze vykonnostne a kvalitou je dostacujici.
- Co se tyce grafickeho ovladace myslim si ze tam problem nebude, pouzivam utilitu GeForce Experience primo od Nvidie na udrzovani aktualniho ovladace pro moji grafickou kartu. Navic tento problem pretrvava uz pres nekolik verzi ovladace( myslim ze uz vyslo minimalne tak 5 novejsich ovladacu a problem stale je)
- Problem nastava pouze u narocnych PC her(jeste sem nezkousel zadne zatezove testy grafiky atd. ale mam to v planu). Mimo ně zadny problem neni, prehravani videi v jakekoliv kvalite je bez problemu taktez se streamy atd. zatim sem se nesetkal ze by se problem vyskytl nekde jinde.
- Soucasny graficky ovladac ktery pouzivam je GeForce 314.22 tedy nejnovejsi od Nvidia.
Dekuji za rady, urcite budu nadale patrat a badat co a jak dal. Doufam ze se nekdo jeste ozve s nejakym napadem kde by mohl byt ten brouk.
Diky moc za odpoved.

Omlouvam se, uplne sem zapomnel uvest zdroj, mam zdroj Corsair Professional Series HX750 750W. Myslim si ze vykonnostne a kvalitou je dostacujici.
- Co se tyce grafickeho ovladace myslim si ze tam problem nebude, pouzivam utilitu GeForce Experience primo od Nvidie na udrzovani aktualniho ovladace pro moji grafickou kartu. Navic tento problem pretrvava uz pres nekolik verzi ovladace( myslim ze uz vyslo minimalne tak 5 novejsich ovladacu a problem stale je)
- Problem nastava pouze u narocnych PC her(jeste sem nezkousel zadne zatezove testy grafiky atd. ale mam to v planu). Mimo ně zadny problem neni, prehravani videi v jakekoliv kvalite je bez problemu taktez se streamy atd. zatim sem se nesetkal ze by se problem vyskytl nekde jinde.
- Soucasny graficky ovladac ktery pouzivam je GeForce 314.22 tedy nejnovejsi od Nvidia.
Dekuji za rady, urcite budu nadale patrat a badat co a jak dal. Doufam ze se nekdo jeste ozve s nejakym napadem kde by mohl byt ten brouk.

- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím!
Nejde ani tak o ovladač, alo o možnosti monitoru. Hry si obvykle mohou měnit rozlišení i refresh a některé tak mohou dostat parametry výstupního signálu mimo možnosti zobrazení monitoru. O tomto problému vám více poví na některém herním fóru. Tady se hry neřeší, jsme fórum bezpečnostní.
Nejde ani tak o ovladač, alo o možnosti monitoru. Hry si obvykle mohou měnit rozlišení i refresh a některé tak mohou dostat parametry výstupního signálu mimo možnosti zobrazení monitoru. O tomto problému vám více poví na některém herním fóru. Tady se hry neřeší, jsme fórum bezpečnostní.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.