- Pokud jsem to nepřehledla v parametrech, myslim, že tvoje deska podporuje max 4gb ram a ma 6 slotu
- Čim vice slotu se osazuje ram modulem , /500 mb, 1Gb, 2Gb = max do 4Gb/tak se může očekavat, že frekvence se bude snižovat, uvedu jenom přiklad nebude to 400 mhz, ale 333 mhz
- Tuhle zkušenost mam zaje ja, protože moje deska podporuje 8gb ram mam tam 4 sloty a mam podporu DDR2 800 mhz.
- Pokud nahodim do třech slotu po 2 gb ram = 6 gb moje frekvence pořad běži na 800 mhz
- Pokud nahodim do ctyřech slotu po 2gb ram = 8 gb moje frekvence se automaticky snižila na 837 mhz, tohle mi monitoroval BIOS při startu
- Jelikož, až tak nejsem takova zkušena, davam všude v biosu AUTO ne MANUAL a system si všechno nastavi sam po přidavani hardware a je menši riziko, že bych něco zpackala.
- Pamatuji si připady, kdy si ramky mezi sebou nevychazeli dobře a byl mezi nima konflikt jedna 1 gb a dalši 500 mb, obě značky APACER a něctěl mi nastartovat system.

U tebe to je v nejistotě, deska podporuje 4gb ram a slot 1gb, zkusila bych tam klidně hodit do toho 2 gb ramku, určitě to pojede.Podpora desky je duležita ne slot, pokud bude konflikt tak prostě nerozbehneš system, ale určitě se nemusiš bat, že hned bude exploze počitače, nevim jestli to plati aj pro tvoji desku, ale v dnešni dobe maji desky ochranu, pokud nastane hardwar konflikt, přehrivani procesoru, chyba v systemu modra smrt, tak bude se restartovat, aby nedochazelo k poškozeni.

Pokud to nepujde budeš muset to tam osazovat po 1 gb a smiřit se s frekvenci, taktovani pro nezkušene uživatele nedoporučuji....

Psala jsem ti, že vždycky je kupovat něco co je nove, nebo, už když tak, alespoň, aby ti prodejce poskytoval zaruku na vyměnu zboži max 14 dni.

Takže nejdřive bych to otestovala a vyzkoušela, pokud bys chtěl tu 2 gb a pokud to nepůjde vratila bych se nazpatky do prodejny a vyžadala bych si 1 gb ramky misto 2gb

Za vyzkoušeni nic nedaš, jenom ziskaš informace a zkušenost.
Hezky den....