Dobrý den,
pomáhám zprovoznit zavirovaný notebook HP, kterému nenaběhne OS Windows Vista. Po úvodním "Microsoft Corporation" logu se žlutým pruhem se zobrazí černá obrazovka s ukazatelem myši.
Pročetl jsem si podobná fóra a provedl:
- bootovací CD-ROM obsahující OLTPE.iso
- nabootoval jsem z tohoto CD-ROMu
- spustil jsem OTL s rozšířeným scriptem
Dovoluji si tímto přiložit výsledek s OTL logem rozšířeného scanu. Asi to bude nějaký malware, který bohužel neumím lokalizovat a zbavit se ho.
Děkuji Vám za pomoc.
Tom

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Nenaběhne OS - černá obrazovka s kurzorem
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Nenaběhne OS - černá obrazovka s kurzorem
- Přílohy
-
- OTL_log.pdf
- (437.51 KiB) Staženo 229 x
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nenaběhne OS - černá obrazovka s kurzorem
Zdravím!
V logu není nic, co by mohlo způsobovat uvedený problém. Můžete nastartovat do nouz. režimu?
V logu není nic, co by mohlo způsobovat uvedený problém. Můžete nastartovat do nouz. režimu?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Děkuji za prověření logu.
Bohužel ani nouzový režim nefunguje. Po načtení ovladačů skončí černou obrazovkou s kurzorem myši.
Zkoušel jsem připojit externí monitor, ten ale nemá signál.
Pokud by to byla hardwarová závada, potom bych neviděl plochu bootovanou z CD-ROMu, ale tu vidím.
Pevný disk podle mne také závadu nemá, protože z bootovanym OS z CD-ROMu se mi lokální disk hlásí a mohu si na něm prohlížet obsah, otevírat soubory bez problémů.
Je to záhada. Lze nějak instalovat anti-malware na lokální disk nebo spustit Killbox či jiný nástroj na lokálním disku, který vidím při nabootování z CD-ROMu?
Zkoušel jsem z disku aktivovat antivir ESET NOD, který je instalován, ale toto asi prostřednictvím bootování z CD-ROMu nejde.
Potřeboval bych nějak udělat z toho OS bootovaného z CD-ROMu scan lokálního disku v notebooku.
Děkuji Vám za radu.
Tom
Bohužel ani nouzový režim nefunguje. Po načtení ovladačů skončí černou obrazovkou s kurzorem myši.
Zkoušel jsem připojit externí monitor, ten ale nemá signál.
Pokud by to byla hardwarová závada, potom bych neviděl plochu bootovanou z CD-ROMu, ale tu vidím.
Pevný disk podle mne také závadu nemá, protože z bootovanym OS z CD-ROMu se mi lokální disk hlásí a mohu si na něm prohlížet obsah, otevírat soubory bez problémů.
Je to záhada. Lze nějak instalovat anti-malware na lokální disk nebo spustit Killbox či jiný nástroj na lokálním disku, který vidím při nabootování z CD-ROMu?
Zkoušel jsem z disku aktivovat antivir ESET NOD, který je instalován, ale toto asi prostřednictvím bootování z CD-ROMu nejde.
Potřeboval bych nějak udělat z toho OS bootovaného z CD-ROMu scan lokálního disku v notebooku.
Děkuji Vám za radu.
Tom
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Antivr běží pouze pod systémem. Mohl byste zkusit opravu systému z instal. média. Druhou možností je vyjmout pevný disk, připojit k jinému PC přes speciální adaptér do USB (ten je samozřejmě nutné mít) a proskenovat jej antivirem, nebo speciálním skenerem. Poslední možnost je Hiren´s boot CD: http://www.hirensbootcd.org/ . Je to bootovatelné CD se spoustou utilit a mj. také s antivirem (ten ovšem nemusí být zrovna moc aktuální).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte:

Pokus o opravu z instalačního média skončil "modrou smrtí" a oznámením, že pevný disk notebooku je zavirovaný nebo poškozený.
Pokusím se tedy o nabootování dle Vaší rady a scan disku. Budu se modlit, aby scan něco našel a zlikvidoval.
Děkuji za Váš drahocenný čas.
Finanční částku ve výši 200 Kč jsem jako poděkování za radu a Váš čas právě odeslal prostřednictvím PayPal.
Děkuji
Tom
Pokusím se tedy o nabootování dle Vaší rady a scan disku. Budu se modlit, aby scan něco našel a zlikvidoval.
Děkuji za Váš drahocenný čas.
Finanční částku ve výši 200 Kč jsem jako poděkování za radu a Váš čas právě odeslal prostřednictvím PayPal.
Děkuji
Tom
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je disk opravdu poškozen (na HBCD najdete kontrolní&opravnou utilitu HDAT) a nebude opravitelný, máte smůlu, budete ho muset vyměnit. Za podporu děkujeme a vy nemáte zač! 

Navštivte:
Navštivte: