Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Windows System Assessment Tool přestal pracovat

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
exiton
Návštěvník
Návštěvník

Windows System Assessment Tool přestal pracovat

#1 Příspěvek od exiton »

Ahoj všem,

nedávno jsem reinstaloval windows 7 home premium 64 bit, pomocí lenovo one key recovery do továrního nastavení. Dříve mi hodnocení výkonu systému fungovalo, ale teď když chci provést vyhodnocení tak mi to háže chyby (viz přiložený screen).

Zastaví se to vždy u dávky Direct3D 10 a vyskočí chyba. Někde jsem našel, že to může způsobovat codec, tak jsem stáhl sadu pro win7: Win7codecs_v403, ale ani to nepomohlo, stále stejný problém. Kdyz dam zavřít,skočí druhá: Obrázek

V google jsem toho příliš k tomuto konkrétnímu nenašel,a pcporadne zase nikdo nic neví a zde to bývá lepší.

Nevíte prosím co s tím, co byste poradili? Děkuji moc.
Přílohy
chybicka.JPG
chybicka.JPG (107.8 KiB) Zobrazeno 3174 x

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Windows System Assessment Tool přestal pracovat

#2 Příspěvek od Marek-26 »

Dobrý večer :)

v první řadě aktualizujte Directx a ovladače ke grafické kartě. Poté restatujte PC a smažte složku c:\windows\Performance\WinSAT\DataStore\

Nemáte verzi Home Premium N? :) Pokud ano, máte nainstalován nějaký přehrávač médií?

exiton
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od exiton »

Dobrý den,

directX a ovladače jsem zaktualizoval, složku vymazal. Mám pouze Win7 Home Premium, žádné N.

Mám nainstalován VLC media player a windows media player.

Nyní když chci jít spustit hodnocení, tak se tam nenechází žádný odkaz na spuštění (viz screen). Kdyz kliknu v ovladacich panelech na System a zabezpečení -> System (zjistit stav Indexu uživatelských ....) přímo,tak se sice dostanu na stránku kde je vyhodnotit, nicméně po stisknutí se nic nestane.
Přílohy
scren.JPG
scren.JPG (79.66 KiB) Zobrazeno 3150 x

exiton
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od exiton »

no nakonec jsem to vyřešil ještě trochu jinak, tohle nefungovalo,protože mi zmizela možnost to hodnotit. Ovladač karty jsem odinstaloval a udělal čistou instalaci nového ovladače (dřív jsem dělal jen aktualizaci). Mimo to mi v době čekání napadlo vyzkoušet Windows media center, který jsem neměl nastaven,tak jsem jej prvotně nastavil.

Mám přepínatelnou grafiku a poté co jsem udělal čistou instalaci tak byla prvotně nastavena integrovana grafika,přes kterou vyhodnocení šlo v pohodě (nicméně se kontrolovaly jiné věci než při té chybě co jsem popisoval), tak sjem pak přepl na výkonou grafickou kartu abych to ozkoušel, dal jsem hodnotit výkon (jo zkopiroval jsem zpatky složku datastore abych mohl hodnotit), začly nabíhat již ty věci jako Direct3D 9, direct3D 10 a vše proběhlo v pořádku až do konce,takže už to funguje, nevím jestli to bylo tou čistou instalací nebo třeba i tím media centerem, ale už to řešit nemusíte :) kazdopadně díky za radu s ovladačem, a že mě napadlo při třetí aktualizaci "risknout" čistou instalaci :))

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

#5 Příspěvek od Marek-26 »

Není zač a naopak já děkuji za podělení se o řešení problému :)

Zamčeno