Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Advanced Systemcare - ???

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mlcoch
Návštěvník
Návštěvník

Advanced Systemcare - ???

#1 Příspěvek od mlcoch »

Ahoj všem.
Zarazilo mne stálé varování před tímto programem. Upřímně - program jsem si nainstaloval před asi 2ma lety jako verzi 4, pak 5 a 6.., jednu dobu BETA FULL verzi, čistím tím automaticky své PC každý týden a už jsem párkrát vyčistil i jiné přes Portable verzi...
Každou chvilku je tu nějaké téma s uvedením "ak sa nechces dockat nejakeho nemileho prekvapenia tak odinstaluj Advanced SystemCare".........
Můžete mi prosím napsat, co je na programu špatného? Ta firma - výrobce IObit- má dost programů na způsob čističů, defragmentace, malware,... Nemůžu pochopit, že by nějaká taková firma provedla něco "špatného". Jako by třeba AVG nebo AVAST! měla ve svých antivirech nějaké viry pro svůj prospěch.....
Samozřejmě jsem se radoval, že mám nějaký FREE prográmek, který mi pomáhá a teď se naopak bojím - co mi to asi může udělat....

vyosek
VIP
VIP

Re: Advanced Systemcare - ???

#2 Příspěvek od vyosek »

Zdravim :)

:arrow: Programy od IOBit jsou cinske smejdy - hledaji neexistuji problemy, jen aby neco nasly. Uz nekolikrat jsem videl tak rozharaseny system po instalaci a nasledne odinstalaci kramu od IOBitu, ze to neslo dat do kupy = format systemu.

:arrow: Dale zakladem pro ten jejich program na malware je UKRADENA databaze renomovane spolecnosti Malwarebytes. K tomuto se dokonce i priznali. Uz toto svedci o verohodnosti dane firmy...

:arrow: Na dnesnim trhu je dosti utilit, ktere IOBit dokazi nahradit, a jsou tez free.
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

mlcoch
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od mlcoch »

Nechci se hádat - jen prosím o upřesnění. Ty argumenty mi připadají jako osobní názor-odpor k něčemu, s čím jste měl jednu špatnou zkušenost. Já třeba jednou koupil renaulta a od té doby bych si v životě žádného už nekoupil :D
Píšete "po instalaci a odinstalaci" - ale když to tam nechám, tak to fungovat bude bez nutnosti formátu :)

Programy od IOBit jsou cinske smejdy - ok, sice nevidím nikde mimo "Viry.cz" negativní info, ale asi špatně hledám... Recenze sem tam jsou na nějakých stránkách pro stahování, ale spíše kladné... Jsou mraky čínských výrobků/duplicit. Na rozvody z číny brácha najel s naftou 80tis km (na daný vůz mělo být přesně tento nájezd) a při sundání byl řemen stále ok (lepší než nějaké "NDR-vyrobeno v Polsku"). Obecně čínstké šmejdy znamená co?

Dale zakladem pro ten jejich program na malware je UKRADENA databaze renomovane spolecnosti Malwarebytes. K tomuto se dokonce i priznali. Uz toto svedci o verohodnosti dane firmy... - již jsem nakousl - to jako kopírovaná verze má chyby? Nebo navíc odebírá soubory potřebné pro systém? :?:

Na dnesnim trhu je dosti utilit, ktere IOBit dokazi nahradit, a jsou tez free. - Snažil jsem se sehnat pár takových prográmků, ale buď jsou placené, nebo jen částečné... něco na RAM, něco na registry, něco na HDD, něco na net, něco na....
Je nějaký výběr, který doporučujete? CCleaner používám a jsem spokojen. Jednu dobu jsem měl Ashampoo, ale ten mi pak přestal jít a chtělo to jen placené verze (přitom to nebyla trialka).
Díky za pár návrhů programů - nebo odkaz - Pokud bude víc než 3 značky, nebude to reklama :D

vyosek
VIP
VIP

#4 Příspěvek od vyosek »

:arrow: Nerikam, ze vse z ciny je spatne, ale tohle se opravdu nepovedlo.

:arrow: Jestli tam chcete mit neco, co nepomaha skoro k nicemu, jen to zere RAMky a hleda neexistujici bordel a chyby - jen aby to neco "naslo" a tim padem presvedcilo uzivatele, ze to jakoze funguje, OK...

:arrow: Add databaze - proc bych mel mit program, ktery nema svou vlastni databazi, musi si ji ukrast, neumi vyvijet vlastni? :?: Malwarebytes je renomovana spolecnost se zvucnym jmenem, doporucovana na vetsine svetovych forech. Dale IOBit antivir bezi na jadru BitDefenderu - opet to same - proc mam prekupovat BD od IOBit kdyz si muzu primo koupit BitDefendera?!

:arrow: Dale jejich placena verze antiviru nema ochranu proti 0-day malware - spolehaji jen na aktualizace, zadna heuresticka analyza atd...

:arrow: Naopak IOBit jsem jeste nezaznamenal na jedinem svetovem bezpecnostnim foru ze by byl doporucovan, cim to, kdyz ma mit tak dobre programy? :shock:

:arrow: Ja pouzivam CCleaner + Deffragler (od stejne fy jako CCleaner) + FileHippoUpdater (na kontrolu aktualizaci) - vic si myslim ze neni nejak potreba - nac budu cistit RAM programem, ktery musim spustit a tim padem mi on sam sezere kus pameti?!

:arrow: Ja se tez nehodlam hadat, pisu jen sve postrehy, zkusenosti, postrehy kolegu ci uzivatelu zde - jen namatkove:
Můžu potvrdit. IOBit mi vymazal nějaký systémový soubor a PC od té doby nešlo spustit. Mám ještě i log z dané analýzy a opravy. Zdál se jako kvalitní antivirus ale byl to jen první dojem.

Mal tiez nejaky optimalizator od IOBitu ako Advanced System Care. Nefunkcny system a po zfunkcneni nesla klavesnica instalovat, lebo bol poskodeny registrer, ale iba udaje o klavesnici a nepomohla ani reinstalacia klavesnice.
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

mlcoch
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od mlcoch »

vyosek píše:Ja pouzivam CCleaner + Deffragler (od stejne fy jako CCleaner) + FileHippoUpdater (na kontrolu aktualizaci) - vic si myslim ze neni nejak potreba
tak toto přesně jsem potřeboval. Díky.
A jaký máte názor na Ashampoo? Mám od nich vypalovací program, dělají i další věci a většinou v češtině... pokud už mám nějaké registrace a Full verze, mohl bych tam mít slevy na profi...

Ještě k těm doporučením - kupuju si pár let různé časopisy (Chip, PC rady, Počítač pro každého apod.) a ve většině z nich jsou nabízeny free verze - právě tu jsem na IObit narazil. U každého programu je uvedeno něco jako "XY je výborný nástroj pro ..". To tito "profíci" neví, že můžou počítačům ublížit?

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pavuk29 »

vyosek píše:...FileHippoUpdater...
Vdaka za pripomenutie, uz aj ho taham :D
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Mc_Murphy
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mc_Murphy »

mlcoch píše:Ještě k těm doporučením - kupuju si pár let různé časopisy (Chip, PC rady, Počítač pro každého apod.) a ve většině z nich jsou nabízeny free verze - právě tu jsem na IObit narazil. U každého programu je uvedeno něco jako "XY je výborný nástroj pro ..". To tito "profíci" neví, že můžou počítačům ublížit?
My věříme vlastním zkušenostem a zkušenostem nezávislých testerů a skutečných profíků z oblasti zabezpečení. Zaujatou a nepravdivou reklamu v časopisech, případně někde na webech, kterou tam naplácá nějaký baby-ajťák, co umí maximálně tak napsat nějaký ten článek, si umí zaplatit kdejaký ňouma. Vem si třeba jen takový vychvalovaný antivir AVG. Všude je jakože nejlepší, ale nejenom naše zkušenosti mluví zcela opačně. Je to běžná praxe. Stačí se podívat například na Slunečnici, Studnu, či jiný server s programy a prakticky u každého je, jak je skvělý a vynikající a nejlepší na světě. Ne vždy je to však ve skutečnosti pravda a specielně pro IOBit to platí dvakrát.
Obrázek-Obrázek
Obrázek-Obrázek

• ... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me love, I've found my identity, found my identity.

I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
    • You gave me hope, I've found my identity in Christ...

mlcoch
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od mlcoch »

dnes jsem dostal další "čistič" k dispozici - Free full...
Jaký máte názor či zkušenosti s WashAndGo 2012SE ?
Je to jen čistič na způsob CCleaneru nebo v té plné verzi i něco navíc?

vyosek
VIP
VIP

#9 Příspěvek od vyosek »

Primo tento cistic neznam, ale troufam si tvrdit ze to bude zas jen dobra reklama a nic z toho - nikde na solidnich forech jsem jej nevidel doporucovat...Drzel bych se overeneho CCleaneru

Lilly [FR]

#10 Příspěvek od Lilly [FR] »

IOBIT - Bych nedoporučila, už jsem s nim zažila špatne zkušenosti.Na rady moderatora Vyosek jsem všechny produkty odinstalovala pryč

:worship: /Falešna vírova detekce malware od společnosti CREATIVE SOUND CARD EAX 5 Titanium, ovladače zvukove karty detekovane od IOBIT za virus/

:arrow: Zaleži jak si bude tvůj počitač rozumět s aplikiacemi ohledem zabezpečení a udržby systemu, nevim co maš asi to bude 7.

:arrow: Potvrzuji, že některe free aplikace jsou mnohem učinejši než placene verze, nebo se snaži nezaostavat.....

:) Co bych ti mohla poradit a doporučit..../Moje zkušenosti a testy/

:arrow: Neinstaluj zbytečnosti ohledem zabezpečeni a udržby pc, stači jenom par aplikaci a jsou mnohem učinejši na udržbu a bezpečnost, než instalovat hordu aplikaci z reklam......
:arrow: Advanced System Care dej pryč.....

:arrow: Udržba Počitače Windows 7 Manager 4.21 a Ccleaner to uplně postači.... /Žadny dalši zbytečnosti např:TuneUp 2013....atd/

http://www.yamicsoft.com/windows7manager/index.html
:arrow: Zabezpečení Počitače Avast 8 - FREE /Doporučuji..! :thumbsup: / + Comodo 6 Firewall FREE + SuperAntispyware - FREE /Jednorazove kontroly jinak, v OFF-Line/
:arrow: Nedoporučuji Spyware Terminator 2013, Spybot Search a Destroy - /Moje posledni testy, detske programy, zatěž, neučinost, pad v roli modre smrti/

:arrow: IOBIT nikdy, pokud si vybereš moje doporučšni a volbu z mych zkušenosti, tak ti počitač bude pracovat tak jak ma, ohledem udržby a zabezpečení a nemusi tě trapit zbytečny otazky co ti litaji pořad kolem hlavy....

:idea: Volba a rozhodnuti je jenom na tebe..... :worship: ahoj :worship:

Tadeáš Santarius
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od Tadeáš Santarius »

Již několik let mám předplacený Advance System Care, teď již verzi 6. Pro síť, která je ještě na XP úplně stačí. Nemusím nic čistit, nejezdit v soboty. Pro běžné použití - plná spokojenost. Umí ASC6 spustit i zaměstnanci, když je počítač "pomalý".Samozřejmě občas použiji CCleaner, a nějakou defragmentaci. Možno mi někdo doporučí lepší program, který bych si zakoupil, a který je lepší. Děkuji za odpověď.

Lilly [FR]

#12 Příspěvek od Lilly [FR] »

- Program C-Cleaner určitě doporučuji u mě se teda osvědčil na 1 :idea:
- Jak, už jsem napsala doporučuji tohle

http://www.yamicsoft.com/windows7manager/index.html

- Maji tam všechny placene produkty pro operačny systemy XP, Vista, 7 a 8 /Je tam možnost vyzkoušení na 15 dnů -Trial/
- Stači si vybrat managera dle vašeho op.sytemu, protože jsou nato stvořene pro určity op.system
- Jenomže nema podporu vašeho českeho jazyka, mě stači francouzsky jazyk popřipadě angličtina a vyžaduje se trochu zkušenost nesmi jit do toho amater
- Protože nabizí mnoho opravnych funkci a je schopny system podle určite problematiky vratit postiženou danou oblast op.systemu do vychozi polohy a opravit to /Např: Ikony, Navrat W7 do tovarniho nastaveni, vzhled atd, je tam toho dost/
- Čemu nerozumim tak tam do toho nebudu zasahovat, ale je tam aj pro amatera dalši spouštěci ikona po instalaci /Udržba jednym kliknutim/, po kliknuti, stači jenom zaškrtnout zda mate zajem po udržbe nechat system defragmentovat a vypinani počitače, to bude, už vaše volba.Jinak v teto aktivitě si všechno manager system ohledem udržby, už uděla všechno sam, probiha to automaticky bez poškozeni něčeho co by bylo negatívni pro vaš system a vam stači pouze ho sledovat..... :wub:

Anebo můžete vyzkoušet tohle a později koupit aj pro firmy

https://www.ashampoo.com/en/usd/pin/330 ... ptimizer-9

Tady mate dalši produkty co si můžete jen tak prohlížet

http://www.ashampoo.com/en/usd/fdl

Ashampoo 9 byla u mně testovana na windows 7, neni, ale takova popularní a neměla jsem s nim žadne problemy, co dokaže a umi pochopi aj amater a podporuje češtinu

No a TUNE UP UTILITIES nevim jak ostatni, ale ja jsem s nim teda určitě nebyla spokojena a nadšena, přebira do sebe mnoho funkci od windowsu a někdy se stava pak kriticky problem otevirani položky SPRAVCE ULOH anebo BOD OBNOVY SYSTEMU, ale nemusí tomu byt tak, bohůžel byl aj konflikt, nevychazel si dobře s programem SUPERANTISPYWARE FREE, některe aktivity TUNEUPU hodnotil jako virus, protože tento nastroj, přebira a integruje mnoho systemovych funkcii od systemu, pak jsou problemy /Registr,Obnova systemu atd.../

:worship: To je všechno co bych vam misto IOBIT mohla nabidnout a doporučit....... :thumbsup: Přeji vam krásny zbytek dne aj vašim zaměstnancům... :worship:

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Vrtule »

Před několika lety jsem zkoušel nějaký čistící produkt od Ashampooa výsledek byl dost katastrofální. Systém pak sice fungoval, ale tak nějak jen zčásti (v Prohlížeči událostí se objevovalo slušné množství chyb). Od té doby Ashampoo moc nemusím. Zkoušel jsem od nich také firewall, ale nepřišlo mi, že by příliš dobře fungoval (nevím, zda jej ješě nabízejí).

On je obecně problém v tom, že nástroje, které nějak sahají na internější data Windows a nejsou přímo od Microsoftu, nemusí fungovat zrovna stoprocentně. Aby mohly provádět čistící operace nad internějšími daty, musí jejich atuoři přesně vědět, jak s těmi daty nakládá operační systém. Což je problém, pokud tyto informace nejsou plně veřejně přístupné, protože pak se člověk (ať už googlením či metodou pokus-omyl) dopídí jen části pravdy.

Problémy vzniklé z podobné příčiny jsem také kdysi měl při zmenšování oddílu se souborovým systémem NTFS programem EASUS Partition Manager. Tehdy vzalo za své cca 10 GB dat (nic závažného se nestalo, výjimečně jsem je měl zálohovaná). Důvpdem pravděodobně byla chyba v implementaci operací nad NTFS, čemuž se není co divit, když jsou detaily tohoto souborového systému zahaleny tajemstvím (alespoň co se týče oficiálních míst).

Lilly [FR]

#14 Příspěvek od Lilly [FR] »

Vrtule píše:Před několika lety jsem zkoušel nějaký čistící produkt od Ashampooa výsledek byl dost katastrofální. Systém pak sice fungoval, ale tak nějak jen zčásti (v Prohlížeči událostí se objevovalo slušné množství chyb). Od té doby Ashampoo moc nemusím. Zkoušel jsem od nich také firewall, ale nepřišlo mi, že by příliš dobře fungoval (nevím, zda jej ješě nabízejí).

On je obecně problém v tom, že nástroje, které nějak sahají na internější data Windows a nejsou přímo od Microsoftu, nemusí fungovat zrovna stoprocentně. Aby mohly provádět čistící operace nad internějšími daty, musí jejich atuoři přesně vědět, jak s těmi daty nakládá operační systém. Což je problém, pokud tyto informace nejsou plně veřejně přístupné, protože pak se člověk (ať už googlením či metodou pokus-omyl) dopídí jen části pravdy.

Problémy vzniklé z podobné příčiny jsem také kdysi měl při zmenšování oddílu se souborovým systémem NTFS programem EASUS Partition Manager. Tehdy vzalo za své cca 10 GB dat (nic závažného se nestalo, výjimečně jsem je měl zálohovaná). Důvpdem pravděodobně byla chyba v implementaci operací nad NTFS, čemuž se není co divit, když jsou detaily tohoto souborového systému zahaleny tajemstvím (alespoň co se týče oficiálních míst).
No ja jsem s ashampoo winoptimizerem 9 pro 7 neměla žadny problem, všechno funguvalo u mě tak jak ma a nepostřehla jsem ani změnu browseru na negatívni dopad, zaleži jak si zrovna, každa pc sestava a system bude vychazet s produktem, ja jenom uvedu svoje zkušenosti a uživatel se, už musi sam rozhodnout.

Psala jsem, že ashampoo neni tak popularni, kdyby tomu uživateli co jsem mu navrhla windows managera, ať zkusi tohle, neni přece problem si zajistit data zalohovanim.

:arrow: Ashampoo nevim jestli spolupracuje s microsoftem a tune up utilities určite ne, ja použivam manager windows 7 a jsem s ni spokojena nemam si naco na ni stěžovat
:arrow: U všech manageru a optimizeru se vyžaduje větši zkušenost uživatele, musi vědet co děla, jinak se při neznalostech stane to co by se stat nemělo, zrouceni systemu anebo zobrazovani chyb a chybějici soubory.

:arrow: Určitě nedoporučuji, aby amater dělal operace v registrech systemu, něco vymaže mysli si, že je to v pořadku a pak přiště nenastartuje system.
:arrow: Na ashampoo produktech mam odzkoušeno jedině winoptimizer, program pro napalovani ashampoo burning studio a program ashampoo hdd 2 control
:arrow: Na ostatni produkty jako je firewal nebo něco co se zajima o problematiku viru a spyware nedoporučuji od ashampoo
:arrow: Ohledem bezpečnosti počitaču pro uživatele doporučuji novy ANTIVIRUS AVAST 8, COMODO FIREWAL ANEBO BALIK COMODO INTERNET SECURITY CO, UŽ VŠECHNO MA,
:idea: Zrovna ho testuji a snaži se jak ma což jsem zůstala překvapena. :|

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Vrtule »

Lilly [FR] píše:
Vrtule píše:Před několika lety jsem zkoušel nějaký čistící produkt od Ashampooa výsledek byl dost katastrofální. Systém pak sice fungoval, ale tak nějak jen zčásti (v Prohlížeči událostí se objevovalo slušné množství chyb). Od té doby Ashampoo moc nemusím. Zkoušel jsem od nich také firewall, ale nepřišlo mi, že by příliš dobře fungoval (nevím, zda jej ješě nabízejí).

No ja jsem s ashampoo winoptimizerem 9 pro 7 neměla žadny problem, všechno funguvalo u mě tak jak ma a nepostřehla jsem ani změnu browseru na negatívni dopad, zaleži jak si zrovna, každa pc sestava a system bude vychazet s produktem, ja jenom uvedu svoje zkušenosti a uživatel se, už musi sam rozhodnout.

Psala jsem, že ashampoo neni tak popularni, kdyby tomu uživateli co jsem mu navrhla windows managera, ať zkusi tohle, neni přece problem si zajistit data zalohovanim.

:arrow: Ashampoo nevim jestli spolupracuje s microsoftem a tune up utilities určite ne, ja použivam manager windows 7 a jsem s ni spokojena nemam si naco na ni stěžovat
:arrow: U všech manageru a optimizeru se vyžaduje větši zkušenost uživatele, musi vědet co děla, jinak se při neznalostech stane to co by se stat nemělo, zrouceni systemu anebo zobrazovani chyb a chybějici soubory.

:arrow: Určitě nedoporučuji, aby amater dělal operace v registrech systemu, něco vymaže mysli si, že je to v pořadku a pak přiště nenastartuje system.
:arrow: Na ashampoo produktech mam odzkoušeno jedině winoptimizer, program pro napalovani ashampoo burning studio a program ashampoo hdd 2 control
:arrow: Na ostatni produkty jako je firewal nebo něco co se zajima o problematiku viru a spyware nedoporučuji od ashampoo
:arrow: Ohledem bezpečnosti počitaču pro uživatele doporučuji novy ANTIVIRUS AVAST 8, COMODO FIREWAL ANEBO BALIK COMODO INTERNET SECURITY CO, UŽ VŠECHNO MA,
:idea: Zrovna ho testuji a snaži se jak ma což jsem zůstala překvapena. :|
Pokud můj příspěvek vyzněl nějak útočně, tak to se omlouvám. Neměl jsem v úmyslu nějak zpochybňovat tvoje doporučení. Jen jsem chtěl zdůraznit, že použití těchto utilit může být rochu riskantní. Na druhou stranu moje špatné zkušenosti již mají dlouhý plnovous; kvalita těchto utilit bude dnes určitě větší než v době, kdy jsem je zkoumal.

Co se týče produktů firmy COMODO, tak ty také obvykle doporučuji. Jejich ochrana v reálném čase podle mě patří k nejlepším, jaké "trh" nabízí. A navíc jsou zdarma.

Zamčeno