vůbec se v počítačích nevyznám a zajímalo by mě, jaká je pravda o webkamerách a jejich bezpečnosti. Tedy jestli když si s někým povídám přes skype či přes chatroulette, může mě někdo třeba přes IP zjistit, kdo jsem, nabourat mi záznam a obecně mi znepříjemňovat život. S přítelkyní, která bude rok v zahraničí, chceme totiž laškovat po internetu a máme strach
Zdravím!
Zde: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13 ... 1#p1194221 jsem vám na dotaz odpověděl. Mohl bych dodat jen to, že zjištěna bude IP adresa, váš profil (pokud na něm máte osobní údaje, které lze nějak identifikovat, pak se doví vše). Konečně samozřejmě také obsah přenosu. Existují na to i hackerské programy.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
prez skype se na tebe koukne pouze policie (tipuju ze jen kdyz te budou cilene sledovat, je to zasah do soukromi, takze asi na povoleni soudce), protoze obsah je sifrovanej a jen oni maji desifrovaci zarizeni (a pak mozna par bohatejch zlodeju, ktery se o normalni lidi nezajimaji:D)
chatroulete asi sifrovany nebude, takze tam by te moh teoreticky sledovat kazdej