Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Klonovanie HDD v jednom PC na druhý.
Moderátor: Moderátoři
Klonovanie HDD v jednom PC na druhý.
V stolnom PC ktorý má HDD tak na spadnutie, som prihodil 2,5" HDD ktorý som mal z pokazeného notebooku. Všetko prebehlo v poriadku. Ale čo sa mi stáva je, že niekedy z ničoho nič zmizne jeho ikona z tento počítač, pomôže iba reštart. No a na tento HDD by som chcel preklopiť starý HDD, ibaže neviem ako. Ovšem rád by som zachoval dáta aj na starom HDD. Je to možné? Ďakujem, za odpovede.
Re: Klonovanie HDD v jednom PC na druhý.
Samozrejme je to možné. Len ide o to či má zmysel "uchovávať" dáta na starom disku z pokazeného pc. Najskôr treba overiť stav diskov napr. cez HD TUNE ( http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... g/hd-tune/ ) ERROR SCAN (quick scan nezaškrtávať).mapo44 píše: No a na tento HDD by som chcel preklopiť starý HDD, ibaže neviem ako. Ovšem rád by som zachoval dáta aj na starom HDD. Je to možné? Ďakujem, za odpovede.
Ak ide iba o skopírovanie dát, je to jednoduché, ak aj o Operačný systém treba použiť nástroj na klonovanie disku. Na klonovanie disku ja používam Acronis True Image. http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=11&t=47375 . Avšak ak je nový disk úplne iný, niekedy po klone bývajú problémy s naštartovaním systému, ktoré sa väčšinou po 3-4 pádoch systému vyriešia....
To je moja fotka,len vlasov mám o 1 menej.
Vraj som pre ženy príťažlivý. Ale to mi povedia až teraz??!!!
Práve preto že sa môže stať, že sa to nepodarí alebo bude nejaký problém, tak aby som o ne neprišiel pri tom. Crystal disk info ukazuje že je POZOR pre starý disk a už aj pre 2,5".
HD tune ho nechce otestovať. Tu je Maxtor.

HD tune ho nechce otestovať. Tu je Maxtor.
- Přílohy
-
- maxtor1.jpg (105.26 KiB) Zobrazeno 3560 x
Naposledy upravil(a) mapo44 dne 28 pro 2012 13:02, celkem upraveno 1 x.
Nový hdd by mal mať 100% stav. Nemá zmysel tam dávať niečo staré, pomalé...
2.5" hdd je pomalší ako nový 3.5" takže na systém by som ho nechcel.... (s výnimkou ssd, ten ale na win xp radšej nie...)
2.5" hdd je pomalší ako nový 3.5" takže na systém by som ho nechcel.... (s výnimkou ssd, ten ale na win xp radšej nie...)
Ja nechcem používať ako master 2.5" HDD, ale chcel by som zazálohovať ten dožívajúci ak by náhodou zkolaboval skôr než zoženiem niečo nové. Rozhodujem o kúpe noveho PC alebo o skladačke.
Bedňu mám OS mám. Chcel by som niečo lepšie než doteraz, ale zase nepotrebujem preťažiť el. sieť
, čiže nízka spotreba.
Bedňu mám OS mám. Chcel by som niečo lepšie než doteraz, ale zase nepotrebujem preťažiť el. sieť

Ak ide o kúpu nových komponentov do pc, potom klonovanie HDD nebude správna voľba. Stačí len skopírovať súbory ktoré sú na starom hdd. Na nový pôjde nová inštalácia OS....
Zálohovať dôležité dáta zo špatného disku na špatný asi moc veľkú istotu človeku nepridá....
V tom HD tune ako dopadol test: ERROR SCAN (quick scan nezaškrtávať)??? (neviem či má ešte zmysel ten disk týrať, alebo rýchlo skopírovať čo sa ešte dá na nejaký dobrý, alebo rovno na nový, ktorý pôjde do nového pc.....)
Zálohovať dôležité dáta zo špatného disku na špatný asi moc veľkú istotu človeku nepridá....
V tom HD tune ako dopadol test: ERROR SCAN (quick scan nezaškrtávať)??? (neviem či má ešte zmysel ten disk týrať, alebo rýchlo skopírovať čo sa ešte dá na nejaký dobrý, alebo rovno na nový, ktorý pôjde do nového pc.....)
Je to pravda, ale ja ho stále používam a tak som chcel minimalizovať riziko kým sa zariadim.
Tu je ten error scan.
Tu je ten error scan.
- Přílohy
-
- HDTune_Error Scan_MAXTOR 6L040J2.jpg (185.94 KiB) Zobrazeno 3544 x
No až také špatné to s ním nebude.... (prejavuje sa nejak podivne?) Nie je to žiadna novinka, tak ako všetko okolo nás sa pokaziť môže bez varovania....
Ak treba tie dáta zálohovať, tak na niečo spoľahlivé. V prípade núdze možno stačí napáliť na dvd a dobre uschovať do doby pokiaľ sa kúpi nový disk, nie?
Ak treba tie dáta zálohovať, tak na niečo spoľahlivé. V prípade núdze možno stačí napáliť na dvd a dobre uschovať do doby pokiaľ sa kúpi nový disk, nie?
Už som to tu na fóre preberal, pretože som mal obavy, že môže odísť. Totiž pri normálnej činnosti zrazu niečo v skrini cvaklo a bolo počuť, ako niečo čo sa točí znovu naberá otáčky. Neviem či je to disk a či čo. Teraz to už neurobilo dlho, ale pred nedávnom to robilo dosť často, niekedy aj pri zapínaní PC.
No môže to byť aj špatný kontakt v napájacom konektore na hdd.... Ak to urobí, určite by som prekontroloval konektory, alebo disk zapojil na iný kábel. Ale pri staršom disku sa nedá vylúčiť hocičo. V každom prípade napáliť na pár DVD hoci aj celý obsah disku nie je problém a je po starosti....
Už som to poprepájal a asi sa nejaký kontakt umúdri, už to nerobí.
Vďaka.
Vďaka.
Tak dúfajme že to vydrží....
Cvakanie HDD moze sposobovat aj to, ze je problem s jeho elektronikou. To byva, ked je zle zapojeny napajaci konektor, alebo je poskodeny samotny zdroj, co byva tiez caste. Treba zistit, ci je zdroj OK, az potom riesit novy HDD, pretoze inak bude aj novy HDD s pokazenym zdrojom blbnut.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.
Pripojenie káblikov som prekontroloval, mali byť v poriadku. Zdroj, neviem, keď odvtedy to zase nerobí. Niet horšej chyby, ako občasnej.
Ale aj tak vďaka.

Ale aj tak vďaka.
No ak to 2 týždne ide v poriadku, tak na nič nové neprídeš.... .Ako som písal, treba skúsiť iný napájací konektor. Je pravda že zdroj býva dosť často príčinou toho že sa pokazí disk,alebo grafická karta. (kolega tak reklamoval naskôr hdd, potom vga,zas hdd a potom kúpil nový zdroj a 3roky pohoda...)
Možno by stálo zato otvoriť zdroj či nemá poškodené kondenzátory, aj keď ani to nemusí značiť že zdroj má to svoje za sebou....
A aký starý je zdroj?
Možno by stálo zato otvoriť zdroj či nemá poškodené kondenzátory, aj keď ani to nemusí značiť že zdroj má to svoje za sebou....
A aký starý je zdroj?