Těžko říct. Dneska zatím žádný problém nebyl. Jestli můžu, finální zhodnocení napíšu zítra, to u něj budu sedět celý den, tak se uvidí.
Ale měl bych ještě dotaz, když už je příležitost se zeptat. Je normální, že procesor v mém notebooku má teplotu lehce nad 50°C v klidu a kolem 65°C při normální činnosti (word, excel, nějaký statistický programy, puštěná hudba, apod)? Zdá se mi to vyšší, než by muselo, ale problém s tím nemám (kromě vyšší hlasitosti větráku). Větší problém je, že když procesor zatížím na 100 %, teplota začne rychle stoupat a po pár minutách dosáhne 90°C, kdy se notebook sám vypne. S tím už problém mám.
Větrák v takovém případě běží (asi) naplno a funí horký vzduch. Pomohlo by vyčištění, nebo přepastování?

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Prosím o kontrolu - pomalý notebook
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o kontrolu - pomalý notebook
90°C opravdu je problém. Vypadá to minimálně na zanesený chladič. Doporučuji vyčistit i přepastovat. Tak jako tak, budete muset NB rozebrat a přepastování je jen povolení dalších 4 šroubů, očištění ploch, nanesení nové pasty a zpětná montáž.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Tak notebook se včera ani dneska netvářil ani jednou tak zaneprázdněně, že by se sekala hudba, apod. Zdá se mi tedy, že se to zlepšilo, i když stále mi přijde pomalejší, než dřív. Ale v práci to už nijak nevadí, takže bych to tak asi nechal, pokud tam nevidíte nějaký další problém.
Na to přepastování časem určitě dojde.
Děkuju moc za pomoc.
Na to přepastování časem určitě dojde.
Děkuju moc za pomoc.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte zač!
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte: