Následně jsem s velkými problém zformátoval disk a nainstaloval znovu WIN. Problémy byly typu nenalezní HDD. Chvíli vše vypadalo OK ale asi po 3. spuštění PC se začal zase škubat a začalo se to zhoršovat.
HDD jsem projel na HD Tune. Nebyl jsem moc nadšený z toho, co jsme vyčetl, ale nechtěl jsem se vzdát.
Jelikož je PC taktované začal jsem projíždět všechno nastavení v BIOSU. Vše bylo jak má. Zkusil jsem také nahrát původní nastavení BIOSU a znovu najet do WIN bez jakéhokoliv přetaktování. Výsledek byl ještě horší než s přetaktováním.
Znovu jsem nataktoval.
Všiml jsem si jen jedné věcy, že můj HT přesahuje mírně hodnotu 1000mb - byl na 1020mb. Tak jsem zkusil posunout děličku dolu na x3 a ehjle ... PC jede a nic se zatím neškube.
Jen dodám, že nejprve byl v sestavě HDD od Seagate konkrétně verze se špatným firmware (většině uživatelů HDD odcházel po půl roce. Mě odešel pár měsíců před zárukou způsobem, že na HDD se ztrácely systémové soubory - celý WIN nebyl po pár restartech k nalezení). Po reklamaci (2.9.2011) mi dali novou verzi http://www.czc.cz/seagate-barracuda-720 ... 12/produkt
Věc co mě zajímá: Je možné, že zvýšený HT způsobyl chyby na HDD, které jsou vidět na ss z HD tune?

a také ss ze speed fanu:

Děkuji za odpověď