Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
nuz ako vidis disk nie je v dobrom stave ,,, benchmark v norme ,,, ALE status + teplota disku
ak mas moznost, skus vymenit disk - postaci kupit nejaky zachovaly v PC bazare - zvacsa sa tam dava 7 dni na otestovanie
to ze sa disk prehrieva svedci o mechanickej zavade ,,, to sa uz nezlepsi
ja v takychto pripadoch disk jednoducho preklonujem cez Acronis - staci aj hocijaka starsia free verzia
potrebne je zapojit starydisk-novydisk-CDmechaniku >> bootnut z CD a v Acronise clone
Ultra DMA Error CRC - su chyby, ktore signalizuju vadny kontrolny sucet. Nieco nesedi, co je zapisane s tym, co je precitane.
Su moznosti:
1/ stiahnut si utilitu, napr. Ranish Partition manager a pouzit ju na nejakom bootovacom CD, FDD, USB flash disku. Spusti sa verify test a ukaze, ci su na HDD vadne sektory.
2/ preventivne by som vymenil kabel k IDE disku. Mal by tam byt 80 zilovy /pozor, nedavat tam stare 40 zilove, degraduju vykon/. Casta chyba je, ze niekde sa moze zalomit kabel a potom hadze zle kontrolne sucty. HD Tune tam dokonca pise, ze to moze byt sposobene poskodenym kablom...
3/ mimo toho, teplota 53 stupnov u HDD ? Da sa odfotit, ako je HDD umiestneny - vnutrajsok, ale aj predok skrinky ? Chce to RAPIDNE ZLEPSIT CHLADENIE. Ak je HDD v 3,5 palcovej sachte, tak sa da umiestnit pred neho ventilator na ofukovanie, napr. nejaky 8cm. Vacsie skrinky umoznuju osadit 12cm. Zle navrhnute skrinky to maju problematicke, pretoze tam dochadza k prehrievaniu a musi sa to riesit inac.
4/ keby sa aj menil HDD, tak ten IDE kabel by som menil tiez. Bod 4 by som vsak aplikoval ako posledny. Zalezi kolko ma clovek casu. I pri vymene HDD je nutne postupovat podla bodu 2 a 3.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.
Tak potom uz len popracovat na lepsom chladeni a pripadne pokracovat nakupom noveho HDD, zaloha stareho, trebars do image - alebo naklonovat na novy.
Len tak mimochodom, co kondenzatory na maticnej doske. Nie su vypukle, alebo vytecene ?
Detto - kondenzatory v ATX zdroji.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.
Pokial ma doska SATA, tak SATA. Najlepsie potom Black alebo RAID edicia od Western Digital.
Zaklad, cim ma dlhsiu zaruku, tym lepsie. Idealne 3 roky a viac.
Karson píše:omlouvam se, ze porad otravuju ale je to naposled
Pomuzete mi vybrat grafickou kartu 1Gb na tuhle desku ?
Do toho jenojadroveho Celeronu je UPLNE ZBYTOCNE brat akukolvek grafiku mimo najlacnejsich. Vykon grafiky je nutne nakrmit dostatocnym vykonom CPU. Pchat tam vykonnu grafiku, tak ju CPU nestiha zasobovat a jej vykon to degraduje.
Takze maximalne upgrade RAM, vymena HDD.