Dobrý den,
nedávno jsem se (na živě.cz) setkal s názorem, že používání CCleaneru bez znalosti prováděných operací postupem času "rozkládá" systém. A tedy ve výsledku spíše škodí, než aby výkon optimalizoval. Je na tomto názoru něco pravdy? Neboť Ccleaner používám již pěknou řádku let a nikdy jsem postupy prováděné při obyčejném čištění či opravě/čištění registrů nezkoumal a nevyznám se v nich (krom vyškrtnutí funkce mazání historie ve firefoxu ). Zálohy jsem nikdy nepoužíval, děkuji za odpověď.
Zmaslo píše:Dobrý den,
nedávno jsem se (na živě.cz) setkal s názorem, že používání CCleaneru bez znalosti prováděných operací postupem času "rozkládá" systém. A tedy ve výsledku spíše škodí, než aby výkon optimalizoval. Je na tomto názoru něco pravdy? Neboť Ccleaner používám již pěknou řádku let a nikdy jsem postupy prováděné při obyčejném čištění či opravě/čištění registrů nezkoumal a nevyznám se v nich (krom vyškrtnutí funkce mazání historie ve firefoxu ). Zálohy jsem nikdy nepoužíval, děkuji za odpověď.
Moje XP bezia uz tri roky bez problemov, napriek "rozkladu"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, pripadne s inymi uzivatelmi, kontaktujte ma na ICQ alebo mailom na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore. http://www.icq.com/people/267560078/ hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821 pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601
Na živě.cz používají a vřele doporučují IOBIT - šmejd od Číňanů s kradenou databází virů, který má zrychlovat PC, ale opak je pravdou.
Jejich články beru spíš s rezervou, protože se obvykle stylem jedná o pouhé PR články. Tzn. firma si zaplatí a živě.cz bude chválit daný produkt až do nebes a musela by to být extra velká blbost, aby to živě.cz nedala na své stránky...
S CCleanerem osobně problém nemám žádný. Registry opravuje jen po odinstalaci nebo jiné "manipulaci" jinak vždy čisto. Čistič používám dvakrát do týdne a nevšimnul jsem si, že by zde na fóru někdo řešil problém, že by mu CC nabořil systém.
Zmaslo píše:Dobrý den,
Zdravím.
Naprostá kravina a totální nesmysl, samozřejmě. Doporučoval bych se serveru živě.cz, co se týče "odborných rad", raději vyhýbat.
- -
... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
You gave me love, I've found my identity, found my identity.
I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
You gave me hope, I've found my identity in Christ...
Khaan píše:Taky požívám CCleaner pár let na více strojích a samozřejmě vše v pohodě.
Ale názoru rozumím, pokud někdo jak zběsilý neustále dělá "očistu" a zatrhuje pokročilé možnosti čističe, kterým nerozumí, tak např. pro Prefetch, Recent atp. to systém spíše zpomalí (systém si je musí vytvořit znovu).
A myslím si, že můžeme zamknout.
- -
... I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
You gave me love, I've found my identity, found my identity.
I'm moving on, I'm moving on, I'm moving on by the Spirit.
You gave me hope, I've found my identity in Christ...