Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Status 0xc000000e při startu Windows 7

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Pedroso
Návštěvník
Návštěvník

Status 0xc000000e při startu Windows 7

#1 Příspěvek od Pedroso »

Dobrý den, dnes se mi stala nemilá věc a to nenaběhnutí Windows 7 Ultimate 64bit s popisem chyby 0xc000000e (pravděpodobně poškozená boot partition). Předcházela tomu odinstalování trial verze Acronics true image home 12 a instalace předchozí verze 11. Po restartu systému se objevila výše uvedené hláška. Nepomáhá ani oprava pomocí nástroje opravy spuštění systému, ani pomocí instalačního DVD win 7 (opravit tento počítač - nástroj pro obnovení, která mi píše, že tato verze možností obnovení systému není kompatibilní s verzí systému Windows, kterou se pokouším opravit a abych zkusil použít disk pro obnovení, který je kompatibilní s touto verzí systému Windows). Zvláštní je, že přes instalační DVD win 7 vidím jak partition se systémem, tak bootovací partition (rezervováno systémem), které je ovšem (na rozdíl od toho, co níže vidí ubuntu) pouze s adresářem Temp.
Přes Ubuntu (neinstaloval jsem ho, jen spustil z DVD bez instalace) jsem se dostal k diskům a je zde jak systémová partition SSD disku (s windows 7 a programy), tak bootovací partition "rezervováno systémem" s bootovacími soubory.
Nevím kde pořádně začít a nerad bych experimentoval, abych to nepřivedl do neopravitelného stavu. Novou instalací windows beru (s ohledem na množství programů a jejich nastavování) jako poslední možnost...
Ještě pro dokreslení situace - před cca týdnem jsem vyměnil SATA disk (na kterém byl systém) za SSD disk, kdy pro migraci systému z původního SATA disku jsem použil Acronics (přes bootovací DVD Acronics dodaného k disku Kinkstone) a vše šlapalo normálně. Systém na původním SATA disku jsem již bohužel smazal a mám pouze zálohu systému na externím disku ještě před migrací ze SATA na SSD (záloha je udělána standardně z prostředí windows za pomocí Acronics). Případně bootovací DVD k Acronics mám (pokud bude doporučeno pokusit se obnovit zálohu).
Předem děkuji za radu.
Petr

Edit:
Ještě bych doplnil, že když spustím windows "obvyklým způsobem", objeví se obrazovka načítání windows ("spuštění windows") a po pár vteřinách (cca 3-4) dojde k restartu.

Pedroso
Návštěvník
Návštěvník

Re: Status 0xc000000e při startu Windows 7

#2 Příspěvek od Pedroso »

Ještě bych doplnil, že jsem asi našel příčinu, leč nevím, jak ji vyřešit. Jde o to, že boot partition byla dříve bez označení písmene jako první část SSD disku a systémová partition byla dříve jako druhá část SSD disku s označením disku C:
Nyní je stav takový, že SSD disk má partition 3:
1. s označením C: obsahuje pouze složku TEMP a BOOT
2. s označením D: obsahuje dřívější systémovou část s nainstalovanými windows 7
3. s označením E: obsahuje (pravděpodobně) původní funkční boot partition

Teď ještě jak to správně seřadit a zbavit se té nadbytečné partition?

Oprava:
E: není původní partition, ale zavaděč DVD (instalace win 7), takže je poškozena MBR (nyní se hlásící jako C:)

Pedroso
Návštěvník
Návštěvník

Re: Status 0xc000000e při startu Windows 7

#3 Příspěvek od Pedroso »

Vyřešeno díky flash disku se zavaděčem pro spuštění zálohy/obnovy systému, který jsem si kdysi dávno vytvořil po instalaci Acronis TI 2010 (a zapomněl na něj:)) Pomocí něho jsem dokázal vrátit zpět zálohu udělanou pomocí Acronis TI před klonování disku SATA -> SSD.
Prosím o lock.

Zamčeno