Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Výběr prohlížeče

Návody, recenze, diskuze, řešení problémů

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zpráva
Autor
robert333
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: Výběr prohlížeče

#16 Příspěvek od robert333 »

Mám : Mozilla Firefox 16.0.1
tuvok07 : Přečtěte si ten článek, co jsem postnul, ať se poučíte, co je to to vaše "odesílání dat" do Googlu. Je to paranoidní fáma, nic víc. :wink:
Firefox mi naopak vytěžuje systém nejvíc. A to i na novém počítači. Ale ani on rozhodně nevyužívá procesor na 50-70% - takovou věc u jakéhokoliv prohlížeče bych považoval za krajně podivnou. Nezpůsoboval to u Chrome spíš nějaký doplněk?
Neříkám, že Firefox nepoužívám, jen bych ho nedoporučoval na starší PC - narozdíl od Chrome a Opery. RAM využívá nejvíc.
No dobře,s odesíláním dat do Googlu jste mě přesvědčil :D .Ale,když jsem Google Chrome používal tak mi opravdu takto využíval procesor.Je to možná tím,že každé okno v Chromu se otevře jako samostatný program a proto takové využití :?: .
robert333 píše:
Proč se Chromium neaktualizuje to je záhada :D
A s tím procesorem je to taky divné.Ale je to opravdu tak,jak jsem napsal :|
Pavuk29 : Nie je to tak. Keby ze maju zhodny zdrojovy kod, slo by o uplne totozny program.
Asi to tak bude,ale nejsem si jistý.O Google Chrome vím,že je to kopírka,která okopírovala Chromium a pak jej myslím odkoupila,aby si všichni mysleli,že Chromium vytvořil taktéž Google.
Lenovo ThinkPad T440p
Intel Core i7 4700MQ 3,4 GHz, 16 GB RAM
openSUSE Leap 15.1 KDE

robert333
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#17 Příspěvek od robert333 »

Pro pokus jsem spustil Mozilla Firefox a přes PicPick vyfotil Správce úloh (viz.obrázek)
Přílohy
firefox16.jpg
firefox16.jpg (205.66 KiB) Zobrazeno 2467 x
Lenovo ThinkPad T440p
openSUSE Leap 15.1 KDE

robert333
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#18 Příspěvek od robert333 »

A pro druhý pokus jsem spustil Chromium s jedním otevřeným oknem a zase přes PicPick vyfotil Správce úloh (viz.obrázek)
Schválně si spočítejte,který z programů víc využíval procesor.Ještě něco : Sice je na prvním obrázku ve spod napsáno Využití procesoru : 9% a na druhém obrázku 14 %,ale později začne Chromium využívat procesor více.Dříve tomu tak bylo,jestli ještě dnes ,tak to netuším,a zkoušet to asi nebudu. :roll:
Přílohy
chromium.jpg
chromium.jpg (93.48 KiB) Zobrazeno 2467 x
Lenovo ThinkPad T440p
openSUSE Leap 15.1 KDE

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od cernohous13 »

tuvok07 píše:Jakou verzi firefoxu máš? ;)
A čerstvě po spuštění mi zabírá stejně :)
16.0.1 - bude to asi o tom, kolik máš otevřených panelů - Chrome sice pracuje jinak, ale zatížení systému bude obdobné :wink:
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

tuvok07
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od tuvok07 »

roberte, koukejte pořádně, procesor v obou případech využívá něco jiného, u Chrome i FF nuly - těch 9 i 14% nevím, co je, ale to je celkové zatížení :)
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.

tuvok07
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od tuvok07 »

cernohous13 píše:
tuvok07 píše:Jakou verzi firefoxu máš? ;)
A čerstvě po spuštění mi zabírá stejně :)
16.0.1 - bude to asi o tom, kolik máš otevřených panelů - Chrome sice pracuje jinak, ale zatížení systému bude obdobné :wink:
Tak to jo. Ale ony se někdy prohlížeče chovají jednomu jinak než druhému :)
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.

robert333
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#22 Příspěvek od robert333 »

roberte, koukejte pořádně, procesor v obou případech využívá něco jiného, u Chrome i FF nuly - těch 9 i 14% nevím, co je, ale to je celkové zatížení :)
Aha :) .Promiňte,asi jsem tvrdohlavý.......jak jste si mohl všimnout výše :D :fez: :81:
Lenovo ThinkPad T440p
openSUSE Leap 15.1 KDE

Zamčeno