Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Výběr prohlížeče
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
-
- Návštěvník
Výběr prohlížeče
Dobrý večer.
Jak jsou na tom prohlížeče ohledně bezpečnosti, rychlosti (načítání i startu) a systémových nároků (mám Windows XP, procesor 2,66 GHz a 1 GB RAM) a jaký byste mi doporučili?
Jak jsou na tom prohlížeče ohledně bezpečnosti, rychlosti (načítání i startu) a systémových nároků (mám Windows XP, procesor 2,66 GHz a 1 GB RAM) a jaký byste mi doporučili?
Re: Výběr prohlížeče
Opera nebo Google Chrome jsou nejméně náročné a svižné.
Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
-
- Návštěvník
Děkuji.
A jak je to s bezpečností?
Četl jsem si informace o Chrome a tam bylo napsáno, že může vše, co do něj zadám, použít. Vím, že to bylo před 4 roky, ale docela se toho bojím.
A jak je to s bezpečností?
Četl jsem si informace o Chrome a tam bylo napsáno, že může vše, co do něj zadám, použít. Vím, že to bylo před 4 roky, ale docela se toho bojím.
Nemyslím si, že by posílal Googlu citlivá data jako jsou hesla a podobně - to by si zahrávali se zákony 
Tady je to hezky popsané
Je tam i to, jak a na co používá co zadáte - to má i IE - mimochodem, o něm se taky tvrdí, že posílá ledacos Microsoftu.
Každopádně Chrome je ve svém základu poměrně jednoduchý, Opera nabízí více funkcí - záleží na vás co potřebujete a využijete.

Tady je to hezky popsané
Dva roky starý článek, ale myslím, že stačí

Každopádně Chrome je ve svém základu poměrně jednoduchý, Opera nabízí více funkcí - záleží na vás co potřebujete a využijete.

Albert Einstein: Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
-
- Návštěvník
Já nepotřebuji žádné extra funkce, takže mi bude stačit Google Chrome.
Díky za pomoc
.
Díky za pomoc

Zdravím,
nechci vám do toho nějak zasahovat,ale Google Chrome jsem měl taky.Všude se píše,že je nenáročný,ale mě vužíval procesor na 50 % - 70 %.Nevím jestli je to tak u ostatních,ale u mě ano.Potom jsem přešel na prohlížeč Chromium,což je skoro to samé,až na to že se to samo neaktualizuje a pár dalších věcí.Chromium využíval procesor na 20 % - 30 % , jen občas o trochu víc.Pak jsem se dozvěděl o jakémsi " odesílání dat " do Googlu.Oba ze mnou jmenovaných prohlížečů mají stejný zdrojový kód,a tak jsem oboum začal nedůvěřovat.Potom jsem se vrátil k prohlížeči Mozilla Firefox,který jsem dříve používal.Jsem s ním spokojený.Má víc doplňků než Google Chrome,zdá se mi bezpečnější a hlavně nevyužívá procesor na tolik procent.Využití procesoru jsem zaznamenal a pohybovalo se okolo 11 % - 24 %.Samozřejmě při jeho používání jsem zaznamenal i 64 %,ale to jsem měl spuštěné ještě jiné aplikace.Já doporučuji prohlížeč Mozilla Firefox.Ale jak říkám,je to vaše volba
nechci vám do toho nějak zasahovat,ale Google Chrome jsem měl taky.Všude se píše,že je nenáročný,ale mě vužíval procesor na 50 % - 70 %.Nevím jestli je to tak u ostatních,ale u mě ano.Potom jsem přešel na prohlížeč Chromium,což je skoro to samé,až na to že se to samo neaktualizuje a pár dalších věcí.Chromium využíval procesor na 20 % - 30 % , jen občas o trochu víc.Pak jsem se dozvěděl o jakémsi " odesílání dat " do Googlu.Oba ze mnou jmenovaných prohlížečů mají stejný zdrojový kód,a tak jsem oboum začal nedůvěřovat.Potom jsem se vrátil k prohlížeči Mozilla Firefox,který jsem dříve používal.Jsem s ním spokojený.Má víc doplňků než Google Chrome,zdá se mi bezpečnější a hlavně nevyužívá procesor na tolik procent.Využití procesoru jsem zaznamenal a pohybovalo se okolo 11 % - 24 %.Samozřejmě při jeho používání jsem zaznamenal i 64 %,ale to jsem měl spuštěné ještě jiné aplikace.Já doporučuji prohlížeč Mozilla Firefox.Ale jak říkám,je to vaše volba

Lenovo ThinkPad T440p
Intel Core i7 4700MQ 3,4 GHz, 16 GB RAM
openSUSE Leap 15.1 KDE
openSUSE Leap 15.1 KDE
Přečtěte si ten článek, co jsem postnul, ať se poučíte, co je to to vaše "odesílání dat" do Googlu. Je to paranoidní fáma, nic víc.
Firefox mi naopak vytěžuje systém nejvíc. A to i na novém počítači. Ale ani on rozhodně nevyužívá procesor na 50-70% - takovou věc u jakéhokoliv prohlížeče bych považoval za krajně podivnou. Nezpůsoboval to u Chrome spíš nějaký doplněk?
Neříkám, že Firefox nepoužívám, jen bych ho nedoporučoval na starší PC - narozdíl od Chrome a Opery. RAM využívá nejvíc.

Firefox mi naopak vytěžuje systém nejvíc. A to i na novém počítači. Ale ani on rozhodně nevyužívá procesor na 50-70% - takovou věc u jakéhokoliv prohlížeče bych považoval za krajně podivnou. Nezpůsoboval to u Chrome spíš nějaký doplněk?
Neříkám, že Firefox nepoužívám, jen bych ho nedoporučoval na starší PC - narozdíl od Chrome a Opery. RAM využívá nejvíc.
- Pavuk29
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Takze podla teba su uplne zhodne, len sa inak volaju?robert333 píše:...Oba ze mnou jmenovaných prohlížečů mají stejný zdrojový kód...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora,
pripadne s inymi uzivatelmi,
kontaktujte ma na ICQ alebo mailom
na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Rozdíly jsou asi tyto : 1.) Prohlížeče mají jiné ikony,ale jsou si podné
2.)Jména nejsou stejná ale jsou si podobná
3.)Chromium je open-source projekt
4.)Chromium funguje jak na Windows,tak i na Linuxu
5.)Chrome se automaticky aktualizuje,oproti Chromiu
6.)Chrome víc využívá procesor
Tohle jsou podle mě rozdíly

Další rozdíly mezi těmito dvěma prohlížeči jsou zde : http://www.linuxexpres.cz/software/chro ... gle-chrome
2.)Jména nejsou stejná ale jsou si podobná
3.)Chromium je open-source projekt
4.)Chromium funguje jak na Windows,tak i na Linuxu
5.)Chrome se automaticky aktualizuje,oproti Chromiu
6.)Chrome víc využívá procesor
Tohle jsou podle mě rozdíly

Další rozdíly mezi těmito dvěma prohlížeči jsou zde : http://www.linuxexpres.cz/software/chro ... gle-chrome
Naposledy upravil(a) robert333 dne 25 říj 2012 12:28, celkem upraveno 1 x.
Lenovo ThinkPad T440p
openSUSE Leap 15.1 KDE
openSUSE Leap 15.1 KDE
Jak může Chrome více využívat procesor, když zdrojový kód je stejný? 
A proč se tedy Chromium automaticky neaktualizuje?

A proč se tedy Chromium automaticky neaktualizuje?

Proč se Chromium neaktualizuje to je záhada
A s tím procesorem je to taky divné.Ale je to opravdu tak,jak jsem napsal

Lenovo ThinkPad T440p
openSUSE Leap 15.1 KDE
openSUSE Leap 15.1 KDE
- Pavuk29
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Nie je to tak. Keby ze maju zhodny zdrojovy kod, slo by o uplne totozny program.robert333 píše:Proč se Chromium neaktualizuje to je záhada![]()
PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA

pripadne s inymi uzivatelmi,
kontaktujte ma na ICQ alebo mailom
na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Navíc žádné citlivé údaje neposílají. Ani jeden. Budete věřit raději fámám než odbornému článku?
- cernohous13
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:

Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím
-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
Jakou verzi firefoxu máš? 
A čerstvě po spuštění mi zabírá stejně

A čerstvě po spuštění mi zabírá stejně