Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Prosím o kontrolu logu. Zpomalený chod a lagování systému!

Nemáte v tuto chvíli žádný problém s pc a chcete se jen ujistit, že je vše v pořádku?
Vložte log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
sportak12
Návštěvník
Návštěvník

Re: Prosím o kontrolu logu. Zpomalený chod a lagování systém

#16 Příspěvek od sportak12 »

Ne jsou tam jen nějaké 3 možnosti, jak nabootovat, ale nelze nic měnit, jen zvolit jednu z nich,
Je tam nějaký bendray nebo hard drive nebo ještě jedno. Zvolil jsem hard drive a opět najel normálně systém, ale nikde jsem nenašel nic, co by zdánlivě popisovalo Vaši radu. Takže asi nic :D

Roli
VIP
VIP

#17 Příspěvek od Roli »

Tak jinak, i když nerad použijeme nástroj který je součástí systému.

Přes Start >> do okna Hledat >> napiš - mdsched.exe >> Enter

Spusť nástroj Diagnostika paměti kde vyber Restartovat a vyhledat problémy.

Nic nedělej a počkej až to dokončí, po té se znovu restartuje systém a zobrazí výsledek.

Pak dej vědět ak to dopadlo.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od sportak12 »

Díky za alternativní radu. Test jsem provedl a během něho se nic neobjevilo. A výsledek po restartu sice nevyskočil, ale asi nic nenašel.
Každopádně mě trápí jiný a celkem velký problém. Poslední dny se notebook z ničeho nic začne chovat strašně pomalu. Záložky na web se přepínají strašně pomalu, hry se sekají, prostě je viditelné zpomalení. Pak to zničehonic přestane.
Děje se to třeba tak jednou za 2 hodiny a pak to zase přestane. Ale je to opravdu otravné. Lze něco vyčíst třeba z RSIT logu a vím, že je to trochu sugesce, ale ty problémy se začaly množit od použití combofixu, ale je mi jasné, že mi to vyvrátíte. :?: Přesto je možné z takto obecného popisu něco poradit?

Roli
VIP
VIP

#19 Příspěvek od Roli »

ComboFix někdy rozhodí systém to je pravda, ale pouze v případech kdy je PC těžce nakažen což není tvůj případ.

Zkus stlačeným vzduchem profouknout všechny větrací otvory abychom vyloučili přehřívání.

Pak ještě použij Mbam z mého podpisu a dej mi sem z něj log, předem nic nemazat !!!

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od sportak12 »

Aha tak to bude ono. Jelikož u těchto NTBs je opravdu problém s přehříváním. Při velké zátěži je to až 88 stupňů, někdy bylo i 90.
Takže radíte profouknout větráčky a případně třeba pořídit chladící podložku?
Vidíte nenapadlo mě, že by to mohlo být spojení s chlazením disku.

Roli
VIP
VIP

#21 Příspěvek od Roli »

Pokud se něco přehřívá ve většině případů je to problém, například CPU omezí svůj výkon nebo i vypne PC.

Ano doporučuji profouknout stlačeným vzduchem nebo opatrně zvenčí vyluxovat, případně pokud není PC zaplombován odšroubovat zadní kryty a vyčistit i pod nimi.

Také nezapomeň na ten Mbam.

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od sportak12 »

Tak jsem to profoukl zatím pouze manuálně,jelikož u sebe nemám nějaký nástavec do vysavače, který by byl uzpůsoben na ty průduchy a zkoušel jsem oddělat kryt. Ale HP vypadá, že je jen ze dvou kusů :D . Všechny šroubky jsem povolil a stejně to nešlo oddělat. Takže jsem pak už jen provedl ten test v MBAM a zde je log:
Malwarebytes Anti-Malware 1.65.1.1000
www.malwarebytes.org

Verze databáze: v2012.10.20.03

Windows 7 Service Pack 1 x64 NTFS
Internet Explorer 9.0.8112.16421
rekoj 666 :: REKOJ666-HP [administrátor]

20.10.2012 12:47:26
mbam-log-2012-10-20 (12-47-26).txt

Typ: Rychlá kontrola
Nastavení kontroly povoleno: Paměť | Po spuštění | Registr | Systémové soubory | Heuristická analýza Extra | Heuristická analýza Shuriken | PUP | PUM
Nastavení kontroly zakázáno: P2P
Kontrolované objekty: 200528
Uplynulý čas: 4 minut, 59 sekund

Nalezené procesy v paměti: 0
(Žádné škodlivé položky nebyly zjištěny)

Nalezené moduly v paměti: 0

Nalezené klíče v registru: 0

Nalezené hodnoty v registru: 0

Nalezené datové položky v registru: 0

Nalezené složky: 0

Nalezené soubory: 0

(konec)

Ale mrzí mě ta situace s tím Biosem, jelikož to startování windowsů je obecně pomalé a ještě když čekáte 1 min vůbec, než se objeví ikonky je pro mě jako méně trpělivého člověka peklo. Od toho jsem si kupoval ntb s rychl. procesorem a více Ram, abych se tomu vyvaroval, ale to by tam nesmělo být OS windows, ale Linux nebo iOS :roll: Každopádně i tak díky za pomoc a rady.

Roli
VIP
VIP

#23 Příspěvek od Roli »

Windows není až tak špatný systém :)

Defragmentuj disk buď integrovaným windows nástrojem,

nebo jinou aplikací, například Defragglerem

Stáhni HD Tune a otestuj HDD.

Benchmark - Test disku Klikni na tlačítko Start a vyčkej dokud se nezaplní celý graf. Poté se dozvíš přenosovou rychlost a přístupový čas pevného disku.

Info Přesná kapacita, souborový systém, podporované funkce, verze firmware, sériové číslo a typ zapojení disků.

Health - Kondice Seznam důležitých parametrů a jejich hodnoty. Ideální je mít všude OK.

Když je nějaká položka žlutá pravděpodobně brzy změní status na failed. Když je červená má status failed, to by znamenalo výměnu disku.

Error Scan - Hledání chyb Klikni na tlačítko Start a program prozkoumá disk zda na něm nejsou vadné bloky.

Pokud na konci testu jsou všechny zelené, je vše v pořádku. Když je byť jeden z nich červený, doporučuji zazálohovat data a počítat s výměnou disku.

Teplota Teploměr nahoře a číslo vedle něj znázorňují teplotu disku. Normální hodnota je pod 50°C. Teplota ale nesmí přesáhnout 60°C, program upozorní když dosáhne hranice 55°C.

Pak dej vědět jak to dopadlo.

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#24 Příspěvek od sportak12 »

Takže defragmentaci jsem provedl, jelikož tam bylo 6%, teď se to stáhlo alespoň na 3%.
V tom HD tune jsem provedl oba testy jak benchmark, tak i error test a oba dopadly OK. Teplota se pohybovala kolem 48°C. Výstraha ale žádná nepadla, takže počítám, že opravdu pomohlo profouknout větráček a zapřemýšlím i o té chladící podložce. Takže Vám děkuji zdvořile za Vaši pomoc a trpělivost, jen bych měl poslední dotaz.
Snažil jsem se čistit si i domací stolní PC, jde o starší PC s procesorem Intel P4 a Windows XP a napadlo mě raději přeinstalovat, resp opravit systém. Tak abych nemusel zálohovat data. Hledal jsem návod na tomto fóru a jeden je zde: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=46&t=41036.
Bohužel se mi ale možnost vybrat po restartu systému daná možnost spustit systém z CD nenabšhne a rovnou naskočí systém. Pak sice mohu otevřít obsah CD a když dám možnost setup, tak se mi ozbrazí tabulka, kde jsou různé možnosti, ale nikde není obnova nebo oprava systému, poradíte prosím, jak na to vyzrát?
Díky

Roli
VIP
VIP

#25 Příspěvek od Roli »

Při opravě systému postupuj takto :

v Bios Setup do kterého se dostaneš při restartu mačkáním klávesy :

* DEL
* F2
* F1
* F10

záleží na PC, ale vždy je to na monitoru napsáno,

otevři nabídku ADVANCED BIOS FEATURES a vyhledej Boot Devices 0 až 4 nebo Boot Sequence.

Na první místo nastav CD-ROM,

na druhé pevný disk HDD, u obou položek bývá napsán i výrobce.

Stisknutím Save většinou je to F10 a potvrzením Entrem uložíš nastavení,

pak ještě stisknutím Save and Exit se dostaneš z Biosu a můžeš začít s opravou.

Vlož instalační CD do mechaniky, nech nabootovat,

chvíli počkej zobrazí se první obrazovka kde klávesou Enter potvrdíš spuštění instalace Windows,

v další obrazovce klávesou F8 potvrdíš licenční ujednání,

v další obrazovce pak klávesou R zvol Opravit stávající instalaci Windows

I když já raději volím formát HDD a čistou instalaci systému, ale pokud nemáš kam zálohovat tak opravuj.

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#26 Příspěvek od sportak12 »

Tak bohužel. Vím, že tento návod se píše na Viry.cz všude, ale jak se zdá, ne vždy funguje.
Po načtení CD se objevilo modré okno, kde probíhalo checkování všech součástí windows a pak to skočilo rovnou na černou obrazovku, kde se ptalo, jestli chci reinstal nebo opravu R atd. Dal jsem R a objevila se další černá obrazovka, kde naskočilo jestli a co chci opravit. Bylo tam 1: C:/ Windows a pak vyzvání, pokud nic nechci ať zmáčknu Enter. Nevděl jsem, co dál zadat do toho přík. řádku. Zkusil jsem 1 a Enter a skočil další řádek C./ windows a pak už nic. Nešlo jít ani zpět ani se nerozjel proces opravy nic. Jediné, co šlo, bylo napsat EXIT a vyjet odtamtud. Takže systém se neopravil, máte nějakou radu? Nebo znáte jen ten obecný postup, ale sám spíše přeinstalováváte systém, než že byste někdy zkusil repair kit? Díky předem za radu.

Roli
VIP
VIP

#27 Příspěvek od Roli »

Musí to jít, ZDE i s obrázky.

Případně by měla být skrytá kopie systému na HDD která se u HP tuším vyvolá stisknutím F11
z té by se dalo systém také opravit.

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#28 Příspěvek od sportak12 »

Jé tak to jsme si nerozuměli, resp. nedorozuměli. Ta oprava systému, jak jsem psal výše, měla být na můj starý STOLNÍ PC, ne na notebook. Tudíž ten návod, co jste mi poslal vůbec nesedí a jak jsem již psal, nesedí ani ten, který je definován na windows XP.
Každopádně pokud bych musel jako nejzazší možnost udělat reinstall systému a zálohoval bych systém, do jaké míry se po opětovném nahození zálohy musí vše dodělávat. Zůstanou programy a nastavení v takovém stavu, že se s nimi nemusí nic dělat a budou opět 100% funkční nebo je toho víc?
Děkuji za odp. Toť můj poslední dotaz.

Roli
VIP
VIP

#29 Příspěvek od Roli »

Jasně promiň já byl pořád u toho notesu.

No pokud chceš udělat zálohu "obraz disku" je ideální to udělat po čisté instalaci.

Win 7 to umí sami o sobě, XP k tomu potřebují patřičný softík například Acronis, ale není free.

Odpovědět