Zdravím. Chcem sa opýtať:
1. Punkbuster a Pando Media Booster sú potrebné a k čomu slúžia? Môžem ich bezpečne odinštalovať?
2. Čo znamenajú Microsoft Outlook Hotmail Connector a prečo ich tam je toľko?
3. Môžem odinštalovať najstaršie verzie Microsoft Visual C++? Vraj stačí iba ten najnovší, no na starom ntb mi začal blbnúť ntb po odinštalovaní starších verzií.
3. Obcas se neco diva po starsich verzich souboru a vyzaduje je natvrdo, odinstalaci bych nedoporucil.
2. Jestli pouzivate outlook a hotmail, pak to muze mit smysl, jinak by odinstalace nicemu nevadila.
1. Rozeberu to na 2 casti:
1a - Pando - jedna se o program typu p2p (neco na zpusob torrentu), pouzivany prevazne k distribuci her. Jestli se vam to mmo (pravdepodobne to bude neco takoveho, radi to nektere firmy z tohodle oboru pouzivaji, protoze si tim efektivne odlehcuji vlastnim serverum) uz stahlo, pak odinstalace bude pro pocitac rozhodne prinosem.
2b - PunkBuster - jde o tzv. anti-cheat system (melo by to pomoci proti cheaterum a botum v online hrach, ale o uspesnosti pochybuju; osobne tyhle "vymozenosti" povazuju za formu spyware), bez ktereho by nektere ty onlajnovky nefungovali. Takze dokud hrajete neco, co to pouziva, tak to v systemu zazrane byt musi :/ Az vas ta hra omrzi, tak bych s jejim odinstalem zkusil vyhodit i tohle (nevim jak zrovna punkbuster, ale nektere podobne programky se likvidaci docela slusne brani; nekdy to neni treba resit, protoze se o jeho likvidaci postara uninstaller toho, co si to tam natahlo).
Prebytočné Microsoft súbory sú odinštalované, Pando je tiež odinštalovaný, už iba Punkbuster. Neviete ako by sa dalo zistiť, či ho ešte nejaká hra využíva? Ono to totiž pri inštalácii niektorých hier vyžadovalo inštaláciu Punkbuster, no už nepamätám, či takúto hru ešte mám.
Odinstalace PB se muze udelat, ale pocitej s tim, ze kdyz to bude nejaka hra pouzivat, tak si to tam hodi zpatky (nebo to v horsim pripade bude chtit kompletni reinstal - ale u antihack nesmyslu jsem se setkal jen s novou instalaci, u protipiratskych ochran to byva horsi).
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému! Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data Chcete podpořit naše forum? Informace zde
K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
Dobrý den,
pro neaktivitu je toto téma uzamknuto.
Pokud ho budete chtít odemknout, kontaktujte mě na email nebo některého z mých kolegů.
Děkujeme za pochopení
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému! Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data Chcete podpořit naše forum? Informace zde
K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.