Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Bylo to napadení virem nebo ne?

Návody, recenze, diskuze, řešení problémů

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
ducky
Návštěvník
Návštěvník

Bylo to napadení virem nebo ne?

#1 Příspěvek od ducky »

Dobrý den, omlouvám se za svou možná naivitu, ale nemám s viry příliš zkušeností. Detaily jsem popsal zde: http://zajimavosti.net-d.cz/bylo-to-nap ... m-nebo-ne/

Jsem opatrný, velmi opatrný. A tak když jsem v pátek večer zadal do prohlížeče adresu stránky a dostal jsem se na úplně jinou (plnou jakési reklamy, či co to bylo), ale se stejným názvem, včetně URL, koukal jsem na to jako tele. Ty vole co se to děje? Zkusil jsem variantu s www, pak jsem v prohlížeči www umazal, stiskl enter a adresa bez www fungovala dobře, dostal jsem se na ten správný web.

Vzal jsem do ruky tablet, a to stejné. Pak jsem zrušil na tabletu wifi a přes Vodafone jsem se připojil normálně, respektive na podvodnou stránku jsem se nedostal.

Začalo mi svítat, nasadil jsem antiviry, ESET, KASPERSKY (normálně mám na PC AVG Internet Security 2012 a tento antivir mlčel jako hrob) a něco se našlo, bohužel to bylo vše tak rychlé, že už nevím název té havěti. Teď když to zkouším, je vše OK.

Pořád to moc nechápu. Proč mě to házelo na podvodnou stránku jen u jednoho webu? Přitom na něho zas až tak moc často nechodím. Může se to dostat do rootu webu třeba přes FTP?

Máte někdo podobné zkušenosti? Poradíte mi? Díky.

Marek-26
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Bylo to napadení virem nebo ne?

#2 Příspěvek od Marek-26 »

Dobrý den,
na jednu stranu to vypadá na překlep při zadávání URL. Často někdo zakoupí doménu, která je podobná hojně navštěvované a čeká se, kdo se uklepne a zobrazí se mu reklama z čehož má majitel domény profit.
Bohužel nevíme co antiviry našly. Můžete vložit LOG z RSIT a můžeme se Vašemu stroji podívat na zoubek.

http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=105895

motji
VIP
VIP

#3 Příspěvek od motji »

Jak to tu vypadá? :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

motji
VIP
VIP

#4 Příspěvek od motji »

Dobrý den,
pro neaktivitu je toto téma uzamknuto.
Pokud ho budete chtít odemknout, kontaktujte mě na email nebo některého z mých kolegů.
Děkujeme za pochopení :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Zamčeno