Zdravím,
včera jsem jako obvykle brouzdal po netu. Když jsem chtěl dnes zapnout notebook, blikla tam obrazovka "Spouštění systému" a poté jen bluescreen ( BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO ). Poté se ntb restartuje a vyběhne mi nabídka buď spustit systém normálním způsobem nebo Spustit nástroj Oprava spouštění systému (doporučeno). Zvolím opravu, ta nic nedetekuje.
Zkouším vrátit systém, ale nepomáhá. Zkoušel jsem i vložit instalační CD od Windowsu do mechaniky a systém nainstalovat znovu, jenže CD to ani nenačte.
Zkusil jsem se ještě podívat do protokolu opravy a tam je psáno:
Systémový disk = \Device\Harddisk0
Systémový adresář = C:\Windows
Spuštění automatické kontroly = 0
Počet hlavních příčin potíží = 1
Bohužel PC nemůžu spustit ani v nouzovém režimu, tedy nemůžu přeinstalovat Windows.
Má někdo nějaké rady? Servis bych bral až jako poslední možnost. PC potřebuji denně na práci.
E: Přišel jsem na to, že je to RAMkama.
Můj notebook Asus K53BY. Omlouvám se, nemůžu vkládat odkazy, píšu z mobilu.
Mohl by i někdo poradit, jak mám odebrat paměťové moduly a nechat PC nějakou tu RAMku na spuštění?
Děkuji za odpovědi,
BaGo

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Hned po startu Windows mi vyběhne bluescreen - poraďte
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Re: Hned po startu Windows mi vyběhne bluescreen - poraďte
Zdravím,
velmi zjednodušeně řečeno, pokud se takhle BSOD objeví "zničehonic" (např. ne po instalaci nějaké aktualizace atp.) bývá to vadný RAM modul ve většině případů.
Pro potvrzení můžeš provést (na jiném počítači):
Použij Memtest86+ (založeno na původním Memtest86).
Stáhni, rozbal, otevři, vypal na CD/DVD (lze použít třeba program Active ISO Burner), případně bootable flashku.
Nabootuj z toho a udělej test (nejlépe nechat jet přes noc), podrobně návod třeba zde. Pokud dopadne špatně, doporučuji návštevu servisu, kde provedou výměnu RAM.
Jinak pokud si troufáš, tak podle svého typu notebooku si můžeš najít umístění RAM modulů, někdy bývají poměrně snadno uživatelsky vyměnitelné, pak stačí ten vadný modul vytáhnout a mělo by to šlapat (podle toho vadného pak koupíš nový). Jinak servis.
velmi zjednodušeně řečeno, pokud se takhle BSOD objeví "zničehonic" (např. ne po instalaci nějaké aktualizace atp.) bývá to vadný RAM modul ve většině případů.
Pro potvrzení můžeš provést (na jiném počítači):
Použij Memtest86+ (založeno na původním Memtest86).
Stáhni, rozbal, otevři, vypal na CD/DVD (lze použít třeba program Active ISO Burner), případně bootable flashku.
Nabootuj z toho a udělej test (nejlépe nechat jet přes noc), podrobně návod třeba zde. Pokud dopadne špatně, doporučuji návštevu servisu, kde provedou výměnu RAM.
Jinak pokud si troufáš, tak podle svého typu notebooku si můžeš najít umístění RAM modulů, někdy bývají poměrně snadno uživatelsky vyměnitelné, pak stačí ten vadný modul vytáhnout a mělo by to šlapat (podle toho vadného pak koupíš nový). Jinak servis.
Jak to tu vypadá? 

Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
Dobrý den,
pro neaktivitu je toto téma uzamknuto.
Pokud ho budete chtít odemknout, kontaktujte mě na email nebo některého z mých kolegů.
Děkujeme za pochopení
pro neaktivitu je toto téma uzamknuto.
Pokud ho budete chtít odemknout, kontaktujte mě na email nebo některého z mých kolegů.
Děkujeme za pochopení

Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!