Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém s virem PC nejde vypnout

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
Jehuda
Návštěvník
Návštěvník

Re: Problém s virem PC nejde vypnout

#16 Příspěvek od Jehuda »

Tak už píšu od sebe. Ten odinstalator jsem spustil a zmíněná knihovna odešla do věčných lovišť a následně jsem to projel Ccleanerem. PC se ale chová stále stejně beze změn. Tak už jsem z toho daněk. Teď počínaje zítřkem mne čekají 3 noční v řadě tak na tom dál dělat určitě nebudu. V pondělí navečer zkusím udělat opravnou instalaci windows, dohrát service pack 3 atd.. Uvidíme jak se to pak bude chovat. Nejdůležitější data si tchán vypálil na CD ale i tak by více méně mělo všechno zůstat. Jen se ještě zmínil, že problémy možná nastaly poté co naposledy použil ccleaner. Ve stavu nouze s prací v síti všechno normálně funguje, akorát scaner Dr. web (cureit) se mi tuším zadrhnul někde na knihovnách (.dll) ale už nevím na které. Tchán je velmi opatrný uživatel tak to moc nechápu. Poslení více než týden byl na PC švára ale hrál pouze Minecraft.

Jehuda
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od Jehuda »

Pro mne je čistá instalace zakázené slovo a naposledy jsem se k tomu musel odhodlat asi před 8 lety na mém PC. Pokusím se o tu opravu a uvidíme. Asi před 9 lety jsem měl podobný problém a tenkrát to způsobil nějaký program který jsem doinstaloval. Všiml jsem si, že tam je Ask toolbar atd. pokusím se to co nejvíc pročistit a udělat opravnou instalaci no a uvidíme. Možná by stálo za to (pokud to není virového původu) udělat v Acronicsu plnohodnotnou zálohu pro případ nutnosti nové instalace a následné obnovy dat. Mám ale dojem že ta licence už vypršela nebo velmi brzo vyprší tak uvidíme.

Jehuda
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od Jehuda »

Ahoj, tak jsem udělal opravnou instalaci windows. PC šlo v pohodě vypínat a zapínat atd. prostě bez problému. Doinstaloval jsem ovladače, service pack3 atd. pořád bez problému. Pak jsem pročistil CCleanerem a hned pro jistotu zadal v Avastu test po restartu a najednou zas nevypnul. Nakonec jsem musel i resetovat bios protože nebylo možné nabootovat ani do biosu. PC jsem zapnul, sice běžel ale vypnout se odmítal. Teprv potom mě to trklo, v Revo uninstaler jsem dal odinstalovat Avast v tom nejpřísnějším režimu. Nekecám, odistalace trvala asi půl hodiny (hlavně odstraňování zbytků programu v poslední části procesu). Potom jsem dal PC vypnout a najednou zase včechno klapalo bez problémů. Nainstaloval jsem nově stažený Avast a teď je zatím klid. Ještě jsem nechal tchánovi spustit test po restartu, naběhnul absolutně bez problému. Jestli něco našel nebo ne to už nevím od té doby jsem s ním nemluvil, ale asi vše OK jinak by volal. Je ale s podivem co dokáže (předpokládám nějak upravený či nakopnutý) antivirák. Věřil bych spoustě jiným příčinám ale tohle mne vyloženě překvapilo.

motji
VIP
VIP

#19 Příspěvek od motji »

Pokud je to vše, já to tu zamknu :)
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Jehuda
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od Jehuda »

OK

Zamčeno