Mate nejaky odporucany system/postup pre defragmentaciu HDD ?
Alebo odporucane parametre defragmentacie, co sa tyka usporiaduvania suborov pre ich optimalizaciu na rychlejsie citanie, alebo zapis ? Napr. triedenie podla meno alebo posledneho pristupu, ci velkosti suborov...? Ktore nastavenie je vhodnejsie napr. pre bootovanie systemu a rychly start aplikacii, ktore je zase vhodne pre partisny, kde je velky prirastok dat - trebars databaza, alebo postovy klient ukladajuci do velkeho suboru ?
Moje oblubene su zatial JkDefrag /velmi rychla a aj automaticka defragmentacia, pouzitelny ako screensaver, moznost pridat do task schedulera, ma aj command line verziu.
E este aj UltraDefrag - umoznuje rychlu aj plnu optimalizaciu, optimalizaciu MFT, pracuju na boot defragu. Ma aj command line verziu. Lokalizacia aj do cestiny.
Obe su male, rychle a portable.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Defragmentacia a optimalizacia dat
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Defragmentacia a optimalizacia dat
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.
Re: Defragmentacia a optimalizacia dat
Zdravím,
defrag.exe se od XP změnil (mám Windows 7 SP1). Já osobně jednou za čas použiju v cmd akorát
pak třeba něco jako
...a tohle mi stačí ke štěstí, tedy do té doby než pořídím SSD.
defrag.exe se od XP změnil (mám Windows 7 SP1). Já osobně jednou za čas použiju v cmd akorát
Kód: Vybrat vše
defrag /a /c /u /v
Kód: Vybrat vše
chkdsk /v /r %systemdrive% & defrag /m /u /v /x
Ten SW na defragmentaciu, nerobi len defragmentaciu, ale aj optimalizaciu. Napr. je mozne zvolit typ triedenia a ukladat, optimalizovat ulozenie dat, nech sa casto pouzivane trebars daju na zaciatok disku, pre urychlenie citania.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.
Správně.Ten SW na defragmentaciu, nerobi len defragmentaciu, ale aj optimalizaciu. Napr. je mozne zvolit typ triedenia a ukladat, optimalizovat ulozenie dat, nech sa casto pouzivane trebars daju na zaciatok disku, pre urychlenie citania.
Ptal ses
tak jsem akorát napsal ten svůj.Mate nejaky odporucany system/postup pre defragmentaciu HDD ?
Jednu dobu jsem sice používal externí portable prográmek JkDefrag, ale pak jsem se na to vykašlal, přišlo mi to zbytečné (žádný, vyloženě propastný rozdíl jsem nepocítil), ale nepochybuji, že svůj smysl má. Jen jsem napsal, "jak to dělám já". Předpokládám, že ostatní tu zase napíšou "ten svůj postup".
Donedávna jsem to řešil starší free verzí OO Defrag která nemá až takové možnosti jako novější
placená verze a nechal jej to řadit podle abecedy, protože podle přístupu to neustále přehazuje což se
mi moc nelíbí.
Nyní řeším Defraglerem který je free a dokonce i portable, naprosto bez problémů.
placená verze a nechal jej to řadit podle abecedy, protože podle přístupu to neustále přehazuje což se
mi moc nelíbí.
Nyní řeším Defraglerem který je free a dokonce i portable, naprosto bez problémů.
Mym oblibencem je MyDefrag, ktery je v podstate nastupcem JkDefrag a je take free. Zpusobu razeni souboru par ma a kdyz se nekomu chce, muze si udelat script na nejaky vlastni.
K nastaveni optimalizace - na systemovy disk k tomu pouzivam metodu k tomu navrzenou (MyDefrag to tam ma), na datove disky pouzivam razeni bud podle delky (delsi na zacatek) nebo jmena. Pak mam jeste "odpadkou" partition (kterou navstevuje prakticky vsechno, co si stahnu), kde jsem za rok a pul defrag provedl jen jednou, kdyz jsem to tam promazaval (defrag proto, ze tam byla na odmaz desna hromada souboru s velikosti nekolika kilobytu).
Navic jsem si zvykl delat defragmentaci z live CD (MyDefrag na hirens cd je)
K nastaveni optimalizace - na systemovy disk k tomu pouzivam metodu k tomu navrzenou (MyDefrag to tam ma), na datove disky pouzivam razeni bud podle delky (delsi na zacatek) nebo jmena. Pak mam jeste "odpadkou" partition (kterou navstevuje prakticky vsechno, co si stahnu), kde jsem za rok a pul defrag provedl jen jednou, kdyz jsem to tam promazaval (defrag proto, ze tam byla na odmaz desna hromada souboru s velikosti nekolika kilobytu).
Navic jsem si zvykl delat defragmentaci z live CD (MyDefrag na hirens cd je)