Ahoj, zkusím taky přispět svou zkušeností.
Mám zkušenost s touto značkou
Kód: Vybrat vše
http://www.ereading.cz/cs/ctecky-elektronickych-knih
Kde začít ? Takové obecné poučky o hlavních parametrech jsou nejspíše obecně jasné. Mám na mysli el. inkoust a podobně.
Takže elektronický inkoust šetří oči, ale zas se nepodíváš barevně na fotky, na net, na film, kdyby náhodou. Ano máš to na čtení, ale já kupoval časopis Chip, stojí skoro 200,-Kč, takže stačí měsíc počkat a je ofiko ke stažení v PDF, ale elektronický inkoust je jen černobílý.
Navíc rozměr displeje, A4 bude mít pidi písmenka a nebo se budeš muset stále posouvát nahoru, dolů, vlevo, vpravo. Nebo použít konvertor. Taky při čtení ve špatně osvětleném prostoru je třeba světlo, lampička.
Ale zase plusem je výdrž baterie.
Takže já čistě za sebe, osobně po zvážení všech pro a proti, bych si jednoznačně koupil tablet 10 palců min. s androidem.
Na tabletu, barevně, velikost displeje bezkonkurenční, koukáš na film, použiješ jako "fotorámeček" (jasně ne na stálo), internet pohodlně v posteli.
A ceny ? Určitě jsi porovnával. Je to srovnatelné. Za kvalitní čtečku dáš kolem 4.000,-Kč, tablet za 4.000,-Kč taky koupíš, no nejspíš nebude mít navigaci a SIM, ale jinak super. U tabletu, ale baterie, je velkým mínusem. Ta vydrží poměrně málo ve srovnání se čtečkou.
Chtěl jsi názor, tak můj znáš. Já, za příklad 4.000,-Kč, bych chtěl něco multifunkčnějšího. Ta čtečka je fakt jen na čtení, velikost o ničem, černobíle.
Docela mně zajímá jak se rozhodneš.
Já mám doma 2 stolní PC, dcera má NTB, já mám netbok, ale prostě to není to pohodlí, ležet si v posteli a číst si. I ten netbook má větráky, musí člověk dávat pozor. Taky bych si něco rád koupil, ale ty ceny.