Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

VYBER el. čtečky knih

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

VYBER el. čtečky knih

#1 Příspěvek od chodnik74 »

Milí kolegové a vážení návštěvníci fora :worship:

Jelikož rád studuji a čtu knihy všeho druhu, tak jsem uvažoval o koupě el. čtečky knih. Nemám v okolí žádného známého, kdo vlastní čtečku, tudiž se obracím právě na vás. V recenzích jeden konkrétní čtečku chválí, druhý naopak kritizuje a navíc často je to ovlivněné marketingem. Vlastníte Vy doma čtečku knih a nebo znáte někoho, kdo ji vlastní? Jaký máte názor na čtečky? Jaké jsou dle Vás pro a proti? Jakákoliv odpověď na tyhle otázky by mi mohla být přínosem.

:arrow: Uvažuji zatím mezi čtečkou Amazon Kindle 4 a PocketBook 611 Dark grey . Pokud znáte nějaký podobný cenově dostupný model, tak sem s ním ;-)

Děkuji všem, kteří se zapojí do diskuze a nějakým způsobem pomohou :wub:
Napiš mi: chodnik74@gmail.com nebo Obrázek

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

:!: Nepoužívejte utilitu Combofix bez dohledu a doporučení rádce!

:idea: Jste s naší pomocí spokojeni :???: Neváhejte a podpořte forum ZDE.

Pravidla fora: č.1 a č.2

blai
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: VYBER el. čtečky knih

#2 Příspěvek od blai »

Předloni přítelkyně používala čtečku kindle. Přesný tip neznám, ale když si jí kupovala, tak to byla nejaktuálnější verze. Kupovala si jí hlavně proto, že si tam mohla nahrát podklady pro svou práci a studovat prakticky všude, když měla volnou chvilku a nemusela sebou tahat mnoho tlustých knih.
Takže zprostředkovaně mohu kindle pochválit a doporučit. :)

rostigue
5. stupeň - BAN

#3 Příspěvek od rostigue »

Ahoj, zkusím taky přispět svou zkušeností.

Mám zkušenost s touto značkou

Kód: Vybrat vše

http://www.ereading.cz/cs/ctecky-elektronickych-knih
Kde začít ? Takové obecné poučky o hlavních parametrech jsou nejspíše obecně jasné. Mám na mysli el. inkoust a podobně.

Takže elektronický inkoust šetří oči, ale zas se nepodíváš barevně na fotky, na net, na film, kdyby náhodou. Ano máš to na čtení, ale já kupoval časopis Chip, stojí skoro 200,-Kč, takže stačí měsíc počkat a je ofiko ke stažení v PDF, ale elektronický inkoust je jen černobílý.
Navíc rozměr displeje, A4 bude mít pidi písmenka a nebo se budeš muset stále posouvát nahoru, dolů, vlevo, vpravo. Nebo použít konvertor. Taky při čtení ve špatně osvětleném prostoru je třeba světlo, lampička.
Ale zase plusem je výdrž baterie.

Takže já čistě za sebe, osobně po zvážení všech pro a proti, bych si jednoznačně koupil tablet 10 palců min. s androidem.

Na tabletu, barevně, velikost displeje bezkonkurenční, koukáš na film, použiješ jako "fotorámeček" (jasně ne na stálo), internet pohodlně v posteli.

A ceny ? Určitě jsi porovnával. Je to srovnatelné. Za kvalitní čtečku dáš kolem 4.000,-Kč, tablet za 4.000,-Kč taky koupíš, no nejspíš nebude mít navigaci a SIM, ale jinak super. U tabletu, ale baterie, je velkým mínusem. Ta vydrží poměrně málo ve srovnání se čtečkou.

Chtěl jsi názor, tak můj znáš. Já, za příklad 4.000,-Kč, bych chtěl něco multifunkčnějšího. Ta čtečka je fakt jen na čtení, velikost o ničem, černobíle.

Docela mně zajímá jak se rozhodneš.

Já mám doma 2 stolní PC, dcera má NTB, já mám netbok, ale prostě to není to pohodlí, ležet si v posteli a číst si. I ten netbook má větráky, musí člověk dávat pozor. Taky bych si něco rád koupil, ale ty ceny.

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pavuk29 »

rostigue píše:

Já mám doma 2 stolní PC, dcera má NTB, já mám netbok, ale prostě to není to pohodlí, ležet si v posteli a číst si. I ten netbook má větráky, musí člověk dávat pozor. Taky bych si něco rád koupil, ale ty ceny.
Tie ceny, presne tak.
Len podotknem: ja citam v posteli z notebooku a vetraky nestrazim a ide to. Odstavim vsetko, co netreba, modem, AV, atd. a kedze pri tej spotrebe vykonu a potrebe krutit HDD pri citani, teploty su minimalne, aj pri zapchatych vetrakoch paplonom. Ale je to trosku nepohodlne. Keby ze mam zbytocne eurace, investujem do tabletu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

rostigue
5. stupeň - BAN

#5 Příspěvek od rostigue »

Pavuk29 píše:
Tie ceny, presne tak.
Len podotknem: ja citam v posteli z notebooku a vetraky nestrazim a ide to. Odstavim vsetko, co netreba, modem, AV, atd. a kedze pri tej spotrebe vykonu a potrebe krutit HDD pri citani, teploty su minimalne, aj pri zapchatych vetrakoch paplonom. Ale je to trosku nepohodlne. Keby ze mam zbytocne eurace, investujem do tabletu.
Asi narážíš na ceny. Ale ten arzenál se nasbíral na splátky postupem času. :wink:

S větráky máš nepochybně pravdu, ale myslím že to zrovna hardwaru neprospívá. Ale to je jen můj názor, jak píšeš je to prostě nepohodlné.

Fakt se připojím a dávám taky hlas tabletu :thumbsup:

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pavuk29 »

rostigue píše:Myslím že to zrovna hardwaru neprospívá. Ale to je jen můj názor, jak píšeš je to prostě nepohodlné.

Fakt se připojím a dávám taky hlas tabletu :thumbsup:
Moje cidla pri citani nepresiahnu 40 stupnov, co je, myslim si, super.
Ale tablet je tablet :)
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od chodnik74 »

První bych chtěl poděkovat za zajímavou diskuzi a názory. Tablet je fajn multimediální věc, jenže já jsem na pc celkem často, takže všechny multimediální věci dělám na něm, takže bych se třeba moc často nedíval na tabletu na filmy, neposlouchal přes něj třeba hudbu apod. A co se týče čtení, tak je tam zase nějaké podsvícení, takže by to táhlo a unavovalo oči. Především je rozdíl ve výdrži, kde dosáhneme maximálně cca 5 hodin. U el. čtečky je to v řádech několika týdnu až měsíce :) Navíc upřímně mám v plánu investovat cca do 3 000 kč, což oba modely čteček splňují, přece jen jsem student. Jde o to, že jedna podporuje a druhá nepodporuje formát djvu. Většina knih co mám je v pdf či djvu. Tablety do 3 tisíc jsou stejně většinou 7 palcové :)

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

:!: Postup si raději vícekrát přečtěte a v případě jakýchkoliv nejasností či pochybností se ptejte. ;-) Pokud máte infikovaný počítač nebo se nechová jako obvykle, tak si zálohujte všechny data a pozorně postupujte dle pokynů rádce! :!:

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pavuk29 »

Chodnik, rad by som ti poskytol moj nazor na citacky, ale ziadnu nevlastnim a ani nehodlam zatial vlastnit. Bohuzial :)

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od chodnik74 »

No právě, dneska jsem byl v ElectroWordu a týpek vůbec nevěděl co říká :D Takže odbornost nadevše :) Napsal jsem známému, co dělá v alze, tak třeba mi něco poradí :) ( doufám, že nevadí, že jsem uvedl názvy )

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

Khaan

#10 Příspěvek od Khaan »

Zdravím,
já koupil cca před půl rokem Amazon Kindle 4 (WiFi) spolu s tímto pouzdrem a spokojenost. Nemusím všude tahat notebook, pro VŠ studium, pro práci i do postele ideální - mám tam veškerá skripta (univerzita publikuje veškerá svá skripta v PDF), takže tisknu jen velmi výjimečně a místo tahání knih beru jen Kindle, papírovou učebnici mám vlastně jen jednu. Mám tam hromadu knih, dále dlouhá výdrž, nabíjím tak cca jednou do měsíce, nedotykové ovládání (nechtěl jsem mít upatlaný displej), matný, vysoce kontrastní e-ink (nesvítí do očí jako tablet, takže z něj v praxi vydržím číst déle než třeba z iPadu 3). Takže za sebe můžu Kindle 4 doporučit. Tablet jsem nechtěl, třeba sestra má Apple iPad 3, ale ta ho používá de facto místo počítače, na úplně jiné věci (facebook, filmy, fotky atp.). Já tohle dělám na počítači, takže nemám důvod si tablet pořizovat.
Nouzově (i když na to není čtečka primárně určena) na Kindlu taky lze:
- prohlížet fotky (zabalené v .zip archivu)
- surfovat na netu (obsahuje experimental. browser) a jiné.

Edit. Teda Apple iPad 3, vlastně správně "new Apple iPad 3 with retina display", hehe.
Naposledy upravil(a) Khaan dne 15 srp 2012 08:06, celkem upraveno 4 x.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od chodnik74 »

Khaan píše:Zdravím,
já koupil cca před půl rokem Amazon Kindle 4 (WiFi) spolu s tímto pouzdrem a spokojenost. Nemusím všude tahat notebook, pro VŠ studium, pro práci i do postele ideální - mám tam veškerá skripta (univerzita publikuje veškerá svá skripta v PDF), takže tisknu jen velmi výjimečně a místo tahání knih beru jen Kindle, papírovou učebnici mám vlastně jen jednu. Mám tam hromadu knih, dále dlouhá výdrž, nabíjím tak cca jednou do měsíce, nedotykové ovládání (nechtěl jsem mít upatlaný displej), matný, vysoce kontrastní e-ink (nesvítí do očí jako tablet, takže z něj v praxi vydržím číst déle než třeba z iPadu 2). Takže za sebe můžu Kindle 4 doporučit. Tablet jsem nechtěl, třeba sestra má Apple iPad 2, ale ta ho používá de facto místo počítače, na úplně jiné věci (facebook, filmy, fotky atp.). Já tohle dělám na počítači, takže nemám důvod si tablet pořizovat.
Nouzově na Kindlu taky lze (i když na to není čtečka primárně určena):
- prohlížet fotky (zabalené v .zip archivu)
- surfovat na netu (obsahuje experimental. browser) a jiné.
Děkuji za vyjádření, mě se také Kindle líbí. Jak je to s PDF, když je naskenované třeba ve formě obrázků? Né všechny pdf jsou přímo text, některé jsou jednoduše naskenované listy knih převedené do PDF. Lze jednoduše přibližovat a pohybovat i doleva a doprava? U Pocketbooku jsem četl v recenzi, že lze jen nahoru a dolů. Bohužel jediné, co mě trochu nutí k přemýšlení je, že čtečka nepodporuje formát DJVU :roll:

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

Khaan

#12 Příspěvek od Khaan »

Nezaznamenal jsem s tím žádný problém. Lze číst i na šířku. Pro jemné posunování lupy se používá stisk kláves [keyboard] + [směr]. Kontrast lze taky upravit, PDFka jdou zvětšit až na 300 %.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od chodnik74 »

To je fajn :) já mám většinu knih a studijního materiálu v PDF, ale hodně je jich i v DJVU, zatím jsem zkoušel převádět DJVU do PDF někde přes net a nebylo to čitelné :roll: Máte nějaké zkušenosti s DJVU? Jak je to u velkých PDF? například cca 50 MB?

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

Khaan

#14 Příspěvek od Khaan »

Obecně se asi nejčastěji pro konverzi různých formátů el. knih doporučuje program Calibre [recenze].
Co jsem se teď tak díval, tak větší soubor než 50 MB jsem zatím do Kindlu nenahrával, ale vyzkouším to, třeba s tímhle dokumentem (PDF, 150 MB) a dám vědět.

Edit. tak ne, jedna kniha v Kindle už měla 62 MB, takže vyzkoušeno.
Každopádně, nahrál jsem i ten 150MB soubor a v pohodě otevřel a zobrazil jakoukoliv jeho stránku, takže bez problému, jak jsem předpokládal.

Tím neříkám, že je dneska Kindle 4 tou nejlepší čtečkou, to nevím, jen říkám, že s ní mám dobré zkušenosti.
Naposledy upravil(a) Khaan dne 14 srp 2012 14:46, celkem upraveno 2 x.

chodnik74
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od chodnik74 »

Super :) moc děkuji za názory a zkušenosti. Ještě porozmýšlím, zda Kindle a nebo PocketBook :) Momentálně zkoumám Calibre...

>RSIT<>MBAM<>VirusTotal

Doporučuji:
Obrázek | Obrázek

Zamčeno