Co uzitocne prinasaju z pohladu bezpecnosti?

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Win 8 co prinasa v bezpecnosti?
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
- sudanec
- VIP

- Kontaktovat uživatele:
Re: Win 8 co prinasa v bezpecnosti?
Toto je velmi tazka otazka 
Ak by ste tu otazku skusili trochu upresnit, co presne Vas zaujima, a ci hovorime o tabletoch, desktopoch alebo mobiloch, tak rad nacrtnem, ak budem vediet.
Ak by ste tu otazku skusili trochu upresnit, co presne Vas zaujima, a ci hovorime o tabletoch, desktopoch alebo mobiloch, tak rad nacrtnem, ak budem vediet.
Skusme najskor desktop.
Ake prvky, vylepsenia prinesie a cim vlastne tieto zlepsia bezpecnost.
Napriklad viem, ze tam bude Win Defender (premenovany MSE). Niekde som cital, ze su az desiatky percent pc pripojenych na net bez funkcnej AV ochrany?
Ake prvky, vylepsenia prinesie a cim vlastne tieto zlepsia bezpecnost.
Napriklad viem, ze tam bude Win Defender (premenovany MSE). Niekde som cital, ze su az desiatky percent pc pripojenych na net bez funkcnej AV ochrany?
----
- sudanec
- VIP

- Kontaktovat uživatele:
No. Nech sa MSE vola ako chce, lepsie nech tam je ako nie je, ked clovek nema nic ine.
V absolutnom meradle to asi desiatky percent nebudu (tipujem), pretoze vacsina PC je v komercnej sfere a tam sa pouzivaju firemne politiky, ktore zvycajne AV vyzaduju. Pocitacov to zrejme bude aj tak dost; zvacsa vsak stroje s nelegalnymi windows / vypnutymi updatami, pretoze MS Update MSE nainstaluje automaticky, ked nemate iny AV.
Ake prvy a vylepsenia prinesie; kopiroval by som Vam to zo stranok Microsoftu a technickych hubov, to Vam asi radost nespravi. Ak mate na mysli nieco konkretne..
V absolutnom meradle to asi desiatky percent nebudu (tipujem), pretoze vacsina PC je v komercnej sfere a tam sa pouzivaju firemne politiky, ktore zvycajne AV vyzaduju. Pocitacov to zrejme bude aj tak dost; zvacsa vsak stroje s nelegalnymi windows / vypnutymi updatami, pretoze MS Update MSE nainstaluje automaticky, ked nemate iny AV.
Ake prvy a vylepsenia prinesie; kopiroval by som Vam to zo stranok Microsoftu a technickych hubov, to Vam asi radost nespravi. Ak mate na mysli nieco konkretne..
No uplne odborne vyrazy su "nanic"
Ale skusme tak trochu "polopatisticky", clovek je tvor zvedavy.
Napriklad filter SmartScreen, ktory ma fungovat "globalne" v celom systeme, nie len v IE ako teraz.
Co to vlastne je? Nejaka databaza wild list, alebo tak nieco, voci comu sa porovnavaju pouzivane subory?
Ale skusme tak trochu "polopatisticky", clovek je tvor zvedavy.
Napriklad filter SmartScreen, ktory ma fungovat "globalne" v celom systeme, nie len v IE ako teraz.
Co to vlastne je? Nejaka databaza wild list, alebo tak nieco, voci comu sa porovnavaju pouzivane subory?
----
- sudanec
- VIP

- Kontaktovat uživatele:
No, ono, Windows 8 robi, ze uz nemusit pisat aplikacie tak standardne, ze nejake Ccko alebo tak, ale da sa priamo ako "desktopova" aplikacia pouzit nejake html + css. Teda je to v podstate nejaka webstranka, ktora je vlastne aplikacia. No a SmartScreen robi nejaku ochranu proti phishingu. Robi to na viacerych urovniach, jednak ma nejaky blacklist a jednak robi nejaku heuristiku. No a kedze uz vlastne budete mat webstranky aj ako aplikacie, tak ma zmysel ho pouzivat (teoreticky) aj mimo browsera.
Samozrejme z toho vystanu problemy typu "nefunguje mi aplikacia neoverena microsoftom" a podobne, ale tak.. s tym sa tak nejak pocita.
Samozrejme z toho vystanu problemy typu "nefunguje mi aplikacia neoverena microsoftom" a podobne, ale tak.. s tym sa tak nejak pocita.
A co taka drobnost, ako ze z user uctu sa nebude dat zapisovat na systemovy disk?
Ak som to spravne pochopil.
Ak som to spravne pochopil.
----
- sudanec
- VIP

- Kontaktovat uživatele:
Tak procesy beziace s admin pravami urcite pisat moct budu.
Inak je to v podstate krok veduci k tomu, aby ludia pochopili, ze tam pisat nemaju..
No a povedzme si pravdu, aj tak okrem firiem takmer kazdy pouziva administratorsky ucet, takze sa vela nedeje.
Inak je to v podstate krok veduci k tomu, aby ludia pochopili, ze tam pisat nemaju..
No a povedzme si pravdu, aj tak okrem firiem takmer kazdy pouziva administratorsky ucet, takze sa vela nedeje.
Podle článku na novinkách, bude aktivace operačního systému jiná :
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/sof ... -zuby.html
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/sof ... -zuby.html
- sudanec
- VIP

- Kontaktovat uživatele:
Co som sa dopocul, nebude to velka zmena oproti tomu co je teraz, akurat sa nebude viazat len na zelezo ta licencia; v kazdom pripade, ta kontrola prebieha na nejakej softverovej urovni, takze sa to obist dat bude pomerne priamociaro.
Ale o tom sa tu asi nechceme bavit
Ale o tom sa tu asi nechceme bavit
Tak já tomu článku moc nevěřil už a to už jen proto, že byl na novinkách
Něž 26.10 osmičky vyjdou, spousty chytrých lidí budou vědět, jak to obejít
Ale zajímavé bude, jestli se naplní slova herních vývojářů, že W8 bude po všech stránkách jeden velký propadák. Jestli se jedná o cílenou negativní reklamu nebo jestli mají pravdu ?
Ale zajímavé bude, jestli se naplní slova herních vývojářů, že W8 bude po všech stránkách jeden velký propadák. Jestli se jedná o cílenou negativní reklamu nebo jestli mají pravdu ?
Tak co tam mame dalej na zvysenie ochrany?
Nieco komplikovane s pamatou.
Nieco komplikovane s pamatou.
----
Uz som to nasiel:
"širšie využitie technológie ASLR (Address Space Layout Randomization) a nová funkcia na ochranu jadra operačného systému proti tomu, čo sa označuje ako „kernel-mode NULL dereference vulnerability" "
O co ide?
"širšie využitie technológie ASLR (Address Space Layout Randomization) a nová funkcia na ochranu jadra operačného systému proti tomu, čo sa označuje ako „kernel-mode NULL dereference vulnerability" "
O co ide?
----
- sudanec
- VIP

- Kontaktovat uživatele:
ASLR je technika znahodneneho rozmiestnovania dolezitych dat po disku.. aby sa nedalo urcit algoritmicky / predurcit, kde su.
Kernel-mode NULL dereference vulnerability bude pravdepodobne nejake osetrenie nulovej dereferencie pre programy beziace v ring 0; pride mi to skor ako stability feature, ale ma to vplyv aj na bezpecnost; potencialne totiz mozno takuto zranitelnost vyuzit (aj ked teda ide o pokrocilejsie techniky)
Kernel-mode NULL dereference vulnerability bude pravdepodobne nejake osetrenie nulovej dereferencie pre programy beziace v ring 0; pride mi to skor ako stability feature, ale ma to vplyv aj na bezpecnost; potencialne totiz mozno takuto zranitelnost vyuzit (aj ked teda ide o pokrocilejsie techniky)

Přispějete na provoz fóra?