Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
win7- neda sa spustit (No IDE Device)
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
win7- neda sa spustit (No IDE Device)
Dobry vecer, mam taky problem, poctac uplne nereaguje neda sa nabootovat, windows vobec nenabehne..
Bios sa spustit da. Zkusal som memory test ten sa spustil, ked som zadal hard drive test vypisalo mi to No IDE device..
Hard disk som vyskusal v inom pocitaci a bol funkcny....
Netusim v com je problem....
Dakujem za kazdu radu....
Bios sa spustit da. Zkusal som memory test ten sa spustil, ked som zadal hard drive test vypisalo mi to No IDE device..
Hard disk som vyskusal v inom pocitaci a bol funkcny....
Netusim v com je problem....
Dakujem za kazdu radu....
Re: win7- neda sa spustit (No IDE Device)
Je to notebook compaq presario cq60....
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je celkom pruser no. Mozte ho skusit nejak lepsie zatlacit do slotu..
Skuste resetovat bios na defaultne nastavenia..
a ak nie, tak asi servis, bude to hw chyba.
Skuste resetovat bios na defaultne nastavenia..
a ak nie, tak asi servis, bude to hw chyba.
Zkusil som napojit hard disk z ineho notebooku s rovnakym os a stale to iste...
Ako zresetujem bios?
Ako zresetujem bios?
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Zalezi aky mate bios. Ale ked sa do neho dostanete a najdete nieco ako restore factory settings, tak to je ono.
Ok idem zkusit a dam vediet ako to dopadlo...
Bios mam takyto : PhoenixBios (BIOS version F.55)
V biose som nasiel iba Load setup Defaults, potvrdil som prikaz a zatial bezo zmien...
V biose som nasiel iba Load setup Defaults, potvrdil som prikaz a zatial bezo zmien...
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Tak hej, to je ono.
V tom pripade podla mna ide o HW chybu. Podla mna to bude treba rozobrat. A podla mna, ak ste to este nerobili, to ani nerobte. Bud ho vyhodte do kontajnera alebo odneste do servisu.
V tom pripade podla mna ide o HW chybu. Podla mna to bude treba rozobrat. A podla mna, ak ste to este nerobili, to ani nerobte. Bud ho vyhodte do kontajnera alebo odneste do servisu.
Rozobrat to nebude problem, v com myslite ze bude problem? Vyzera to na motherboard....
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Podla mna tam bude akurat dosahany nejaky kontakt, hlavne ak ten disk castejsie vyberate. Premeral by som asi napatie a poskusal kontakty.
Je to manzelkin laptop, ja som bol mimo a ona ho dala opravit nejakemu znamemu co sa "v tom vyzna!" Ja som ho zkusil otvorit vcera a na moje zhrozenie som zistil ze dany opravar otvaral plastove casti nasilu sroubovakom, stratil asi sest skrutiek, pokusal vyberat lcd (nerozumiem preco/ poskriabal vsetko co mohol a vratil ho naspet ze sa s tym neda nic robit a zauctoval si 20 eur.......
Ale k veci nemam zkusenosti s premeravanim napetia, nemali by ste nejaky napad ako na to? Ten "elektrikarsky merac s cervenou a ciernou ihlicou" mam...
Dakujem.
Ale k veci nemam zkusenosti s premeravanim napetia, nemali by ste nejaky napad ako na to? Ten "elektrikarsky merac s cervenou a ciernou ihlicou" mam...
Dakujem.
- sudanec
- VIP
- Kontaktovat uživatele:
Tak.. teoreticky sa s nim mozte sudit.. alebo mu nasadit parohy, ak ma peknu zenu.
No, taky disk je napajany. Treba pozriet ktore su napajacie vystupy a ake ma byt na nich predpisane napatie, no a odmerat ho. Takym naozajstnym meracom, nie takym, ktory hovori ano/nie.
Hlavne to prekontrolute vizualne, ci niektory drotik nie je ohnuty/odrthnuty/zlomeny. Hlavne pri starych ATA diskoch sa to casto stavalo, tam ich strasne vela trci a na ne pichate disk, obcas sa nejaky ohol a pripadne zlomil.
No, taky disk je napajany. Treba pozriet ktore su napajacie vystupy a ake ma byt na nich predpisane napatie, no a odmerat ho. Takym naozajstnym meracom, nie takym, ktory hovori ano/nie.
Hlavne to prekontrolute vizualne, ci niektory drotik nie je ohnuty/odrthnuty/zlomeny. Hlavne pri starych ATA diskoch sa to casto stavalo, tam ich strasne vela trci a na ne pichate disk, obcas sa nejaky ohol a pripadne zlomil.
A len takto teoreticky nedal by sa os nabootovat externe myslim s nejakeho externeho zdroja... (Ja mam taky merac, ktory ma v strede koliesko a menia sa tam vseliake hodnoty a ma aj display, len neviem ako sa to vola....nemyslel som ano_nie tusim voltmeter alebo nieco take to je)
Sa ospravelnujem mam doma multimeter len ho neviem ovladat...