Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nefunguje chladič graf. karty

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
PacandaMilan
Návštěvník
Návštěvník

Nefunguje chladič graf. karty

#1 Příspěvek od PacandaMilan »

Zdravím
Jelikož se mi netočí větrák grafické karty tak jsem se rozhodl, že si koupím novej.
Větrák se vůbec netočí a tím pádem se strašne zahřívá počítač a po chvíli se vypne.
Zkoušel jsem ho chladit normálním větrákem a nevypl se.
Můj zdroj je : Eurocase 400W PFC
Velmi tichý spínaný napájecí zdroj ATX s progresivním řízením otáček větráku a aktivním chladičem o rozměrech 120 x 120 mm, vhodný i pro Pentium 4 a nové procesory AMD. Výkon 400W je nadstandardní a je vhodný do výkonných počítačů nebo sestav s vysokými požadavky na napájení a tichý provoz.

Vlastnosti:
Pasivní PFC
Ventilátor 120 x 120 mm
Termoregulace ventilátoru
Ochranná pojistka vstupu zdroje
Krátkodobá výstupní zkratová ochrana
100% zahoření a kontrola v Evropě
Splňuje specifikace EN 55022 a ESN EN 60950 +A1 +A2 +A3
Zaručená provozní životnost minimálně 50.000 hodin

Obrázek
Sorry za rozlišení

Potřebuji poradit s výběrem větráku kterej by seděl v mém zdroji.
Nebo snad ví někdo jak tenhle problém vyřešit ?

Děkuji za odpověď
PERGL

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje chladič graf. karty

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Nějak se v tom textu ztrácím. Uvádíte, že:
Jelikož se mi netočí větrák grafické karty tak jsem se rozhodl, že si koupím novej.
a dále uvádíte na konci, že:
Potřebuji poradit s výběrem větráku kterej by seděl v mém zdroji.
Nepochopil jsem, zda vám jde o grafiku, nebo o zdroj. Pokud o grafiku, je nutné zjistit, proč se netočí (může být zadřený - pak stačí vyčistit a promazat) nebo spálený (vyměnit).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

PacandaMilan
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od PacandaMilan »

Potřebuji vyměnit chladič uvnitř zdroje.
Na obrázku označený jako "Netočí se" :)
PERGL

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

OK. Takže grafika je OK? Zdroj vyjměte z PC, otevřte kryt (bývá na 4 šroubky). Nedotýkejte se součástek na desce s pl. spoji, na filtračních kondenzátorech mohl zůstat zbytkový náboj! Zkotrolujte, stav vetilátoru. Pokud je zadřen, lze ho vyčistit a znovu promazat. Zadření poznáte tak, že ručně protočíte vrtuli, které by se za normálních okolností měla protáčet zcela volně. Pokud tomu tak není, vyčistěte ložisko a znovu promažte nejlépe silikonovým olejem. Zpětným postupem zdroj znovu složte a vraťte na místo. Pokud má motor větráku přerušené vinutí, musíte ho vyměnit. Zjistěte jeho rozměry a zajděte do obchodu s elektronickými součástkami. Většina z nich tyto větráky vede v sortimentu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

PacandaMilan
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od PacandaMilan »

Děkuji jdu to skusit. Jen se chci zeptat myslíte že samovolné vypínání je součástí tohoto problému (netočí se větrák+pc je velmi rozehřátý) ?
PERGL

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

hiperfeath píše:Děkuji jdu to skusit. Jen se chci zeptat myslíte že samovolné vypínání je součástí tohoto problému (netočí se větrák+pc je velmi rozehřátý) ?
Je to možné. V každém případě se ventilátor musí točit.

Varování:

PacandaMilan
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od PacandaMilan »

Tak jsem se podival dovnitř compu a ventilátor se nerozjede, protože vždy na jednom místě se jedna vrtulka sekne o něco ve zdroji, ale je to divný protože přesně tam je místo pro ventilátor a jinam ho dát nemůžu, protože není kam.
Na podruhé, je mi to divný, ale zničeho nic se vůbec netočil a musel jsem ho rotočit prstem a pak jel dokuď jsem nevypl PC.
PERGL

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Na podruhé, je mi to divný, ale zničeho nic se vůbec netočil a musel jsem ho rotočit prstem a pak jel dokuď jsem nevypl PC.
Ventrilátor zdroje běží stále (nevypíná se). Pokud o něco ve zdroji zasekává, pak není buď namontován správně, nebo je z výroby křivý. Zlkontrolujte, zda jsou šroubky dotaženy a není namontován nesouměrně. Pokud by byly stále potíže, ventilátor vyměňte.

Varování:

Zamčeno