Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém s náběhem ASUS EEE

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sportak12
Návštěvník
Návštěvník

Problém s náběhem ASUS EEE

#1 Příspěvek od sportak12 »

Zdravím,
mám problém s náběhem systému u pc Asus EEE, při startu se objeví černá obrazovka s klasickými možnostmi, spustit v režimu nouze...
Při jakékoliv volbě na chvíli naběhne logo windows, pak se objeví modrá obrazovka a systém se zase vrací na černou obrazovku. Nevím, jestli se nemohlo něco tát při drobném pádu, nebylo to z výšky, ale možná se pohla nějaká součástka. Má někdo nějakou radu? Díky moc za ni předem.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s náběhem ASUS EEE

#2 Příspěvek od Rudy »

Také zdravím!
Při pádu se to stát mohlo. Pokud nevíte, co bylo napsáno na té modré obrazovce, zkontrolujte , zda se navysunula nějaká RAMka ze slotu (u NB bývají přístupné od spoda pod přišroubovaným krytem. Pokud budou OK, budete muset zkusit opravu systému.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od sportak12 »

Děkuji za rychlou odpověď. Ram je zapadlá správně a teď po znovu zapnutí se počítač ani nerožne, co jste prosím myslel tou opravou systému? Děkuji moc za pomoc.

EDIT: tak se mi podařilo zachytit tu obrazovku na foťák, zde je: Je možno z ní něco vyčíst?

http://imageshack.us/photo/my-images/196/cimg1005h.jpg/

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Tohle vypadá na poškozený souborový systém na disku. Opravou myslím toto: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=46&t=41036 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od sportak12 »

Děkuji za návod, je tam ale jeden velký problém a to, že netbook nemá mechaniku. Je možno použít nějakou externí, nebo jak to vyřešit?
Díky.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

V tom případě byste měl mít zálohu na zvl. oddílu disku. Měl byste se do ni dostat po ukončení úvodních postů přes >F8< a z menu vyberete příslušnou položku. Pokud by tam byl přístup přes jinou klávesu, koukněte do manuálu.

Varování:

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od sportak12 »

Při volbě klávesy F8 se rozšíří nabídka o položky reřžim ladění, zakázat aut. restart, zapnout režím VGA... opravdu se omlouvám, ale nic z toho mi něindikuje obnovení systému nebo odzálohování. Má ta funkce nějaký název? Ještě je tady výběr OS, tam jsem dal W XP a opět to hodilo modrou obrazovku? Opradíte, i tak díky za Vaši pomoc a čas.

EDIT: takže oprava systému byla pod F9, vše proběhlo v pořádku, byl možný jen jeden krok obnova. Po obnovení se PC rozjelo, ale data nikde??????
Vůbec nevím proč, nikde nebyla možnost zálohy, nic. Je možné data odněkud ještě dostat, nebo jsou nenávratně pryč?? Doufám, že ne?
Díky za radu.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Musíte propátrat adresáře, kde jste data měl. Pokud tam nejsou, jsou pryč. To by bylo možné, pokud by byl při obnově disk formátován.

Varování:

mnm9
2. Stupeň Varování

#9 Příspěvek od mnm9 »

jestli mas rozdelenej disk na dva oddily (system a data), tak asus obnova je tak inteligentni, ze se pta jestli chces obnovit jen system nebo celej disk
takze jestli si mel i datovou cast je mozny, ze jen ted nema prideleny pismeno (koukni jak velky oddily mas v tento pocitac a jestli to sedi s velikosti disku)

jestli si ovsem mel vsecko na jednom, nebo v prubehu obnovy odbouch obnovit vsecko (obnovi system a smaze data) tak ti neni pomoci

offtopic: zrovna minulej tejden sem zaslech glosu: lidi se deli na dve skupiny. Na ty co zalohuji a na ty co jeste neprisli o data :)

sportak12
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od sportak12 »

Zdravím, nechci zakládat nové téma, tak to přidám sem.
Vyskytl se nám problém se stejným počítačem jako v problému výše.
NTB nechce naskočit a po nějaké minutě vyskočí černá obrazovka s textem:

System windows nelze spustit, soubor je nefunkční nebo nebyl nalezen-
windows root /system 32/ntoskrnl.exe

Přítelkyně řekla, že pc normálně den před tím fungoval a nejevil známky nějaké system. chyby.
Já mám podezření na nějaký vir?!
Pomůžete někdo s nějakou radou.
Předem za ni děkuji.

EDIT: našel jsem návod, jak zkusit tento problém odstranit, ale problém je, že je tam napsáno vložit instalační CD a najet do konzoli zotavení. Jenomže asus eee nemá mechaniku?! Jak se tedy do té recovery console dostat? Nějaká rada?

motji
VIP
VIP

#11 Příspěvek od motji »

Dobrý večer :)
problém přetrvává?
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Odpovědět