Dobrý večer,
mám podobný problém, jako tady kolega řešil. Hledal jsem všelijaké řešení a čím by to mohlo být. Nakonec jsem i přeinstaloval PC, pak mi net šel, na druhý den mi zase nešel. Ostatní PC a notebooky se na wifi bezproblému připojí. Mě to ovšem nejde.
V pravém dolním rohu mi kde se ukazuje síla signálu přijení wifi sítě se mi ukazuje vykřičník. vypnu a zapnu adaptér, a je to Ok. Bez vykřičníku. Ale jakmile chci na nějakou stránku, vykričník se po chvíli objeví a chrome mi napíše
"Chyba 105(net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): Adresu DNS serveru nelze vyhledat."
Diagnostika mi píše:
Počítač je pravděpodobně správně nakonfigurován, ale zařízení nebo prostředek (server DNS) neodpovídá.
Zkoušel jsem nastavit ten server DNS ručně na 8.8.8.8 a alternativní na 8.8.4.4 ale to nedrive nepomohlo, pak mi diagnostika napsala, že DNS nebyl nalezen, po hodine jsem to zkousel znova najednou to slo, az to nynejska cca dva dny.
V domě je jeden hlavni router od O2 ADSL, na ten se připojím, ale na ostatní 3 routery co vedou od něj to nelze. Problém s tímto mám ovšem jen já, ostatní lidé se připojí bez problému i nyni pisi z jineho notebooku a jsem pripojeny na stejnou sit.Připomínám , že mám nyní přeinstalovaný PC a to zatím bez antiviru. Problém mám od doby co vypadl proud a pak nám opravovali připojení , protože vypadlo.
Nemáte nějaké rady či tipy čím by tohle mohlo být způsobeno?
Předem děkuji
DNS , chyba 105
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Re: DNS , chyba 105
Zdravím,
problém přetrvává?
problém přetrvává?
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Přispějete na provoz fóra?