Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém s instalací Windows 7

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
A-dee
Návštěvník
Návštěvník

Problém s instalací Windows 7

#1 Příspěvek od A-dee »

Dobrý den, měl jsem nainstalované Windows Vista a chtěl jsem nainstalovat Windows 7. Nabootoval jsem z CD dal jsem instalovat a při dalším kroku mi naskočilo okno a v něm: Chybí požadovaný ovladač zařízení jednotky CD/DVD. Pokud používáte disketovou jednotku, jednotku CD, DVD, nebo USB Flash ovladače, vložte ji nyní. Poznámka: Pokud je instalační médium systému Windows v jednotce CD/DVD, můžete je u tohoto kroku bezpečně vyjmout.

Zkusil jsem naformátovat poté C: ručně a opakoval postup, ale bohužel se děje to stejný. Netušíte, jak situaci řešit?

Předem děkuji za odpověď.

A-dee
Návštěvník
Návštěvník

Re: Problém s instalací Windows 7

#2 Příspěvek od A-dee »

Po odkliknutí se znovu hledají ovladače a pochopitelně se znovu nenajdou a naskočí další okno s textem: Nebyly nalezeny žádné ovladače zařízení. Ujistěte se, že instalační médium obsahuje správné ovladače a klikněte na tlačítko OK. Poté můžu DVD procházet nebo prohledat znovu.

Dasbot
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Dasbot »

Zdravím, mačkáním kláesy DEL při startu win se dostanete do BIOSU, a v sekci Integrated Peripherals přepněte SATA na "Native IDE".
Poté F10 a " Y"

Další možnost je, že máte špatně vypálené médium z kterého bootujete.

lecsoss
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od lecsoss »

zdravím,
ještě před samotnou volbou instalace je volba "Načíst ovladač" - to je přesně pro načtení ovladačů především diskových jednotek ... nevím ale přesně, v jakém kroku se Vaše instalace zasekne s chybovou hláškou...
další možností je přidání ovladačů do instalačního media - už jsem to taky dělal, je to sice trošku piplačka, ale funguje to (mám to odzkoušené)... případně tedy poradím, nejprve ale zkuste mou první radu (případně i radu od kolegy výše) ;-)

Odpovědět