Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém při hraní her

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
sovi
Návštěvník
Návštěvník

Problém při hraní her

#1 Příspěvek od sovi »

Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu, z ničeho nic se mi při hraní her začne stávat, že se hra začne sekat, vypadne uplně obraz, strašně se zhorší grafika anebo hra úplně spadne. Počítač jsem projel antivirem, spybotem, defragmentoval jsem disk a nic se nezměnilo. Mám 3,0 Gb RAM a výkon 3,0 Ghz...

Prosím o radu, děkuji...

Dasbot
Návštěvník
Návštěvník

Re: Problém při hraní her

#2 Příspěvek od Dasbot »

Zdravím, kdy jste naposled vyčistil " střeva " Vašeho PC od prachu? Mylím si, že ke kolapsu může docházet v důsledku přehřátí vnitřností " bedny " zejména grafiky. Nedíval jste se napřiklad pomocí utility Aida64 na teploty?
Zkuste pokud víte jak, oddělat bok skříně PC ( ze zadního pohledu pravá strana ) a opatrně povysávat od prachu, samozřejmě za vypnutého stavu od sítě.

Aida :

Kód: Vybrat vše

http://www.slunecnice.cz/sw/aida/
Případně napiště teploty HW zařízení.

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od cernohous13 »

Chlapi, jen vás chci upozornit, že zdejší odborníci na HW rozhodně nedoporučují použití vysavače pro možnost poškození komponent ZD statickou elektřinou. Vhodnější je vyfoukat stlačeným vzduchem (sprayová bombička lze zakoupit v servisu).
Pokud je GK chlazena aktivním větrákem, tak rozebrat a vyčistit.
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

Dasbot
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od Dasbot »

cernohous13 píše:Chlapi, jen vás chci upozornit, že zdejší odborníci na HW rozhodně nedoporučují použití vysavače pro možnost poškození komponent ZD statickou elektřinou. Vhodnější je vyfoukat stlačeným vzduchem (sprayová bombička lze zakoupit v servisu).
Pokud je GK chlazena aktivním větrákem, tak rozebrat a vyčistit.
Nezbývá než souhlasit, né každý je dostatečně zručný aby věci spíše neuškodil ;-)
Ono dosti pomůže při rozebírání PC skříně se " vybít " třebas sáhnutím na zemnící kolík, ale nedoporučuji dělat nezkušeným.
Nebo poprosit kamaráda, který se vyzná.

sovi
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od sovi »

Tak jak na sviňu jsem si příspěvek o nepoužívání vysavače přečetl až po očištění vysavačem, ale naštěstí vše klape jak má.... "střeva" jsem čistil naposledy cca před půl rokem a teda dneska.
A teploty jsou:
CPU -48 °C
1. CPU / 1. jádro - 43 °C
1. CPU / 2. jádro - 43 °C
Aux - 40 °C
GPU dioda - 89 °C

Absolutně netuším jestli je to v normě, nebo ne a ani jeslti to může být příčinou problému. Kdyžtak prosím o rady, díky

Dasbot
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od Dasbot »

sovi píše:Tak jak na sviňu jsem si příspěvek o nepoužívání vysavače přečetl až po očištění vysavačem, ale naštěstí vše klape jak má.... "střeva" jsem čistil naposledy cca před půl rokem a teda dneska.
A teploty jsou:
CPU -48 °C
1. CPU / 1. jádro - 43 °C
1. CPU / 2. jádro - 43 °C
Aux - 40 °C
GPU dioda - 89 °C

Absolutně netuším jestli je to v normě, nebo ne a ani jeslti to může být příčinou problému. Kdyžtak prosím o rady, díky
Teploty jsou až na GPU ( podle mě, i když si myslím, že by mělo snést i větší teplotu ) v naprostém pořádku, ještě záleží jestli jste měřil pod zátěží nebo v klidu.
Zkuste tedy jak se nyní bude PC chovat při hraní.

Btw: bylo ve skříni hodně prachu ?

sovi
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od sovi »

Tak jsem změřil teplotu při hraní (které moc dlouho nevydrželo, skrz sekání a vypadnutí obrazu) a teploty zůstaly v celku stejný. V bedně moc prachu nebylo nejvíc u větráku, ale ten jsem očistil, tak už nevím, kde může bejt problém.

riffman
VIP
VIP
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od riffman »

http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=5&t=64194

smrtelnik píše:Problematikou počítačových her se zabývají jiná fóra, např. http://forum.pctuning.cz/ nebo http://www.progamer.cz nebo http://forum.doupe.cz/.

Jakákoli vložená témata s problematikou her či P2P sítí -> :lock:
:closed:
Give us a chance to live
Give us a chance to die
Give us a chance to be free
Without fire from the sky
Give us a chance to love
Give us a chance to hate
Give us a chance, before you kill us all

Zamčeno