zacni tym, ze pozries na BSOD >> http://www.norelt.estranky.cz/clanky/tr ... _xp_-.html
Moderátor: Moderátoři
Muze byt pricina tohoto problemu zpusobena necim, co ma uzivatel ulozene v profilu?
Podla mna ano.Moze byt na pricine cerv, .Treba nalogovat do tohto profilu-uctu , nevadi ze si to obnovil a vloz sem log z Combofixu.Stopnul jsem ho, obnovil mu profil v domene a kdyz se prihlasil na dalsi stroj, uz vse fungovalo a i po jeho odchodu pocitac dal funguje.
A vies sa dostat do prikazoveho riadku DOS,??? tam je ako nudzovy rezim.pocitac, ktery se restartuje mi zalogovani pod jakymkoli uzivatelem nedovoli.
ja to vidim takto, pravdepodobne mas tam sietoveho cerva, preto infekcia urcite sa vrati, pretoze ak tam mas confickera, tak vsetky usb kluce co ziaci pouzivaju su tiez infikovane,a po pripojeni znova nainfikuju pocitace.Nemyslite si, ze bude opravdu rychlejsi a jednodussi reinstalace pocitacu v ucebne? Bohuzel je tam porad riziko, ze se nakaza vrati, ale pokud bych se vydal touhle cestou, obnovil bych profily vsem uzivatelum a smazal vsechny profily lokalne ulozene na stanicich. Treba by to mohlo zafungovat
Kód: Vybrat vše
netsvcs
drivers32
savembr:0
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run /s
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /5
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /X
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /lockedfiles
%systemroot%\system32\*.* /5
%systemroot%\system32\*.dll /lockedfiles
%ALLUSERSPROFILE%\Dáta aplikácií\*.*
%ALLUSERSPROFILE%\Dáta aplikácií\*.exe /s
%APPDATA%\*.
%APPDATA%\*.*
%APPDATA%\*.exe /s
%SYSTEMDRIVE%\*.exe
Ano ma zmysel, takze treba logy vygenerovat.takze nemuzu vygenerovat logy v nenouzovem rezimu. Ma smysl je generovat v nouzovem?
Ano aj ja to tak vidim.Otazkou samozrejme je i to, proc se dlasi pocitace uspesne brani nakaze, respektive uz dlasi pocitace nespadly do opakovaneho restartu. Nejspis je to tim, ze se na pocitace v teto ucebne prestali hlasit uzivatele a nakaze se tak nemuze sirit.
Je to Toolbar a treba to odinstalovat, Babylon toolbar sa nainstaluje nenapadne pri instalacii nejakeho softu.vyhledavac Babylon
OTL.exe by malo zafungovat.Obzvlast kdyz zatim vlastne vsechny pokusy koncily oblibenou modrou smrti,
Prave preto potrebujeme logy, aby sme vedeli ze proti comu, komu bojujeme,preto ze o tyzden dva, moze sa vsetko opakovat.Je ale otazka, jestli to pomuze a zda se po reinstalaci pocitacu i pres tato opatreni ta potvora nevrati.
Je to mozny, preto ze siritelia infekcie su stale o 2,3 kroky su pred AV-spolocnostami, uz davno je prec doba ze na infikovanom pocitaci stacilo nieco spustit a hotovo, v dnesnej dobe treba specialne programy a postupy.Jen mi zkuste nekdo vysvetlit, jak je mozny, ze existuje havet, na kterou je kratka cela ta rada antiviru, ktery uz jsem vyzkousel.
USB Mozes cez register:Samozrejme zakazani USB a autorunu je dobry napad, mrknu na to, jak to udelat.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR]
"Start"=dword:00000004
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\IniFileMapping\Autorun.inf]
@="@SYS:DoesNotExist"