Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Něco (někdo?) mi spamuje na webu, přestože mám captchu

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
serveronaut

Něco (někdo?) mi spamuje na webu, přestože mám captchu

#1 Příspěvek od serveronaut »

Zdravím,
Na mém webu jsem měl celkem velké problémy s nějakým asi robotem. Do jednoho témata vložil třeba 100x ten samý příspěvek obsahující nesmyslnou spleť písmen a znaku, případně se snažil vkládat HTM kód. Takhle to dal třeba do 50 témat za pár minut. Přidal jsem tedy captchu (opisování kódu) myslel jsem, že bude klid, ale omyl.

Nyní sice přidá jen pár příspěvků sporadicky do nějakého téma, či to hází uživatelům na profily. Ale to už přeci nemůže být robot, je to člověk?

Přidávám témata, ve kterých se to vyskytuje:
http://vseved.gzk.cz/0_OTAZKY/003/index2.html
Zde v návštěvní knize:
http://vseved.gzk.cz/0_PROFILY/028/indexb.html

Děkuji za rady

motji
VIP
VIP

Re: Něco (někdo?) mi spamuje na webu, přestože mám captchu

#3 Příspěvek od motji »

Dobrý večer,
já s tímto nemám zkušenosti, ale zkuste změnit captchu na něco složitějšího, než je pouhé opsání kodu, třeba nějakou otázku.
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Vrtule
Přítel fóra
Přítel fóra
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Vrtule »

Zdravím,

CAPTCHA samozřejmě nefunguje stoprocetně. Například pokud si vezmeme to opisování kódu, tak ten obrázek není generován zcela náhodně (nebo jsem to alespoň nikde zatím neviděl). Prostě při delším zkoumání lze vysledovat nějaké společné charakteristiky (třeba sklon písma, tvary jednotlivých písmen a tak). A na nich lze založit algoritmus na automatické rozpoznávání toho kódu. Přičemž ten algoritmus nemusí fungovat pokaždé, ale v dostatečném množství případů.

Podívejde se třeba na programy usnadňující stahování ze serverů pro sdílení souborů (rapidshare...). Ty mají často zabudovanou i funkci automatického rozpoznávání kódu na obrázku pro příslušné servery. A co jsem viděl, docela to funguje.

Moje rada je, změnit způsob ověřování, že na druhém konci sedí člověk. Opisování kódu z obrázku je jen jedna možnost. Pak už záleží ale i třeba na zaměření vašeho webu, které předurčuje znalosti jeho návštěvníků. Můžete jim dávat počítat jednoduché příklady, nechat napsat autora filmu atd, doplnit slovo do matematické definice... invenci se meze nekladou.

motji
VIP
VIP

#5 Příspěvek od motji »

Ještě můžete zkusit
http://www.google.com/recaptcha
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data :!:
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

Obrázek

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Odpovědět