Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
pretizena pamet
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
pretizena pamet
Dobry den,
Mam nootebook, windows 7 64b, iCore I7, ram 4gb, gk 1gb
Stary asi pul roku, velice udrzovany, antivir/firewall, nic nebylo zanedbano.
Bohuzel v poslednich dnech zjistuji, ze uz po zapnuti mi vyskoci Vyuziti pameti na 40% (v dobe necinnosti), ale kdyz spustim nejakou hru, tak mi vyskoci na 95%+ = zaseky, fps dropy, pocitac se pomalu neda ani vypnout.
Kdyz se mi hru podari vypnout, tak mi ta pamet stejne zustane na tech 95% .. a to opet nemam nic spusteneho .. je to nepouzitelne.
Nevite v cem by mohl byt problem ? Nebo cim ho vyresit ?
Zkontroloval jsem si i nainstalovany software z te doby, kdy jsem zacal zaznamenavat to vytizeni pameti, ale v okruhu par dni jsem nic neinstaloval .. jakoby to prislo samo.
Dekuji mnohokrat, snad nekdo poradi.
S pranim hezkeho dne
Mam nootebook, windows 7 64b, iCore I7, ram 4gb, gk 1gb
Stary asi pul roku, velice udrzovany, antivir/firewall, nic nebylo zanedbano.
Bohuzel v poslednich dnech zjistuji, ze uz po zapnuti mi vyskoci Vyuziti pameti na 40% (v dobe necinnosti), ale kdyz spustim nejakou hru, tak mi vyskoci na 95%+ = zaseky, fps dropy, pocitac se pomalu neda ani vypnout.
Kdyz se mi hru podari vypnout, tak mi ta pamet stejne zustane na tech 95% .. a to opet nemam nic spusteneho .. je to nepouzitelne.
Nevite v cem by mohl byt problem ? Nebo cim ho vyresit ?
Zkontroloval jsem si i nainstalovany software z te doby, kdy jsem zacal zaznamenavat to vytizeni pameti, ale v okruhu par dni jsem nic neinstaloval .. jakoby to prislo samo.
Dekuji mnohokrat, snad nekdo poradi.
S pranim hezkeho dne
Re: pretizena pamet
Myslíš vytížení operační paměti? Zkusil bych Memtest (program, který kontroluje a opravuje chyby spojené s operač. pamětí)
Jo, to bude asi ono, je to ta pamět, kterou mi zobrazuje Správce úloh systému Windows (v záložce Výkon). Zkusim ten memtest. Dekuji
jinak ten memtest, mi poskytne pouze informaci o stavu paměti nebo i vyřeší problémy s ní spojene ?
Je psano, ze kdyz mam vice jader, tak mam spustit memvest vicekrat a rozlozit velikost RAM na pocet jader ?
Coz znamena napr: 4 jadra , 8gb RAM
1. jadro = 2048 mb RAM ... 2. jadro = 2048 mb RAM az po 4. jadro ?
Je psano, ze kdyz mam vice jader, tak mam spustit memvest vicekrat a rozlozit velikost RAM na pocet jader ?
1. jadro = 2048 mb RAM ... 2. jadro = 2048 mb RAM az po 4. jadro ?
Memtest dokáže odhalit i opravit problémy.
Ano, přesně tak. Pokud ti memtest nedovolí otestovat pamět celou, udělej to navíckrát a každý např 1,5 nebo 2GB. Jinak tento problém by nemusel být hardwarovou záležitostí (to tady právě řešíme), nýbrž softwarovou - to bych tě odkázal do jiné sekce zde na foru (Řešení problémů, logy).
Ještě mi prosím sem napiš jaké je využití CPU? Taky zlobí? Je vysoké?
Ano, přesně tak. Pokud ti memtest nedovolí otestovat pamět celou, udělej to navíckrát a každý např 1,5 nebo 2GB. Jinak tento problém by nemusel být hardwarovou záležitostí (to tady právě řešíme), nýbrž softwarovou - to bych tě odkázal do jiné sekce zde na foru (Řešení problémů, logy).
Ještě mi prosím sem napiš jaké je využití CPU? Taky zlobí? Je vysoké?
- cernohous13
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Kos112567 - můžeš mě poučit jak se dají nějakým SW opravit chybné RAMky?
fixies
Doporučuji do sekce http://forum.viry.cz/viewforum.php?f=13 vložit log podle návodu http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=105895
případně i zjištění čím je RAM nejvíce vytížena podle Správce úloh (Ctrl+Alt+Delete)
fixies
trochu divné počtyMam nootebook, windows 7 64b, iCore I7, ram 4gb, gk 1gb

Doporučuji do sekce http://forum.viry.cz/viewforum.php?f=13 vložit log podle návodu http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=13&t=105895
případně i zjištění čím je RAM nejvíce vytížena podle Správce úloh (Ctrl+Alt+Delete)
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím
-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
Pardon, nedokáže, ale budeme vědět na čem je. I když řekl bych že to spíše asi bude virem. Windows by šel do BSOD kdyby byli opravdu chybné...
- cernohous13
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
Proto ho směruji do správné sekce i s návodem - už jste si tu zmateně popovídali dost
a tebe bych požádal abys radil jen zaručené a ověřené postupy

a tebe bych požádal abys radil jen zaručené a ověřené postupy

Doporučení:
> Podpora fóra <

> Podpora fóra <
dekuji za odpoved,
Ano, za ty pocty se omlouvam, ja zapomnel, ze tu resim kamaraduv nootebook a pritom jsem pocital svoje ramky.
Tak zkusim ten memtest : 1.jadro = 1024 mb atd.
Kazdopadne muj prvni krok na tomto forku byl, ze jsem hodil Topic do "Reseni problemu, logy", kde mi presunuli topic sem. O zadny log me tam nepozadali, sdelili mi, ze me presouvaji sem a ze to je zrejme hw chyba ..
Ano, za ty pocty se omlouvam, ja zapomnel, ze tu resim kamaraduv nootebook a pritom jsem pocital svoje ramky.
Tak zkusim ten memtest : 1.jadro = 1024 mb atd.
Kazdopadne muj prvni krok na tomto forku byl, ze jsem hodil Topic do "Reseni problemu, logy", kde mi presunuli topic sem. O zadny log me tam nepozadali, sdelili mi, ze me presouvaji sem a ze to je zrejme hw chyba ..
V té sekci tě o log z RSIT nepožádají, musíš popsat problém a hned ten log tam vložit. Koukni do ostatních topiců v té sekci, aby si věděl jak přesně to má vypadat.
no, nejdrive jsem se snazil problem vysvetlit, log by nebyl problem prilozit, ale chtel jsem nejdriv vedet, co je treba udelat, nez zacit neco delat naslepo, co by mohlo byt zcela neuzitecné.
Presmerovali mi topic jsem.
Presmerovali mi topic jsem.
Tady to vidím jako problém s nějakou havětí, proto prosím založ topic i s logem do správné sekce. Návod jak jí ho uděláš je výše od administrátora cernohous13. Myslím že tady už to můžeme uzavřít.